zico Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) Z racji i tego że ja się na cenach nie znam to zapytam tak - no Panowie i Panie czy warto ? http://allegro.pl/item638860564_dystrybutor_do_piwa_dytrybutory_glowica_na_keg.html i jeszcze to http://allegro.pl/item644338984_pipa_glowica_pompka_keg_fitting.html http://allegro.pl/item648785941_glowica_do_piwa_keg_beczki_nowa_najtaniej.html Edytowane 31 Maja 2009 przez zico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemu Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Słoiki wczoraj kupione - cena za jeden:(Zona do ogórków nie chciała - pójdą na magazynki słodu:) faktycznie o tym nie pomyślałem, chyba będę musiał dokupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Szukam takiegotermometru na tank, bo mi się porozklejały na allegro, ale nic nie widzę. A może coś innego by się zdało? Edytowane 3 Czerwca 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Szukam takiegotermometru na tank, bo mi się porozklejały na allegro, ale nic nie widzę. A może coś innego by się zdało? Na allegro widuję tylko takie od 18* w górę, poszukaj tremometr LCD np: http://allegro.pl/item647866725_termometr_lcd_samoprzylepny_promo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 No właśnie nie widzę w niższych temperaturach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Szukam takiegotermometru na tank, bo mi się porozklejały na allegro, ale nic nie widzę. A może coś innego by się zdało? Dokładnie takie same kupowałem w tym roku w BA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Szukam takiegotermometru na tank' date=' bo mi się porozklejały na allegro, ale nic nie widzę. A może coś innego by się zdało?[/quote']Dokładnie takie same kupowałem w tym roku w BA Ja też tam kupiłem, lecz się poodklejały. Dlatego szukam ewentualnie tańszych lub najlepiej lepszych (może i innych zastosowań). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Co prawda nie z allegro, ale od 10.06 w Netto będą do kupienia takie litrowe butelki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Podobne butelki (malowane) są w Tesco. Jakość wykonania jest tragiczna. Zamknięcie wykonane fatalnie, wątpię aby wytrzymało większe ciśnienia. Pojawiły się też szklane gąsiorki 5l w plastikowym koszyczku. Pojemność odpowiednia . Tylko trzeba dawać trochę mniej cukru do refermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 proszę bardzo gąsiorki po 15,00 http://allegro.pl/item651442404_hit_dama_5l_butla_gasior_2_sztuki_15_00_zl_vet5u.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Gdzie? W NETTO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Co prawda nie z allegro, ale od 10.06 w Netto będą do kupienia takie litrowe butelki: A do czego może się przydać taka bezbarwna butelka? Bo do piwa raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Cześć. A do czego może się przydać taka bezbarwna butelka?Bo do piwa raczej nie. bzdura, do piwa jak najbardziej chyba że leżakuje piwo w "słonecznej" piwnicy ........ ja mam piwnicę zaupełnie ciemną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Panowie, ale gdzie tu sens, gdzie logika? 6zł za 1 litrową butelkę, gdy za dwie butelki 0,5L płacimy 0,7-1zł. Jak ktoś koniecznie chce z zamknięciem patentowym, to w Reichu są po 0,15euro sztuka, czyli 0,3 euro za litr, czyli jakieś 1,5zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 No właśnie dlatego, że jest jednolitrowa. W sam raz na jakiś okazjonalny prezent itp. Ja pozyskałem od znajomego 1 litrową butelkę po kwasie chlebowym z Litwy. Butelka brązowa z grubego szkła, z zamknięciem patentowym. Szkoda, że nie ma takich w Polsce. Leżakuje w niej porterek ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Richtich fajny prezent, jeszcze jak by się zmienił w portetówę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volo Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Nie kupujcie tego badziewia, takie same mają w IKEA. Jakość fatalna, niektóre mają jakby cieńsze szkło w pewnych częściach butelki (jakby były ręcznie wyrabiane) poza tym zamknięcie jest tak szczelne jak blacha 20-letniego Poloneza. Ja straciłem 1l porterka właśnie przez tą fatalną butelkę. Może ona i dobra, na sok, albo hodowlę mrówek na pewno ciśnienia nie utrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximal Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Może to zamiast fermentatorów chyba ze komuś kolor przeszkadza bo poza tym chyba tanio http://allegro.pl/item662117070_pojemnik_35l_na_miod_pszczoly_pasieka.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termi38 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Testował ktoś może coś takiego: http://www.allegro.pl/item664102750_chlodziarka_do_piwa_clatronic_bz_323.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Było już o tym. Skoro beczułki 5l do niczego się ponoć nie nadają, to po co komu coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley94 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Testował ktoś może coś takiego:http://www.allegro.pl/item664102750_chlodziarka_do_piwa_clatronic_bz_323.html ? Owszem sam posiadam taki sprzęt.Dokupiłem do niego mini-keg z Browamatora i jestem bardzo zadowolony. Robiłem także próby z podłączeniem butli z CO2 ale zostały czasowo przerwane.Osobiście polecam,świetna sprawa. P.S. Nie kupujcie tego za tą cenę.Można wyrwać to tak jak ja za 70 zeta . Edytowane 21 Czerwca 2009 przez harley94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A ile warek zrobiłeś w tych beczkach? Z tego co ludzie piszą wynika, że po kilku warkach puszka zaczyna rdzewieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 A ile warek zrobiłeś w tych beczkach? Z tego co ludzie piszą wynika, że po kilku warkach puszka zaczyna rdzewieć. Rdzewieje na zewnątrz ale jak w środku to nie wiem, bym musiał sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Znalazłem takie oto pojemniki na wodę. Jak by był szerszy otwór to by się nadało do fermentacji. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi