Stasiek Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Tak... tym razem trochę mi się udało w Poznaniu zawalczyć. Fajny ten weekend. Dzięki! I gratulacje pozostałym laureatom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam wszystkich po Targach Piwnych w Poznaniu. Dopiero dzisiaj, bo impreza była tak duża, że i w sobotę i wczoraj wracaliśmy do domu w nocy nie było możliwości ani siły na podanie wyników V PKPD. Szczęśliwie Undeath mnie już wyręczył, ale z obowiązku zrobię to jeszcze raz. Skład sędziowski: Maj Drab - szefowa zespołu degustacyjnego browaru LECH Katarzyna Nyka - degustatorka browaru LECH Elżbieta Jóźwicka- degustatorka browaru LECH Maciej Paszkowski - piwowar browaru restauracyjnego BROVARIA w Poznaniu Jarosław Sosnowski- piwowar browaru restauracyjnego HAUST w Zielonej Górze Bartek Regulski - sędzia PSPD Szymon Ruciński - sędzia PSPD Jan Staszewski - sędzia PSPD Wojciech Ściana - sędzia PSPD Maciej Piaszczyński - sędzia PSPD Jan Szała - sędzia PSPD Wyniki: Kategoria WEIZEN I miejsce - Radosław Wiech - 41,0 pkt II miejsce - Jacek Stachowski - 39,0 III miejsce - Waldemar Pitala - 36,8 IV miejsce - Andrzej Potoniec, Michał Madziar - 34,0 V miejsce - Andrzej Miler, Roman Zając - 31,8 Kategoria CZESKI PILS I miejsce - Piotr Kowalski - 39,3 pkt II miejsce - Tomasz Staśkiewicz - 35,7 pkt III miejsce - Przemysław Odrobny - 29,7 pkt IV miejsce - Szymon Niebudek - 29,3 pkt V miejsce - Waldemar Pitala - 25,0 pkt Kategoria AIPA I miejsce - Jacek Stachowski - 41,5 pkt II miejsce - Piotr Kowalski - 39,3 pkt III miejsce - Andrzej Miler - 38,8 pkt IV miejsce - Grzegorz Janka, Artur i Michał Puszkarczuk - 37,0 pkt V miejsce - Jarosław Zgoda - 36,3 pkt Gratuluję wszystkim laureatom, wyróżnić tu należy Jacka i Piotra którzy dwa razy stanęli na podium (wirtualnym ale zawsze) oraz dziękuję wszystkim uczestnikom za nadesłanie swoich piw na konkurs. Na zakończenie chciałbym jeszcze podać listę wszystkich, których piwa weszły do konkursu: WEIZEN Waldemar Pitala Andrzej Miler, Roman Zając Krzysztof Lewandowski, Michał Śniegowski Jacek Stachowski Radosław Wiech Łukasz Raczkowski Andrzej Potoniec Michał Madziar Adam Czogalla Marcin Wiciński Tomasz Gromadziński Jacek Miszkinis Maciej Majchrzak AIPA Bartłomiej Urban Jakub Wierus Andrzej Miler Sebastian Łęszczak Grzegorz Janka, Artur i Michał Puszkarczuk Andrzej Smyk Jacek Stachowski Piotr Kowalski Wojciech Ściana Łukasz Raczkowski Dariusz Piecuch Ewelina Mieszkalska Zbigniew Hajdyła Jarosław Zgoda Mariusz Bystryk Adam Landowski Borys Dyczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunnenbraeu Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam wszystkich po Targach Piwnych w Poznaniu. Dopiero dzisiaj, bo impreza była tak duża, że i w sobotę i wczoraj wracaliśmy do domu w nocy nie było możliwości ani siły na podanie wyników V PKPD. Szczęśliwie Undeath mnie już wyręczył, ale z obowiązku zrobię to jeszcze raz. Skład sędziowski: Maj Drab - szefowa zespołu degustacyjnego browaru LECH Katarzyna Nyka - degustatorka browaru LECH Elżbieta Jóźwicka- degustatorka browaru LECH Maciej Paszkowski - piwowar browaru restauracyjnego BROVARIA w Poznaniu Jarosław Sosnowski- piwowar browaru restauracyjnego HAUST w Zielonej Górze Bartek Regulski - sędzia PSPD Szymon Ruciński - sędzia PSPD Jan Staszewski - sędzia PSPD Wojciech Ściana - sędzia PSPD Maciej Piaszczyński - sędzia PSPD Jan Szała - sędzia PSPD Wyniki: Kategoria WEIZEN I miejsce - Radosław Wiech - 41,0 pkt II miejsce - Jacek Stachowski - 39,0 III miejsce - Waldemar Pitala - 36,8 IV miejsce - Andrzej Potoniec, Michał Madziar - 34,0 V miejsce - Andrzej Miler, Roman Zając - 31,8 Kategoria CZESKI PILS I miejsce - Piotr Kowalski - 39,3 pkt II miejsce - Tomasz Staśkiewicz - 35,7 pkt III miejsce - Przemysław Odrobny - 29,7 pkt IV miejsce - Szymon Niebudek - 29,3 pkt V miejsce - Waldemar Pitala - 25,0 pkt Kategoria AIPA I miejsce - Jacek Stachowski - 41,5 pkt II miejsce - Piotr Kowalski - 39,3 pkt III miejsce - Andrzej Miler - 38,8 pkt IV miejsce - Grzegorz Janka, Artur i Michał Puszkarczuk - 37,0 pkt V miejsce - Jarosław Zgoda - 36,3 pkt Gratuluję wszystkim laureatom, wyróżnić tu należy Jacka i Piotra którzy dwa razy stanęli na podium (wirtualnym ale zawsze) oraz dziękuję wszystkim uczestnikom za nadesłanie swoich piw na konkurs. Na zakończenie chciałbym jeszcze podać listę wszystkich, których piwa weszły do konkursu: WEIZEN Waldemar Pitala Andrzej Miler, Roman Zając Krzysztof Lewandowski, Michał Śniegowski Jacek Stachowski Radosław Wiech Łukasz Raczkowski Andrzej Potoniec Michał Madziar Adam Czogalla Marcin Wiciński Tomasz Gromadziński Jacek Miszkinis Maciej Majchrzak AIPA Bartłomiej Urban Jakub Wierus Andrzej Miler Sebastian Łęszczak Grzegorz Janka, Artur i Michał Puszkarczuk Andrzej Smyk Jacek Stachowski Piotr Kowalski Wojciech Ściana Łukasz Raczkowski Dariusz Piecuch Ewelina Mieszkalska Zbigniew Hajdyła Jarosław Zgoda Mariusz Bystryk Adam Landowski Borys Dyczko Wojtek, napisz, proszę Ciebie, jeszcze, w których kategoriach sędziowie PSPD sędziowali, a kto sędziował w eliminacjach, a w których tam kategoriach. Dzięki, Volker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Jest dobrze, przeszedłem eliminacje Gratulacje dla zwycięzców! Edytowane 18 Listopada 2013 przez sebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam Volker oto brakujące informacje. W eliminacjach sędziowali: Maja Drab, Elżbieta Jóźwicka, Bartek Regulski, Grzegorz Stachurski (był przewidziany jako 12 sędzia w konkursie, ale z przyczyn organizacyjnych nie mógł wziąć w nim udziału), Szymon Ruciński, Jan Szała. Podział sędziów wg kategorii: Weizen: Katarzyna Nyka Jan Szała Maciej Paszkowski Wojciech Ściana Pils: Elżbieta Jóźwicka Maciej Piaszczyński Jarosław Sosnowski AIPA Maja Drab Szymon Ruciński Jan Staszewski Bartek Regulski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunnenbraeu Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dzięki, Wojtku! Wszystko zanotowane. Volker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolus Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam! A czy osoby zakwalifikowane do finału podane są w kolejności przypadkowej czy też w kolejności uzyskanych wyników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam! A czy osoby zakwalifikowane do finału podane są w kolejności przypadkowej czy też w kolejności uzyskanych wyników? Porównaj pierwszą piątkę do tej z listy i sobie odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolus Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Sobie odpowiadam. Nie zauważyłem, że ta lista zawiera laureatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi666 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ile mniej więcej czeka się na metryczki w takich konkursach? (nie wiem, bo to mój pierwszy) Chciałbym uwarzyć kolejne AIPA, a nie wiem co trzeba poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ile mniej więcej czeka się na metryczki w takich konkursach? (nie wiem, bo to mój pierwszy) Chciałbym uwarzyć kolejne AIPA, a nie wiem co trzeba poprawić W zeszłym roku metryczki były bardzo szybko, kilkanaście dni po konkursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ile mniej więcej czeka się na metryczki w takich konkursach? (nie wiem, bo to mój pierwszy) Są dwa rekordy do pobicia. Jeden dzień i jeden rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dyplom już dotarł, dzięki serdeczne za organizację konkursu, wiem że to cała masa roboty. Dla finalistów i laureatów gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Cześć Trzeci sukces - to dopiero po konkursie. Wena, co oblewamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wszystkich chętnych chcących spróbować któreś piwo nadesłane do konkursu w Poznaniu, zapraszam do pubu SETKA na ul. Święty Marcin w Poznaniu na degustację. Wszystkie butelki pozostałe po konkursie zawiozłem wczoraj wieczorem do Setki z prośbą o poczęstowanie chętnych do degustacji. Piwa są anonimowe - posiadają tylko numery kodowania z konkursu, tak więc w przypadku piw z dużymi wadami, nie będzie wiadomo czyje to było piwo i proszę mnie nie pytać, nawet na Wasze prośby nie zdradzę kodowania. Aby zdegustować piwo należy podać hasło: - najlepsze piwa są w pubie Setka, odzew: - Zuzanna lubi je tylko jesienią, odzew: - przysyła ci świeżą partię. Przemczysław, sebek i gradagala 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Aby zdegustować piwo należy podać hasło: - najlepsze piwa są w pubie Setka, odzew: - Zuzanna lubi je tylko jesienią, odzew: - przysyła ci świeżą partię. dobre! Edytowane 19 Listopada 2013 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Czas najwyższy podać nagrody ufundowane przez sponsorów. Pierwsze miejsca we wszystkich kategoriach: - DEUS Brut des Flandres w zestawie z dwoma kieliszkami oraz Quelque Chose-Biere forte aux cerises (Quebec, Canada) - ufundowane przez Słodownię Soufflet Polska Sp. z o.o. - bon wartości 100 zł - ufundowany przez sklep internetowy Centrum Piwowarstwa, bon do zamiany na towary w sklepie (przesyłka gratis) - Gregorius Trappistenbier browar Engelszell Austria - ufundowany przez sklep Piwa Świata, Poznań ul. Głogowska - bon wartości 75 zł - ufundowany przez przez firmę Browar SZAŁPIW Sp. z o.o., bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych (przesyłka gratis) Drugie miejsca we wszystkich kategoriach: - CHIMAY w zestawie Grand Reserve oraz Cinq Cents + pokal - ufundowane przez Słodownię Soufflet Polska Sp. z o.o. - bon wartości 75 zł - ufundowany przez przez firmę KŁOS Ewa Czyrniańska z Szamotuł, bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych (przesyłka gratis) - Anchor Bock Beer browar Anchor Brewing USA - ufundowany przez sklep Piwa Świata, Poznań ul. Głogowska - bon wartości 50 zł - ufundowany przez przez firmę Browar SZAŁPIW Sp. z o.o., bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych (przesyłka gratis) Trzecie miejsca we wszystkich kategoriach: - Maredsous w zestawie Bruin oraz Tripel + pokal - ufundowane przez Słodownię Soufflet Polska Sp. z o.o. - bon wartości 50 zł - ufundowany przez przez sklep internetowy Homebrewing, bon do zamiany na towary w sklepie (przesyłka gratis) - Le Fruit Defendu, InBev Belgia - ufundowany przez sklep Piwa Świata, Poznań ul. Głogowska - bon wartości 50 zł - ufundowany przez przez firmę KŁOS Ewa Czyrniańska z Szamotuł, bon do zamiany na towary w jednym ze sklepów internetowych(przesyłka gratis) Dziękuję bardzo wszystkim sponsorom za hojne wsparcie V Poznańskiego Konkursu Piw Domowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Gorące podziękowania dla organizatorów konkursu i sponsorów . A dyplomy będą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Czekają od soboty. Ci co byli na targach podczas ogłoszenia wyników odebrali dyplomy osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 A czy metryczki z eliminacji będą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Dzisiaj otrzymałem wyniki laboratoryjne zwycięskich piw. Jestem pod wrażeniem. Zgadzają się ekstrakty, jednostki goryczy i tylko jeden Weizen i jeden Pils są minimalnie ciemniejsze niż podaje BJCP. Zdumiewająca jest zgodność ekstraktów w AIPIE. Wszystkie trzy piwa zmieściły się w przedziale 16,22 do 16,80 Blg. Jeszcze raz gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Za sprawą Setki wszedłem w posiadanie dwóch piw. Pierwsze to pils zakapslowany złotym kapslem z opisem MBP, drugie to AIPA zakapslowane też złotym kapslem opisanym numerem 59. Ktoś się przyznaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Wiadomo może kiedy będą metryczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Dzisiaj wysłałem paczki z nagrodami dla zwycięzców. Proszę o informacje od nagrodzonych, czy dotarły szczęśliwie, czyli w całości. Za metryczki postaram się zabrać w łikend, ale oglądałem kilka arkuszy sędziowskich i jestem przerażony pismem klinowych niektórych sędziów. Cóż, pisane po pijaku, to przeczytać tego na trzeźwo się też chyba nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Ślązacy po prostu zeskanowali i rozesłali komplet 3 arkuszy sędziowskich każdemu finaliście. Minimum roboty, maksimum przejrzystości Edytowane 3 Grudnia 2013 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi