Lusterko87 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) Podczas Festiwalu Kultur i Kresowego Jadła wraz z Piotrem z Alepiwo.pl będziemy promować piwowarstwo domowe Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy O imprezie : Festiwal Kultur i Kresowego Jadła jest najważniejszą imprezą plenerową Gminy Lubaczów. Promuje tradycję oraz historię dawnych Kresów Południowo - Wschodnich i wielokulturowość Podkarpacia. W swojej formule nawiązuje do kulinariów dawnej lubaczowskiej wsi i czasów Jana III Sobieskiego. Poszerzany z powodzeniem o kuchnie europejskie samorządowych partnerów gminy Lubaczów - ukraińską/słowacką i węgierską - jest okazją do poznania nowych wspaniałych smaków. Każdego roku mogą Państwo liczyć na spotkanie z ekspertem kulinarnym - gotującym na festiwalowym placu i oceniającym potrawy w konkursie "Kresowe Jadło". Wśród naszych gości znaleźli się m.in. - Dariusz Gnatowski/Bożena Dykiel/Ewa Wachowicz, Katarzyna i Cezary Żakowie, a w 2013 r. będzie to Robert Sowa. Występowały tu także zespoły folklorystyczne z wielu stron Europy. Edytowane 31 Lipca 2013 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 a kiedy? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 W najbliższą niedzielę czyli 04.08.2013 Jest w temacie Basznia dolna leży na terenie powiatu :Lubaczowskiego - województwo Podkarpackie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 (edytowane) A coś więcej o szczegółach imprezy? OK. sam znalazłem: http://moje.radio.lublin.pl/3-4-sierpnia-basznia-dolna-festiwal-kultury-i-kresowego-jadla.html Edytowane 30 Lipca 2013 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Szkoda, że ten termin kompletnie mi nie pasuje. Chętnie bym się wybrał, bo bywam w tamtych rejonach... Może następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Też termin mi koliduje a chętnie bym się wybrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 ehh, no nam też nie pasuje, a miałabym ochotę się wybrać. Proszę nas wcześniej informować o takich imprezach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 (edytowane) Proszę nas wcześniej informować o takich imprezach Jest też strona na FB - można polubić i mieć info z pierwszej dłoni. https://www.facebook...IKresowegoJadla Jest to już chyba 8 edycja więc pewnie za rok można spodziewać się kolejnej i już wpisać początek sierpnia do kalendarza. Edytowane 31 Lipca 2013 przez WiHuRa Lusterko87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 O ile ktoś używa FB, ja ze względów poglądowych nie używam. korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Poprawiłem pierwszy post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Po imprezie proszę o relacje foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Spokojnie będą robione foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Fotki z kresowego jadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi