major01 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Chodzi mi o model który zamówił maciek1221 http://www.aliexpress.com/snapshot/7209598858.html?orderId=71905175920812 Zarówno ta jasna i czarna mają 1/2 cala. Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major01 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zarówno ta jasna i czarna mają 1/2 cala. Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Sprawdź na telefonie, ja miałem kupon zniżkowy 3$ . Wysyłka z Niemiec w 7 dni chyba doszła, nie dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Chodzi mi o model który zamówił maciek1221 http://www.aliexpress.com/snapshot/7209598858.html?orderId=71905175920812 Diameter of Outlet: 20.3mm Diameter of Inlet: 20.3mm przecież jest tam napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Pytanie majora jak najbardziej jest na miejscu. Wszędzie podają średnicą dla 1/2cala 20mm, więc skąd pewność czy te 0,3mm nie będzie za dużo? Mi na pytanie o to czy średnica będzie 1/2 cala nie odpowiedział Chińczyk, a pytałem go 3 razy ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Przepraszam teraz to i ja już się zmieszałem 1/2 cala to 12,7 mm, według przelicznika miar. To jakim cudem tam jest 20 czy 20,3? Pogubiłem się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Ehhh, w rurach calowych wymiary podaje się wewnątrz, a rozmiary gwintu wynikają z norm Żeby było "łatwiej" http://www.normapress.pl/tabela-identyfikacji-gwintow,aid9 Edytowane 19 Stycznia 2016 przez panta_rei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie mam dwie pompki Iwaki MD10. Mam trzy pytania: 1. Jak podłączyć styki? Który to uziemienie? ten z opisem "G"? - mniemam z angielskiego - ground. Pozostałe dwa bez znaczenia nie? 2. Pompy są na 100V. Kupiłem przetwornice 110V - powinno działać nie? 3. Czy starczy wyczyszczenie gorącym roztworem sody kaustycznej w zamknietym obiegu, przez jakies 10-20min? Edytowane 20 Stycznia 2016 przez profik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie mam dwie pompki Iwaki MD10. Mam trzy pytania: 1. Jak podłączyć styki? Który to uziemienie? ten z opisem "G"? - mniemam z angielskiego - ground. Pozostałe dwa bez znaczenia nie? 2. Pompy są na 100V. Kupiłem przetwornice 110V - powinno działać nie? 3. Czy starczy wyczyszczenie gorącym roztworem sody kaustycznej w zamknietym obiegu, przez jakies 10-20min? 1. uziom ( żółty z zielonym paskiem ) co oznacza w twoim przypadku "G" tylko autor który to oznaczał wie zwykle czarny faza , niebieski neutral . Jak umiesz posługiwać się miernikiem to wyłapiesz który uziom i wisi na obudowie . 2. powinno , jak starczy mocy . Mogłeś zastosować zwykły banalny transformator 230/110v . 3 po czyszczeniu trzeba dezynfekować Jak masz nie nowe te pompy to spróbuj rozebrać i zobaczyć co tam żyję , może jakieś korniki czy myszy po norach siedzą . Bywają różne niespodzianki . Zwłaszcza z uszczelkami i pod nimi . Edytowane 20 Stycznia 2016 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Miernik mam, ale z używaniem gorzej. coś pokombinuję... Ten jasny przewód jest biały, bez paska. Rzeczywiście mam transformator, zwykły z allegro moc 200W więc na pewno starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Dobra miernik fajna rzecz. Powertowałem troche czeluście internetu i dowiedziałem się, że mam w mierniku cos takiego jak "brzęczyk". Sprawdziłem i obudowa z zielonym kablem tworzy obwód zamkniety - mam uziemienie. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez profik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czita007 Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Panowie a Aliexpress można płacić przelewem czy tylko kartą kredytową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Od jakiegoś czasu można płacić przez przelewy24. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dokładnie, przelewy24 i karta kredytowa. Polecam się pośpieszyć bo podobno jeszcze 3 miesiące można będzie kupować na aliexpress z racji jakiegoś nowego podatku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) . Edytowane 21 Lutego 2016 przez br.an.tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Mam pytanie w sprawie pomp. Jaka jest żywotność tych pomp pompa 1 i pompa 2 czy po kilkudziesięciu warkach się nie zepsują ? A do zasilania się nada taki zasilacz ? http://allegro.pl/zasilacz-z-regulacja-1000-ma-3v-12v-uniwersalny-i5646048694.htmlma regulacje co zmniejszy wydajność pompy. (podczas wysładzania by się przydało ) Czy lepiej podłączyć zasilacz 12v i przepływ brzeczki regulować kranem. Ponieważ na długo metę silniczek od pompy nie wytrzyma małego napięcia (V) A te pompy naprawdę podniosą brzeczkę na 3m do góry? A którą kupić ? To jasna można rozebrać (korpus rozkręcić) i wyczyścić. Na razie potrzebna do pompowania brzeczki przy wysładzaniu. A do systemów HERMS się nadadzą ? Czy są słabe ? Edit Bym zapomniał się spytać A czy podczas wysładzania i przepompowywania pompami tymi to brzeczka się nie napowietrza ? Edytowane 21 Lutego 2016 przez br.an.tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ponieważ na długo metę silniczek od pompy nie wytrzyma małego napięcia (V) ciekawa teoria, można coś więcej na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triektor Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Kupiłem tą drugą wersję tylko na 24V i powiem że daje nawet nieźle tylko na co mi 6szt, trzeba będzie upłynnić. Odnośnie niskiego napięcia może dojść do skutku że pompa przy niskim V nie będzie się kręciła i spali się wirnik. Sterownik można by jakiś zmajstrować, ostatnio badałem moją wersję zasilaczem laboratoryjnym i stwierdzam że min 12V max 24V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Czyli dobrze myślałem jak pompa dostanie niskie napięcie i do tego dojdzie obciążenie (pompowanie płynu) to silnik się spali. Ale zawsze można trochę napięcie zmniejszyć a reszto na zaworze ustawić i zmniejszymy ryzyko napowietrzania brzeczki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy99 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam , Panowie mam zamiar kupić pompę do klona BM 100 litrów , czy bardziej odpowiednia będzie pompa od zmywarki czy taka jak w linku : http://www.eurowin.pl/pl/p/Pompa-Rover-20-B-nierdzewna-95C/1118 Czy to duża przesada z taką pompą ? czy lepiej zastosować dwie od zmywarki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Mam tą z linka, jest bardzo mocna może nawet za mocna, przy większych warkach używam ją do przepompowania brzeczki do fermentorów po warzeniu. Przez duże ciśnienie wypływająca z węża brzeczka idealnie się napowietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy99 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Mam tą z linka, jest bardzo mocna może nawet za mocna, przy większych warkach używam ją do przepompowania brzeczki do fermentorów po warzeniu. Przez duże ciśnienie wypływająca z węża brzeczka idealnie się napowietrza. Ale dokładnie do czego jej używasz ?tylko do przepompowywania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Tak tylko do przepompowywania, kupiłem ją z myślą do przepompowywania wina i piwa. Sądzę, że przy wysładzaniu bez użycia regulatora napięcia się nie sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Mam pytanie w sprawie pomp. Jaka jest żywotność tych pomp pompa 1 i pompa 2 czy po kilkudziesięciu warkach się nie zepsują ? A do zasilania się nada taki zasilacz ? http://allegro.pl/zasilacz-z-regulacja-1000-ma-3v-12v-uniwersalny-i5646048694.htmlma regulacje co zmniejszy wydajność pompy. (podczas wysładzania by się przydało ) Czy lepiej podłączyć zasilacz 12v i przepływ brzeczki regulować kranem. Ponieważ na długo metę silniczek od pompy nie wytrzyma małego napięcia (V) A te pompy naprawdę podniosą brzeczkę na 3m do góry? A którą kupić ? To jasna można rozebrać (korpus rozkręcić) i wyczyścić. Na razie potrzebna do pompowania brzeczki przy wysładzaniu. A do systemów HERMS się nadadzą ? Czy są słabe ? Edit Bym zapomniał się spytać A czy podczas wysładzania i przepompowywania pompami tymi to brzeczka się nie napowietrza ? mam pompę nr 2 ,dławiłem ją na odpływie a teraz mam taki sam zasilacz jaki podałeś w linku Na najniższym napięciu nie rusza -trzeba ją uruchomić minimum na 7,5 lub 9 volt a potem można zmniejszyć-na 4,5V leci ok 1L/min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Czołem,Czy ta pompa nada się do warzenia ?http://sklephypo.pl/pompa-obiegowa-ohi-15-60130-ibo-mosiadzid1602.htmlWg katalogu " Pompy posiadaja atest PZH" .Czy może ta http://www.ebay.com/itm/Solid-Silent-12V-212-F-Hot-Water-Solar-Pump-29-5ft-Head-Food-Grade-Submersible/151451128881?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D777000%26algo%3DABA.MBE%26ao%3D1%26asc%3D35851%26meid%3Dd6bacaa324a0419baa5ff8528f764f0d%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D1%26mehot%3Dpp%26sd%3D252293448250 ?? Edytowane 9 Marca 2016 przez Sadowski25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi