ponury fermentaThor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Przecie tam obowiązuje ten rauch... raich... tfu, co za nieludzki język. Mają w Niemczech to prawo czystości, a ja co rusz napotykam w składzie ichniejszego piwa ekstrakt chmielowy. A na etykiecie wyraźnie napisane piwo, i że tradycyjne, niemieckie i w ogóle. O co tu chodzi, ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Reinheitsgebot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Przecie tam obowiązuje ten rauch... raich... tfu, co za nieludzki język. Mają w Niemczech to prawo czystości, a ja co rusz napotykam w składzie ichniejszego piwa ekstrakt chmielowy. A na etykiecie wyraźnie napisane piwo, i że tradycyjne, niemieckie i w ogóle. O co tu chodzi, ktoś wie? To prawo nie obowiazuje juz od dobrych kilku lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) No ale przecież brzeczka to taki ekstrakt ze słodu, więc czemu nie ekstrakt z chmielu? Rozumiem, gdyby zastąpić słód cukrem a chmiel żółcią bydlęcą... Edytowane 3 Grudnia 2013 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury fermentaThor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 To prawo nie obowiazuje juz od dobrych kilku lat. Nie wiedziałem, wszyscy wokół o tym trąbią, stawiając jako wzór, taka niemiecka poprawność i w ogóle. Rozmawiałem jakiś czas temu z bambergczaninem i szeroko mi o tym opowiadał, fakt, jest się czym chwalić. Co prawda opowiadał raczej o kontekście historycznym, a ja nie zapytałem czy to aktualne... Tak, żółć to przecież też już tradycja, pojawia się w mediach od lat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 To prawo czystości to kicha straszna, według tego, to połowa (albo i więcej) belgijskich piw to nie piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Rozumiem, gdyby zastąpić słód cukrem a chmiel żółcią bydlęcą... A właśnie. Ktoś z forum obiecał uwarzyć piwo z bydlęcą żółcią. Jak się sprawy mają w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Tak, żółć to przecież też już tradycja, pojawia się w mediach od lat... Ano od lat. I to nawet w NYT. http://www.nytimes.c...red.html?src=pm A właśnie. Ktoś z forum obiecał uwarzyć piwo z bydlęcą żółcią. Jak się sprawy mają w tym temacie? Obiecanki cacanki. Najpierw było, że żółci nie można kupić, w nadziei, że się obieca, ale i tak się nie spełni obietnicy z powodów "obiektywnych". Jak udowodniłem, że można kupić, to ogon pod siebie i ani widu, ani słychu. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Najpierw było, że żółci nie można kupić, w nadziei, że się obieca, ale i tak się nie spełni obietnicy z powodów "obiektywnych". Jak udowodniłem, że można kupić, to ogon pod siebie i ani widu, ani słychu. Normalnie rozpracowałeś "ich". Teraz jeszcze tylko tajemnica wybuchowej, magnetycznej mgły helowej i można umierać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 ...Rozmawiałem jakiś czas temu z bambergczaninem... A nie przypadkiem z bambergczykiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1000 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 w Poznaniu byśmy powiedzieli że z Bambrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Na potrzeby tradycji uchwalono, że ekstrakt chmielowy to to samo co chmiel. Podobnie jak marchewka to owoc a ślimak to ryba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Ano od lat. I to nawet w NYT. http://www.nytimes.c...red.html?src=pm Tam i tylko tam. NYT pisał także, iż AK była ludobójczą organizacją antyżydowską. Ale to ci nie przeszkadza aby się powoływać na tą szmatławą gazetę. Obrzydliwe. slotish 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury fermentaThor Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 ...Rozmawiałem jakiś czas temu z bambergczaninem... A nie przypadkiem z bambergczykiem? Wiedziałem, że to się pojawi, przez odmianę spać po nocy nie mogłem, bo rozmyślałem nad poprawną formą. Bamberganinem? Bambergianinem? Bambrem chyba najlepiej, oszczędnie, po poznańsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 iż AK była ludobójczą organizacją antyżydowską może chodziło o Afrika Korps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Wróćmy do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Ano od lat. I to nawet w NYT. http://www.nytimes.c...red.html?src=pm Tam i tylko tam. NYT pisał także, iż AK była ludobójczą organizacją antyżydowską. Ale to ci nie przeszkadza aby się powoływać na tą szmatławą gazetę. Obrzydliwe. Masz rację. A tutaj jakie bzdury piszą: http://www.nytimes.c...maker.html?_r=0 Edytowane 4 Grudnia 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi