BuDeX Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Sto lat się przymierzałem i w końcu jutro powstanie Piwo Miodowe, z miodem majowym od sąsiada i chmielem z własnego zbioru Żeby zużyć do końca chmiel w niedzelę jakieś Polskie (Pszczółkowskie) Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Miało być dziś, ale będzie jutro. Polskie Ale SH Oktawia 12blg:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Jutro powtórka mocno chmielonego bezstylowca "IUNGA 100". Fermentacja na gęstwie California lager. Trzeci raz mam te drożdże i w moich warunkach są po prostu rewelacyjne i wydajne oraz bezproblemowe. Trzecie użycie teraz po dwóch wędzonkach 9blg. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Butelkowanie APA/ ESB na Triskelu, zlewanie BPA na cichą, warzenie Dubla i drugiego BPA. Jutro będzie gęste! edit: było rzadkie, tylko zabutelkowałem... Edytowane 11 Grudnia 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jeśli sklep dziś wyśle paczkę, to jutro uwarzę takie cuś: Whisky Barrel Dunkel Whisky Roggen Weizen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jutro butelkowanie Wita i warzenie Kafffka Stout oraz chmiel na cichą do pszenicy (tzn. amerykańskiej nie do weizena ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 W sobotę 'kukuryźnik' v3. Dolna fermentacja drugi raz. Drożdże 'danish lager' gęstwa. Dodatkowe zajęcie to kontrola kiełkowania jęczmienia a za kilka dni wędzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 w sobote wale wódę GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Jutro coś w rodzaju rauchbier scherkerla. Na zagranicznym forum coś znalazłem, trochę dostosuję na moje warunki, baza 3kg mojego słodowanego/wędzonego jęczmienia+ 1kg monachijskiego i odrobinę innych słodów. Trochę loteria ale może wyjdzie ok, woda do wędzonych pasuje. Ostatnie warzenie w tym roku. Życzę Wszystkim udanego Nowego Roku 2015r, conajmniej 2015 powodów do radości i zadowolenia GB Edytowane 12 Stycznia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jutro wspomniane piwo wędzone otworzę i jeśli ok to butelkowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Na Niemieckim forum coś znalazłem Podzielisz się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) http://aussiehomebrewer.com/ Edytowane 12 Stycznia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 W piątek wędzenie ziarna (skiełkowanego jęczmienia) dymem z torfu. Nie mam pojęcia co wyjdzie ale jestem dobrej myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Biegać nie mogę, to będzie warzenie Dużo warzenia Dzisiaj - IPA na unikacie #2 SH Jutro IPA na unikacie #3 SH Niedziela (jeśli jeszcze będzie się chciało) - jakiś wood aged IPA, dokładny plan dopiero się generuje pod czaszką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 W niedziele u mnie pokazowa IIPA to będzie 3cia watka w tym roku i 4ta w ostatnich 3 tygodniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Rozlewam 21 l dubla do 0,33 i warzę z 40 l ni to BPA ni to saisona. Kciuki - pierwszy raz skórki i kolendra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ja jutro szoko ształt idzie na warsztat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Przyjeżdża Cesarz - warzymy kolejne polskie IPA - tym razem Zbyszko single hop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 do mnie ma jutro przyjechać trochę słodu ( blisko 500kg ) - niestety tylko 50kg dla mnie. w weekend bede warzył konkursową AIPA Miał być single malt ale chyba jednak rzucę ciut karmelu i trochę pszenicy. Chmiel będzie przed wszystkim simco, cenntenial - zobaczę jeszcze jak wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jutro trzy tematy: na 2 lub 3 dni przelanie do filtrowania lekkiego piwa (8blg) i zebranie gęstwy. Potem warzenie identycznego lekkiego piwa i fermentacja na tej gęstwie. Trzeci temat to wędzenie/suszenie skiełkowanego jęczmienia (torfem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_s-c Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Przyszła przesyłka z karbowane.pl Jutro zwijamy chłodnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ori2go Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Mozesz kolego pochwalic jakie elementy zamawiales aby zbudowac chlodnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_s-c Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Mozesz kolego pochwalic jakie elementy zamawiales aby zbudowac chlodnice? Ależ oczywiście: Główny zakup to 10 metrów rury karbowanej DN 12 0,20 mm. Sprzedawca zarabia na życzenie dedykowane nakrętki 1/2". Trzeba do koszyka dorzucić 2 nakrętki rury karbowanej DN 12 oraz 2 x Pierścień rury karbowanej DN 12. Ja kupiłem jeszcze 2 uszczelki silikonowe 1/2 cala po 60 gr - żaden pieniądz a uszczelnienie jest. I to tyle z karbowanych. W budowlanym kupiłem 2 redukcje/nyple 1/2' na wąż 12 mm, wężyk, opaski. Pozostaje tylko podłączenie pod wodę. Samo wykonanie chłodnicy to prosta sprawa, potrzeba tylko 4 rąk Ja użyłem na początku opasek zaciskowych plastikowych - łatwiej zaciskać i trzymać kształt chłodnicy, następnie drutem miedzianym (1,5mm2) związałem całość. Drut wyciągnąłem z kabla dwużyłowego kupionego w budowlanym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Po chłodzeniu napisz jak działa. Ilość wody oraz czas. Wielu konstruktorów opisuje swoje konstrukcje i zdaje relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosiak Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Moje plany na sobotę: AIPA oraz Porter Bałtycki, a w niedzielę jak mi się będzie chciało kolejne żytnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się