WiHuRa Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) To nie kwestia mocy a wiatru, wiatr zdmuchuje ciepło spod garnka. Jedyną metodą jest zrobienie osłony na palnik. Edytowane 16 Września 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Nawet zwykła folia alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profilone Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 A macie jakies linki jak to mialoby wygladac? Czy jesli zakryje prsestrzenie miedzy nogami taboretu to to wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Warzę na świeżym powietrzu nawet zimą, robie tylko wiatrochron by nie zdmuchiwało ognia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Pozwolę sobie na mały OT... Mieszkacie w blokach? Opary przy warzeniu nie przeszkadzają sąsiadom? Moim zdaniem wiatrochron powinien pomóc Przecież podczas wielu imprez warzenie w plenerze to jedna z atrakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donicjusz Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Cześć. Kupiłem taboret gazowy, chcę go przerobić na gaz ziemny. Do wymiany jest dysza. Czy oprócz dyszy trzeba coś jeszcze? robił ktoś to wcześniej? Jakieś porady? Ważę w garażu mam tam rurę z gazem, o kuchence nie ma mowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Na gaz ziemny nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 robił ktoś to wcześniej? Proszę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 A macie jakies linki jak to mialoby wygladac? Czy jesli zakryje prsestrzenie miedzy nogami taboretu to to wystarczy? Moje wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Profilone, przetestuj plażowy parawan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profilone Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Dzięki Panowie, Następnym razem po prostu postawię garnek w rogu balkonu z dwóch stron zakryty będzie ścianą, a na balustradzie coś rozwieszę i powinno być w porządku. dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Szmatek raczej nie wieszaj. Duże ryzyko że pójdą z dymem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gie_82 Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) Witam, Odgrzewam trochę temat, bo mam mały problem ze swoim taboretem gazowym (model najtańszy 7,5kw). A w intrenecie nigdzie się nie napotkałem na podobny problem i jego rozwiązaniem. Mój problem polega na tym, że mój taboret słabo grzeje. Jego płomień jest dość słaby i mało stabilny (lekko się podnosi, albo całkiem gaśnie) regulacja wielkości płomienia pokrętłem praktycznie nic nie daje, bo płomień prawie wcale nie reaguje na odkręcanie. Zwiększając dopływ gazu płomień przygasa lub też całkiem gaśnie (bawiłem się przysłoną dopływu powietrza - zero efektów). Nie umiem zdiagnozować jaki może być problem takiej małej sprawności palnika, gdyż zagotowanie brzeczki do wrzenia nie jest realne i osiągalne Z góry dzięki za pomoc . Edytowane 28 Października 2015 przez gie_82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 U mnie na podobny problem pomogło rowiercenie dyszy do 1,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja bym sprawdził zawór. Były przypadki uszkodzonych zaworów opisywane tutaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jsslash Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Witam Mam identyczny problem z moim taboretem. Nie jest w stanie zagotować 10 litrów wody. Zmierzyłem otwór w dyszy i jest pomiędzy 0,7 a 0,8 mm. Czy ten otwór nie powinien mieć 1,2 mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Taboret teraz na allegro na gz to koszt 3k z cert do pomieszczen ja jestem na etapie zakupu do pomieszczen mam podlacz gz czy muuusze kupowac z cert na gz i pom jakie jest wase dosw roznica na butle taboret 75 na gz z vert na pomiszczenia 3k... to 4x prosze o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 300 pln nie 3k.. ocYwiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam, Odgrzewam trochę temat, bo mam mały problem ze swoim taboretem gazowym (model najtańszy 7,5kw). A w intrenecie nigdzie się nie napotkałem na podobny problem i jego rozwiązaniem. Mój problem polega na tym, że mój taboret słabo grzeje. Jego płomień jest dość słaby i mało stabilny (lekko się podnosi, albo całkiem gaśnie) regulacja wielkości płomienia pokrętłem praktycznie nic nie daje, bo płomień prawie wcale nie reaguje na odkręcanie. Zwiększając dopływ gazu płomień przygasa lub też całkiem gaśnie (bawiłem się przysłoną dopływu powietrza - zero efektów). Nie umiem zdiagnozować jaki może być problem takiej małej sprawności palnika, gdyż zagotowanie brzeczki do wrzenia nie jest realne i osiągalne Z góry dzięki za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Baszka r2gulujoca doplyw powietrza otworz na max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Srednica doplywu gazu.. moze jest mniejsza i dla twgo masz problem z grzaniem Sprawdz inne wpisy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Boże, patrzysz, a nie grzmisz.... Raff, ogarnij się z tymi postami i pisownią, bo to jakaś masakra jest! Taboret teraz na allegro na gz to koszt 3k z cert do pomieszczen ja jestem na etapie zakupu do pomieszczen mam podlacz gz czy muuusze kupowac z cert na gz i pom jakie jest wase dosw roznica na butle taboret 75 na gz z vert na pomiszczenia 3k... to 4x prosze o opinie Jeżeli dobrze rozszyfrowałem post, to chcesz kupić taboret gazowy do użytku z gazem ziemnym w pomieszczeniach... y? -.- Też jestem na tym etapie. Są różne możliwości "na skróty" - ponoć wystarczy wymienić dyszę w taborecie na propoan-butan (70zł na allegro + dysza) i też może działać. Ja jednak uważam, że przy tego typu operacjach najważniejsze jest bezpieczeństwo - puścić chałupę i siebie z dymem to żadna sztuka i osiągnięcie Mało tego, jeżeli używasz taboretu bez atestu, to jeśli coś się stanie to tylko i wyłącznie na Twoją odpowiedzialność. Poczytaj jeszcze tu: http://www.piwo.org/topic/19128-kupi%C4%99taboret-gazowy-na-gaz-ziemny/ Dlatego też stawiam na taboret z termoparą i zapalarką, z atestem do użytku w pomieszczeniach - i taki sprzęt faktycznie kosztuje te 280zł na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Dziękuję bardzo.PS już poprawiam pisownię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi