Dr2 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Co by jaras nie sądził to nie uważasz, że dla naszych potrzeb ta grzałka ma za dużą "gęstość mocy" (jest za krótka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 To proszę to też uzasadnij tę "gęstość mocy"! CAMCO 4,5 kW jest krótsze a jest grzałką ULWD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Może być? Designed for sanitary use water heating Nie Może byś to uzasadnił? Sanitary water czyli taka do podmycia tyłka po skręceniu beza, no ale fakt - ja ci do kufla zaglądać nie będę. Druga sprawa to nie wiem dlaczego ja mam coś ci udowadniać z linków które ty wklejasz - to że nie umiesz po angielsku to nie mój problem. Edytowane 10 Lutego 2015 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Nie umiem, dlatego Może być? Designed for sanitary use water heating Nie Może byś to uzasadnił? Sanitary water czyli taka do podmycia tyłka po skręceniu beza, no ale fakt - ja ci do kufla zaglądać nie będę. Druga sprawa to nie wiem dlaczego ja mam coś ci udowadniać z linków które ty wklejasz - to że nie umiesz po angielsku to nie mój problem. Nie umiem, dlatego pytam się. Ale ty to błysnąłeś, nie ma co?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 No widzisz - za to ty się nie popisałeś. Bo, jak zwykle, wklepanie dwóch słów w google samemu było trudniejsze niż zatrudnienie do tego celu kogoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Chińczyk już ciepłej wody do sanitariatów używa EDIT: A tak poza tym, Kolego odpuść sobie, Twoja znajomość angielskiego jest taka sama jak tego chińczyka z aukcji. Edytowane 10 Lutego 2015 przez PiwoLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 to też uzasadnij tę "gęstość mocy"! CAMCO 4,5 kW jest krótsze a jest grzałką ULWD! ja zadałem Ci tylko pytanie. IMHO, moc ok. 4kW na takiej długości grzałkach nie pozawala nazwać ich "ULWD", ale jeśli ktoś uważa, że napis producenta jest ważniejszy niż rozsądek, fizyka i geometria to... "kto bogatemu zabroni". BTW, obie wspominane grzałki mają podobne deklarowane wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 to też uzasadnij tę "gęstość mocy"! CAMCO 4,5 kW jest krótsze a jest grzałką ULWD! ja zadałem Ci tylko pytanie. IMHO, moc ok. 4kW na takiej długości grzałkach nie pozawala nazwać ich "ULWD", ale jeśli ktoś uważa, że napis producenta jest ważniejszy niż rozsądek, fizyka i geometria to... ... A gdzie ja nazwałem tę grzałkę chińską ULWD? Ale widzę, że niektórzy na tym forum zachowują się jak Gołota po ciosach Tysona, zamroczony, nie wie o co chodzi, ale próbuje jeszcze ugryźć. Tu kończę, bo niczego rozsądnego się tu nie dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A gdzie ja nazwałem tę grzałkę chińską ULWD? Ale widzę, że niektórzy na tym forum zachowują się jak Gołota po ciosach Tysona, zamroczony, nie wie o co chodzi, ale próbuje jeszcze ugryźć. nie nazwałeś tej chińskiej ULWD, a ja tylko sugerowałem Ci, że są one bardzo podobne do siebie parametrami i jak na moją wiedzę to żadna nie powinna być określana jako ULWD bo na ok 60cm długości elementu grzewczego będzie się wydzielać ok 4kW mocy (ok 66 W na każdy cm bieżący), Jeśli Twoje doświadczenie i wiedza mówią Ci, że to jest ulta-mało to chyba piszemy tu o grzałkach do rozpalania grilla, a nie podgrzewania wody/brzeczki. BTW, chyba też skończę ten off-top bo na prawdę nie umiem fizyki i geometrii zmienić, a do drugiego zdania się nie odniosę (bo mi się nie chce, nie warto, nie ma po co). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 ej, nie trujcie mi tu w fajnym wątku proszę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 ej, nie trujcie mi tu w fajnym wątku proszę! bo się Pieron wnerwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BretBeermann Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 ULWD nie jest wazne. LWD jest dosc, i HWD moze nie jest problem. PiwoLab 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Wyluzujcie chłopaki , po co te złośliwości ? Easy ... A i już bez przerwy nie gadacie o tym google bo jak tak wszyscy wszystko w google będą szukać to na forach strach się będzie odezwać a i fora umrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
le_szek Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 http://allegro.pl/garnek-do-pasteryzacji-podgrzewacz-warnik-ddr-i5053449121.html Co myślicie o przerobieniu tego na brew in the bag? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BretBeermann Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Bedzie dobry leszek na 10-12L warki. Edytowane 11 Lutego 2015 przez BretBeermann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Bedzie dobry leszek na 10-12L warki. Bret - not everyone knows You're trying hard, those who do keep their fingers crossed, yet if You're not sure of a sentence try to process it through someone else before publishing, as me personally don't have a damn clue where did You get that "leszek" from in a wider context of a whole, most possible original sentence Edytowane 11 Lutego 2015 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Dużo warzyłem metodą BIAB, tylko że ja miałem worek poliestrowy. Używałem go do garnka 30 litrowego na palnik i w kociołku lidlowskim. Można będzie uzyskać 20 litrów wybicia na tym sprzęcie. Tylko czym planujesz "uszczelnić" kosz? Edytowane 11 Lutego 2015 przez pershi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoppyFlowers Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Bedzie dobry leszek na 10-12L warki. Bret - not everyone knows You're trying hard, those who do keep their fingers crossed, yet if You're not sure of a sentence try to process it through someone else before publishing, as me personally don't have a damn clue where did You get that "leszek" from in a wider context of a whole, most possible original sentence It MAY be the case that he's replying to le_szek... but I'm not sure and it MIGHT be just a coincidence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 le_szek na dnie tego gara widać rdzę, ja bym to odpuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
le_szek Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 faktycznie rdza go dyskwalifikuje. Spodobał mi się bo ma od razu kranik i grzałkę z termostatem ale cgyba faktycznie nie ma sensu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 ULWD nie jest wazne. LWD jest dosc, i HWD moze nie jest problem. +1. Też tak dzisiaj sądzę i myślę, że większość uświadomionych piwowarów. Notabene nie zmieniając fizyki i geometrii gęstość mocy dla tej chińskiej grzałki to ok. 18 W/cm2. Czyli może nadawać się do mojego nowego projektu eBIAB'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędruś Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 PiwoLab zapytałeś o grzałkę czy się nada jaras odpowiedział NIE ,każdy zrozumiał a ty dalej to ciągniesz jak masz ochotę to kup sobie nawet trzy. trrier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 http://allegro.pl/st...5056884118.html 191zł gdyby ktoś chciał zalicytować, swoją drogą ciekawe za ile pójdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Dla zainteresowanych szadzonki Sybilli i Magnum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Dla zainteresowanych szadzonki Sybilli i Magnum Za wcześnie na takie zakupy, będą inne oferty w odpowiednim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi