kk12 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam wszystkich, po ponad roku czas się przywitać Z tej strony Karol z Gdańska. Jak na razie mam za sobą cztery warki, dwie z kita i dwie ostatnie z zacieraniem. Na burzliwej właśnie bulg klon 'Punk IPA', zobaczę co z tego wyjdzie pzdr __ kk12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Cześć Karol Witamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witaj U mnie Punk IPA już zabutelkowana a właśnie... trzebaby jej może już spróbować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 klon 'Punk IPA', U mnie Punk IPA już zabutelkowana Robiliście z BYO czy któryś z Brewtoad a może jeszcze inne źródło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kk12 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ja robiłem z BYO z małymi zmianami. Zamiast 30g na aromt Ahtanum (z jego braku) dałem Amarillo. Jak porównywałem przepis z beersmith'a i książki BYO 250 Classic Clone Recipes są minimalne różnice w proporcjach. Tak przy okazji książka przednia w kolejce czeka klon Beamisha . Od niedzieli klon Punk IPA na burzliwej, teraz walczę z temperaturą fermentacji ~25°C pzdr __ kk12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam Wyższa temperatura w 3mieście też nas dopadła, pierwszy raz się z tego nie cieszę Powodzenia z warzeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Ja ogólnie poszukałam po necie, ale nic mi się nie spodobało... Sprawdziłam skład na butelce i kombinowałam Ogólnie wypadkowa znalezionych przepisów i składu na butelce. Opis tu. Ahtanum mam od groma, przez przypadek zamówiłam dwukrotnie i mam go chyba z 300g... EDIT: właśnie spróbowałam dwutygodniowego piwa... Oprócz tego, że potrzebuje się nieco jeszcze ułożyć - jest rewelacyjne... Edytowane 20 Czerwca 2013 przez moria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się