Rider Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam serdecznie wszystkich piwowarów. Niezmiernie miło mi dołączyć do waszego grona. Mój domowy browarek usytuowany jest w podkrakowskiej miejscowości Alwernia. (Jest z tąd ktoś jeszcze?) Mimo że pierwszą warkę uwarzyłem w listopadzie ubiegłego roku to dopiero teraz postanowiłem się ujawnić publicznie Do tej pory pilnie śledziłem dyskusję na forum, teraz mam zamiar w niej uczestniczyć. Na pewno na dniach założę temat w dziele zapiski piwowarów i będę zapisywał swoją historię. Na koncie mam dwie warki (Stout i Weizen). Aktualnie w piwnicy fermentuje Pilzner a w planach mam ciąg rozmaitych gatunków piw. Cały czas myślę nad nazwą browaru, może coś pomożecie bo nie mogę się na nic zdecydować. Wszystkim życzę pomyślności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Cały czas myślę nad nazwą browaru, może coś pomożecie bo nie mogę się na nic zdecydować. Witam. Co tu wiele myśleć? Mieszkasz w miejscowości o tak egzotycznej nazwie, że nie musisz nic kombinować, Browar Alwernia to świetnie brzmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Cześć! Z Alwerni nie kojarzę nikogo, ale chyba w Zatorze ktoś warzył. Na pewno w Chrzanowie, Krzeszowicach, Trzebini są piwowarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Na fali nazw typu alepiwo alebrowar proponuję Alewernia .Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Masz fajny klasztor, więc można czerpać dużo inspiracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam w naszym zacnym gronie Cały czas myślę nad nazwą browaru, może coś pomożecie bo nie mogę się na nic zdecydować. Witam. Co tu wiele myśleć? Mieszkasz w miejscowości o tak egzotycznej nazwie, że nie musisz nic kombinować, Browar Alwernia to świetnie brzmi. Popieram. Faktycznie świetnie brzmi. Otwieraj browar komercyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Witam sąsiada , samych udanych warek życzę. To ja może zaproponuję coś nie związanego z Alwernią ( chyba ) ale za to z nickiem - moje pierwsze skojarzenie [media] [/media] Edytowane 31 Stycznia 2014 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonZ Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Witaj, w końcu w Alwerni będzie można z kimś wymienić doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi