Green Fox Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów, a szczególnie piwowarów ze ściany wschodniej Zainteresowałem się własnoręcznym wyrobem piwa ze względu na fakt, że co prawda pyszne piwa są już dostępne w naszym pięknym kraju w coraz większej liczbie gatunków, rodzajów, marek i maści, jednakowoż idzie za tym również odpowiednia cena. Pomimo tego, że i tak mocno zmieniłem poglądy na temat "Co?! 10 zł za jedno piwo?! I to 0,33?", to jednak na dłuższą metę wolę utworzyć własne zapasy najulubieńszych gatunków złocistego trunku Naiwnie przy tym sądzę, że być może niektóre warki przebiją nawet najlepszych przedstawicieli gatunku dostępnych w sprzedaży. Do tego czasu jednak przede mną długa droga... Jak dotychczas utworzona i wypita została pierwsza warka z brew-kita w celach technologiczno-poznawczych, część znajomych nawet twierdziła, że w miarę pijalna, chociaż obiektywnie należy przyznać, że lurowata. Teraz właśnie obserwuję z niecierpliwością lenistwo drożdży w drugiej warce - wrzucone zostały już godzinę temu i na razie ani śladu fermentacji! - no ale tak to już w tym kraju jest - piwo to by chciał każdy, ale robić nie ma komu drożdżom się udzeliło :] Druga warka powstała już z pełną wersją zacierania słodu, nawet pokusiłem się o dekokcję, ze względu na gatunek (lekko zmodyfikowany weizen). Do jej szerszego opisu zapraszam w odpowiednim dziale na forum. To tyle w kwestii przywitania i krótkiej informacji, kto zacz i czego tu chce. Mam nadzieję na wymianę poglądów i poznanie piwowarów, szczególnie z okolic Rzeszowa, a z tego co się orientuję, jest ich całkiem spora ilość (może Rzeszów zamiast reklamować się hasłem "Stolica innowacji", powinien reklamować się jako "Stolica Piwowarstwa"). W miarę możliwości wynikających z obowiązków zawodowo-rodzinnych będę się starał uczestniczyć w spotkaniach warzelniczych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 No to pomyślności w warzeniu i samych pysznych piwek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomo33 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Kolejny piwowar z Podkarpacia. Witamy na forum. Udanych warek życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam i pomyślności życzę porzyć kity i kontynuuj zacieranie dekokt moim zdaniem to zawracanie d**y z jakich okolic jesteś konkternie? bo rzeszów to moje miasto rodzinne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 zawodowo-rodzinnych będę się starał uczestniczyć w spotkaniach warzelniczych. Najbliższe spotkanie - "WARSZTATY PIWNO KULINARNE" już w poniedziałek 2.12. Kuźnia Pub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 A szczegóły tu: http://www.piwo.org/index.php?/topic/5549-Pokazy-warzenia-piwa-oraz-spotkania-piwowarów---Kuźnia-Pub,-Rzeszów#entry242113 Witaj, życzę sukcesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbarus Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Czyli do zobaczenia w poniedziałek? Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi