leszcz007 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 miałeś dać 5g/l a nie 5g na 15l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 lol więcej nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 a biedronka jest tak blisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 U mnie warnik po zagotowaniu w niml octu lśni jak nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 a biedronka jest tak blisko a wiesz ile to schodów jest??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 co sądzicie o tym warniku?: http://allegro.pl/show_item.php?item=3686507925 3000W na 30L -chyba spokojnie zagotuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 co sądzicie o tym warniku?: http://allegro.pl/sh...item=3686507925 3000W na 30L -chyba spokojnie zagotuje? zagotuje, dlaczego ma nie zagotować? ale cena powala.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1856 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 co sądzicie o tym warniku?: http://allegro.pl/show_item.php?item=3686507925 3000W na 30L -chyba spokojnie zagotuje? Mam podobny. Wg oferty miał mieć pojemność 30l, a w realu 25l. 3000W fajna sprawa, ale nie każda instalacja to wytrzymuje. Upewnij się, że to jest rzeczywiście pojemność 30l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Za te pieniądze można zrobić z 5 takich warników. WiHuRa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Mam podobny. Wg oferty miał mieć pojemność 30l, a w realu 25l. 3000W fajna sprawa, ale nie każda instalacja to wytrzymuje. Upewnij się, że to jest rzeczywiście pojemność 30l. pytałem o wymiary wewnętrzne -śr 34cm wysokość od dna do krawędzi 39cm -czyli pod sam brzeg daje ponad 35L Za te pieniądze można zrobić z 5 takich warników. myślałem o podobnym rozwiązaniu,ale boję się ew pęknięcia,rozszczelnienia pod wpływem temperatury podczas gotowania.Jakiej mocy masz tą grzałkę i ile trwa zagotowanie np 25L? Widzę na foto,że trochę Ci to rdzewieje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 myślałem o podobnym rozwiązaniu,ale boję się ew pęknięcia,rozszczelnienia pod wpływem temperatury podczas gotowania.Jakiej mocy masz tą grzałkę i ile trwa zagotowanie np 25L? Widzę na foto,że trochę Ci to rdzewieje.... Grzałka 2 kW, 20 l wody od 40 do 80 st.C grzeje ok. 30 min. Tej sztuki bojlerka używamy 3 albo 4 sezon, we wszystkich połączeniach skręcanych zastosowano uszczelki fibrowe, wycieków brak. A co do rdzy można zastosować grzałki INOX - tylko po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) Co to za termometr tam masz? Jakiś link? Grzałka 2 kW, 20 l wody od 40 do 80 st.C grzeje ok. 30 min. Mam podobne doświadczenia. Edytowane 13 Listopada 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Warzycie w tym ,czy tylko do grzania wody do wysładzania,bo zacierac napewno nie zacieracie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Ja grzeje tylko wodę do wysładzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Albo alternatywnie grzałka zanurzeniowa 2kW - można zrobić warnik (HLT) z dowolnego wiadra/garnka i tą samą grzałką dogrzewać garnek/warzelną żeby szybciej zagotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi