Mariusz_74 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Witam nazywam się Mariusz, piwo lubię pić jak wszyscy. Przygodę z piwowarstwem rozpoczynałem od brewkitów ot takie to wychodziło, brewkit + 1kg cukru tydzień fermentacji, tydzień, dwa w butelkach i po zawodach (mam jeszcze w domu kilku wspólników do picia), nawet nie liczę tych warek, kolejny stopień wtajemniczenia "zacieranie" - a co to takiego ? dopiero wtedy natrafiłem na forum i sobie tak teraz zacieram jestem na 19 warce, przy 15 wyczytałem o kegatorach wpadłem na fajny opis kegatora Admiro spodobał mi się i tak sobie pomyślałem a co mi tam spróbuję i się stało zrobiłem super frajda piwko zaserwować z kija to nic że piany dużo, myślę skrócić rurki w kegu o 1,5 cm bo zasysa mi osad. Teraz robię infuzer (randal) Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Mariusz_74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 myślę skrócić rurki w kegu i 1,5 cm bo zasysa mi osad Robisz cichą?Po dwóch pintach powinno lecieć czyste piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_74 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 a browar wieloryb - bo żona twierdzi że brzuch mam jak wieloryb (ciekawe ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam, Kegerator to jest to, dobry wybór. Mam nadzieję, że ten syrop malinowy to nie do piwa Co do randala to opisz budowę - może w osobnym wątku bo tu zginie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_74 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) to pierwsze piwo w kegu rozlewane 30.10.13 i nie było na cichej ale mam jeszcze 2 kegi myślę że tamto będzie ok ale przyciąć rurkę w kegu nic nie szkodzi Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Mariusz_74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_74 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) sok dla żony muszę ją jakoś udobruchać bo zakazała mi warzyć w kuchni (że niby bałagan) Edytowane 24 Stycznia 2014 przez elroy ż->rz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Co do randala to opisz budowę Budowę no i... efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielson83 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 przyciąć rurkę w kegu nic nie szkodzi Nie przycinaj bo nie wypchniesz całego piwa, na twoim miejscu skupiłbym się na dokładniejszym rozlaniu (dekantowaniu z wiadra do kega) Jak wielu innych piwowarów używam m.in. kegów pepsi ale nie mam problemu z osadem drożdżowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Właśnie też miałem pisać, zadbaj o dobre sklarowanie się piwa i nie refermentuj w kegu tylko sztucznie nagazuj to pozbędziesz się problemu drożdży Niezły sprzęcik ułatwiający życie. Daj znać jak pójdzie ci z domowym randallem bo jestem zainteresowany też tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się