Wiktor Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 http://allegro.pl/beczka-kwasoodporna-pruszkow-i1233153217.htmlbeczki z blachy KO 200 l. Niezły byłby gar ja bardziej bym widział to jako tanki to fermentacji. Położyć je w piwnicy jedne nad drugimi połączyć przewodami, mały agregat chłodniczy do tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Do piwa się nie nadają. Między dnami a bokiem jest szczelina, której nie da się umyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 ale co mówisz o tej zakładce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 http://allegro.pl/melasa-z-trzciny-cukrowej-680g-smak-i-zdrowie-i1232269200.html Treacle - melasa z trzciny cukrowej, fajny dodatek do Old Ale i innych ciemnych ale Już bardziej opłacalne jest opakowanie 7 kilowe. Tylko, że poniżej 20 zł/kg można kupić ekstrakt słodowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Od środka jest szczelina jak w puszcze na warzywa. Będą zbierały się tam wszelkie osady, które mogą być powodem infekcji. Wszystkie zbiorniki na brzeczkę czy piwo powinny być wewnątrz idealnie gładkie. Zauważ, że przeznaczone były do przewożenia spirytusu, który to żadnych infekcji się nie boi Edytowane 18 Września 2010 przez darko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 ale to przecież myjesz a później ok. 2 godzin przetrzymujesz w temp. ok. 60 °C i godzinę w 100 °C. Chyba wszystko dzięki temu zostanie wybite. Chyba, że myślisz o zastosowaniu tego jako fermentatora, to fakt masz rację. Swoją drogą jest to kawał materiału i można to przeznaczyć na jakieś inne elementy do instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Droogo! Na wyspach ~500g melasy mozna dostac za mniej niz pol tej ceny ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 No właśnie, chciałbym wiedzieć co sądzicie o tych beczkach z KO z aukcji wskazanej przez Belzebuba. Chodzi mi o zastosowanie do zacierania/chmielenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Moim zdaniem na dłuższą metę zdecydowanie za cienkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Moim zdaniem na dłuższą metę zdecydowanie za cienkie. a jaka jest grubość ścianki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 (edytowane) Koleś z aukcji mi odpisał i twierdzi że nie jest do końca pewny ale grubość ścianek to chyba 1mm. Edytowane 20 Września 2010 przez czara6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Koleś z aukcji mi odpisał i twierdzi że nie jest do końca pewny ale grubość ścianek to chyba 1mm. wydaje mi się, że mogło by być odpowiednie do gotowania elektrycznego. Na gaz raczej się nie nadaje, dno musiałoby być grubsze i łączenie bardziej pewne, bo działa miejscowo wyższa temperatura i mogło by się rozszczelnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 W przemyśle stosuje się znacznie grubsze blachy niż 1 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 W przemyśle stosuje się znacznie grubsze blachy niż 1 mm. pewnie, tylko że tam nie mogą sobie pozwolić na domową twórczość, a produkacja ma być przewidywalna. A tu popatrz gar 100 l kosztuje ok 8000-1000 zł a baczka trzy stówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 dostałem dziś reduktor od juliete i powiem szczerze że wygląda fatalnie, na pewno nie tak jak na foto. Dla porządku podam, że do mnie też doszedł, w całości i jest całkiem OK, sprawny, mało używany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 W moim przypadku również wszystko było ok. Zamawiałem 2 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 może ten reduktor będzie komuś potrzebny ? cena dobra i wygląda na nowy http://allegro.pl/reduktor-co2-zaworek-iglicowy-3-mb-i1233572312.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Ale czy on nadaje się do piwa? W opisie jest napisane, że reguluje się przepływ nie ciśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Ale czy on nadaje się do piwa? W opisie jest napisane, że reguluje się przepływ nie ciśnienie. Czyli stały przepływ, a nie stałe ciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Oczywiście, że się nadaje. Do piwa nie jest potrzebny ten precyzyjny zaworek iglicowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 http://allegro.pl/schladzarka-do-piwa-i-inny-napoi-niemiecka-i1235104150.html i pare innych rzeczy do wyszynku gość ma. Czy po tych marnych zdjęciach można ocenić, czy do piwa, na dwa krany to się nada? pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Zdaje się, że schładzarka ma 5 obiegów dla piwa i jeden dla wody chłodzącej. Typowa maszyna przeznaczona do przewodów typu Python. Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Już pojawiły się chmiele z tego roku http://allegro.pl/lubelski-chmiel-szyszka-250-chmielenie-6-odm-2010-i1234103187.html http://allegro.pl/szyszka-szyszki-chmiel-chmielu-1kg-super-cena-i1242863146.html Poradźcie czy opłaca się robić już zapasy na zimę?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Już pojawiły się chmiele z tego roku http://allegro.pl/lubelski-chmiel-szyszka-250-chmielenie-6-odm-2010-i1234103187.html http://allegro.pl/szyszka-szyszki-chmiel-chmielu-1kg-super-cena-i1242863146.html Poradźcie czy opłaca się robić już zapasy na zimę?! Obawiam się, czy mają rzetelnie przebadane % a-k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Już pojawiły się chmiele z tego roku http://allegro.pl/lubelski-chmiel-szyszka-250-chmielenie-6-odm-2010-i1234103187.html http://allegro.pl/szyszka-szyszki-chmiel-chmielu-1kg-super-cena-i1242863146.html Poradźcie czy opłaca się robić już zapasy na zimę?! Obawiam się' date=' czy mają rzetelnie przebadane % a-k.[/quote'] Może się skuszę wypróbować... mam jeszcze pytanko czy taką marynką możemy zastąpić lubelski (powiedzmy że mniej by się dosypało w zamian?) napewno jakaś różnica w smaku by była ale czy można by tak ogólnie do tego podejść jako zamiennik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się