Gość tomato Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) znalezione w internetach. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez tomato dege 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Pozostaje czekać na spolszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Jak chcecie spolszczenie to zrobię w wolnej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zrób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bogi Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) chmiel-goryczka-ziemista, pieprzowa, roślinna, mocna/wyrazista, wytrawna (ściągająca) chmiel-angielski-jagody, owoce z sadu, drzewiaste (bardziej jako dębowe), czarny bez, żywopłot, pieprzowe chmiel-środkowoeuropejski-pieprzowe, ziołowe, trawiaste, pestkowe, kwiatowe, cytrynowe chmiel-południowa półkula-cytrynowe, agrestowe, winogronowe, owoce tropikalne, passiflora, zżęta trawa, grejpfrut chmiel-amerykański-grejpfrut, pomarańcza, sosna, czerwone jagody, ziołowy, kwitnący odczucia w ustach-mocne/ciężkie, delikatne/aksamitne,kremowe, długie (ciągnące się), krągłe/pełne, cienkie, wytrawne, odrzucające (cierpkie), surowe/ściągające, ostre, musujące, płaskie, delikatne woda-miękka-miękka, czysta, lekka woda-twarda-wytrawna, mineralna, gorzka, siarkowa niepożądane i błędy w procesie warzenia-palona guma, skunks, sos sojowy, masło, ser, pieluszka, kukurydza/kapusta, skórka, sok jabłkowy, rozpuszczalnik/lakier do paznokci, mokra tektura, sherry infekcja-kwaśne, dziwne, fenolowe drożdże-dzikie-kwas mlekowy, ocet, kwas cytrynowy, zagroda drożdże-profil-zagroda, pieprzowy/pikantny, owocowy, czysty drożdże-estry-wanilia, guma balonowa, banan, gruszka, truskawka, migdały, róże, goździki, ananas, jabłko starzenie w beczce-pikantność, dym, drewno, wanilia alkohol-rozgrzewający, gładki, spirytusowy cukier-melasa, śmietanka, suszone owoce, cukierki słód-jasny-napój słodowy, miód, brązowy chleb, krakersy, tost, biały chleb, zboże, ciastka słód-karmelowy i kryształowy-karmel, toffi, cukier jęczmienny słód-specjalny-orzechowy, przyprawowo (korzenno) -ziołowy, śmietankowy, rodzynkowy, pszeniczny, jak whisky z Islay (torfowo-morsko-jodynowy), wędzone mięso, ognisko słód ciemny-goryczka-prażone orzechy, mleczna czekolada, herbata, lukrecja, tytoń, ciemna czekolada, kawa, palony/zwęglony, podpiekany I voila! Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Bogi elroy, Lokee, Biniu i 7 innych 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Belze Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Poszedłem o krok dalej. Wziąłem tłumaczenie Bogi, wdrożyłem na tamtą tablicę. Niech służy. Wersja poprawiona z dnia: 27.12.2013 Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Belze piotrpitt, Wilkor, playand1 i 11 innych 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Właśnie chciałem prosić kogoś, żeby naniósł, i proszę. Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Było tutaj http://www.piwo.org/topic/3269-beer-wheel-tlumaczenie/page__hl__+ko%C5%82o%20+sensoryczne#entry61151 Ale niestety nie ma już ani pliku z galerii ani fajnego falsha ze strony Browarzyciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 W sekcji Wady -> Infekcje jest "Dziwny". Bardzo precyzyjne określenie W oryginale jest 'funky', co wg http://www.thefreedictionary.com/funky oznacza "Having a moldy or musty smell", więc sugerowałbym przetłumaczyć jako "stęchły" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belze Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 W sekcji Wady -> Infekcje jest "Dziwny". Bardzo precyzyjne określenie W oryginale jest 'funky', co wg http://www.thefreedictionary.com/funky oznacza "Having a moldy or musty smell", więc sugerowałbym przetłumaczyć jako "stęchły" No faktycznie Poprawiłem to oraz kilka literówek i wrzuciłem wersję w lepszej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Jak poprawiasz, to popraw TEKSTURĘ na tekturę, hehe @ a tibek, jeśli mówimy funky o alkoholu, to znaczy że jest coś, co w nas powoduje dziwne odczucia, jakby było stęchłe, byłoby stenchy np. Jeśli alkohol jest funky znaczy że ma za dużo fenoli, estrów i alkoholi wyższych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Jeśli alkohol jest funky znaczy że ma za dużo fenoli, estrów i alkoholi wyższych Tylko tutaj to sformułowanie pojawia się konkretnie w kategorii wady->infekcje. Zresztą "za dużo fenoli, estrów i fuzli" to bardzo ogólne sformułowanie, a to koło jest bardziej szczegółowe. Estry mają osobną sekcję. Fenoli jako takich natomiast nie ma sklasyfikowanych oddzielnie ale się pojawiają w yeast -> yeast profile -> peppery/spicy i smoked też gdzieś widziałem. Alkohole wyższe powinny w zasadzie być gdzieś pod alkoholem więc ja bym je wsadził pod spirit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Belze, dodaj ten plik do Plikowni. żeby nie zaginął wśród postów na forum http://www.piwo.org/files/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belze Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Belze, dodaj ten plik do Plikowni. żeby nie zaginął wśród postów na forum http://www.piwo.org/files/ Done! http://www.piwo.org/files/file/53-tablica-sensoryki-piwnej-wersja-pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się