Lukaszpe Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Pisałem już wcześniej do Setki i dziś dostałem odpowiedź, że nie dysponują sprzętem(sami pewnie nie mają styczności z kegami pepsi, więc nie wiedzą z czym to się je) i muszę coś sam skombinować. Złączki, kran i butle z co2 posiadam. Nie mam tylko rollbaru, chłodziarki. Wydaje mi się, że podłączenie szybkozłączek od pepsi zamiast głowicy do kegów w standardowym rollbarze to nie jest jakiś wielki problem. Pamiętam jednak, że w zeszłym roku byli piwowarzy z kegami pepsi, dlatego pytam na forum czy i w tym roku się pojawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszpe Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 @Josefik Z tego co pisze Wogosz to organizatorzy jednak przewidzieli taką degustację. Może jednak zmienisz zdanie i się pojawisz z jakimś piwem. Nie chciałbym być sam z marnymi paroma litrami piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Niestety, za późno na zmiany, przybywam koleją i jutro delektuje się tym co znajdę u innych. Myślę że jeśli przez noc schłodzisz kega na dworze, goście opróżnią ci go na tyle szybo że nie zdąży się zagrzać. Edytowane 15 Listopada 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszpe Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Kegi już schłodzone. Użyję najwyżej wiadra z lodem do utrzymania temperatury, albo jakiejś karimaty. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Niespodziewany wyjazd do Poznania jutro mi wypadł więc na pewno zajrzę na Targi. Rezerwuję po 1 szklance każdego piwa domowego, które się pojawi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 O ktorej będą wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Bądź cierpliwy tam jest przednia impreza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiskc Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 ale WiFi bezpłatne mają tam, więc ktoś cynk mógłby dać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Tez bym chciał wiedzieć czy mam co świętować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Hello może chociaż pierwsze trójki ktoś wrzuci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 W najbliższy dzień roboczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Są wyniki z poznania ło tu: https://www.facebook...69496560&type=1 Gratuluje wszystkim! Kategoria Weizen: 1. Radosław Wiech 41.0 Pkt 2. Jacek Stechowski 39.0 Pkt 3. Waldemar Pitala 36.8 Pkt Kategoria Bohemian Pilsner: 1. Piotr Kowalski 39.3 Pkt 2. Tomasz Staśkiewicz 35.7 Pkt 3. Przemysław Odrobny 29.7 Pkt Kategoria American India Pale Ale: 1. Jacek Stachowski 41.5 Pkt 2. Piotr Kowalski 39.3 Pkt 3. Andrzej Miler 38.8 Pkt Edytowane 16 Listopada 2013 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Foch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Czy ja dobrze widzę że wygrałem w kategori weizen , Edytowane 16 Listopada 2013 przez radekw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Rany, ale się ciesze, dzięki i gratuluję innym Edytowane 16 Listopada 2013 przez radekw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Foch. Za piąte miejsce na 45 piw? Przecież ty nawet AIPA nie lubisz za bardzo z tego co pamiętam Gratulacje jeszcze raz wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śniący Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ja ciągle uwierzyć nie mogę, że mam drugie Pierwszy konkurs i taka niespodzianka Czekam z niecierpliwością na wyniki badań laboratoryjnych i "tym podobnych pierdół" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Foch. Za piąte miejsce na 45 piw? Przecież ty nawet AIPA nie lubisz za bardzo z tego co pamiętam Gratulacje jeszcze raz wszystkim I to było moje pierwsze amerykańskie IPA jakie zrobiłem. Biorąc pod uwagę ramy parametrów z BJCP to chyba nawet również ledwo stylowe, bo goryczka wychodziła poniżej 40 IBU z wyliczenia, coś koło 37. Gratuluję finalistom udanych piw, a Staśkowi strzału z dubeltówy, bo w Raciborzu też pudło zaliczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Stasiek, to niesamowite! Dwa dni temu oceniałem tą pszenicę ale dawałem jej co najwyżej pojedynczy pkt w klasyfikacji PSPD a tu proszę, drugie miejsce. Jestem zbyt krytyczny. I to przed panującym Waldkiem. A AIPA? eeeh. A Chorzów, Cieszyn, W-wa i nie wiem co jeszcze. Ale będzie, oby nie zapeszyć. AIPA 114 mam w lodówce. To chyba ten? Szkoda, że nie oceniłem przed wynikami poznańskiego. Teraz to ja sobie mogę oceniać. Pilsnera mi nie dałeś to nie ma pudła. Jeśli są chętni przed następnym konkursem to jestem do dyspozycji. Pudło murowane. GRATULACJE DLA WSZYSTKICH LAUREATÓW!!! Edytowane 17 Listopada 2013 przez Infam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Gratulacje dla Wszystkich nagrodzonych. Stasiek, Ну, погоди!. Jesteś chłopie w życiowej formie i złapać Cię będzie nie lada sztuką. Tak trzymaj!!! pozdrawiam, Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Gratulacje dla wszystkich nagrodzonych. Waldek, Jacek za bardzo uciekacie innym. W takim tempie to wszystkie laury pozbieracie we dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiskc Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Czy zna ktoś kolejność pozostałych miejsc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Gratulacje dla zwycięzców! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Tak, Gratulacje dla Zwycięzców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi