jacer Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Piękna ulewa i niezła burza, choc wyładowania w wiekszości między chmurowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Burza faktycznie piękna, prędkość wiatru troszkę mnie zaniepokoiła, bo doniczki zaczęły spadać, ale w końcu temperatura wraca do normy..... przynajmniej dla mnie, bo moja Żona narzeka, że jej zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Do mnie dopiero si e zaczyna, właśnie wleciał parasol pięciometrowy od sąsiada . Czuję ulgę bo w garażu temperatura spadła z 28 do 25C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) jak tak dalej pójdzie, to będziesz musiał dogrzewać fermentory [edit] u mnie burza się już skończyła, temperatura w domu spadła do 25C, da się żyć, ale mogło by spaść jeszcze ze 2-3C Edytowane 29 Lipca 2013 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie będzie takiej potrzeby, testowaliśmy. Jedyny kłopot to na jak długo wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 wystarczy piwa czy temperatury bo ponoć za kilka dni ma być znowu powyżej 30C aż szkoda robić kolejne warki, chyba, że na French saison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja tam mocno (po dwóch ostatnich infekcjach) postanowiłem, że nie będę warzył latem.. Chyba nie wytrzymam do końca sierpnia Wit chodzi mi po głowie - ot piwo dla kobitek między innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 no pogoda nie sprzyja warzeniu, ale przy dobrej organizacji/dezynfekcji powinno się udać. Ja muszę uwarzyć 2 warki na wesela we wrześniu, a co za tym idzie muszę to zrobić już teraz, będzie ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Obie z infekcją miały być na wesele po części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Józek to farciarz. Nie dość, że ma fajny browar, to jeszcze parasol za free. U mnie zerwał się wiatr, ciekawe czy przyniesie burzę. Temperatura w domu spadła o trzy stopnie z nieszczęsnych trzydziestu. Niestety w piwnicy wzrosła na 23. Jak tak dalej będzie to najbliższe warzenie we wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Królestwo za ziemiankę. Pamiętam u babci ziemiankę, zawsze było zimno. Trochę niewygodne były schody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Sezon grzybowy otwarty. Dziś uzbierałem sporo jak na zatrzymanie się na poboczu i wejście do lasu, na chwilę. Obiad jest, duszone z cebulą, tymiankiem, natką. Do tego smażony ser i żurawina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 w okolicach Milicza jest sporo grzybów? Może warto by się wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 No niby są. Zobaczymy jak będzie w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 bo ciągle szukam jakiejś miejscówki do zbierania może i do Milicza zawitam, zobaczymy co rośnie nad stawami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 zobaczymy co rośnie nad stawami Zawsze wychodzimy z pełnymi koszami. Oczywiście potrzebny jest autochtoniczny przewodnik (p. Kazia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 no właśnie, autochtoni to najpewniejszy sposób na posiadanie pełnego koszyka, jak się pojedzie samemu to co najwyżej kleszcze się przywiezie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 dzis się rozglądałem za dzikami, ściółka była świeżo zryta. A co do grzybów to najlepiej szukać lasów sosnowych, młodniki, bez jagodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Po wczorajszych deszczach, dzisiaj grzyby pojawiły się także na Opolszczyźnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Ja przyniosłem z grzybów kleszcza i borelioze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 No proszę, nie tylko piwowarzy mają zlot w Miliczu. [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Trafiłem tu przez przypadek i chyba mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 I jeszcze jeden , który mnie urzekł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 I jeszcze jeden , który mnie urzekł. oczopląs i wyludnione miasto.... pomysł fajny ale czegos zabrakło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Trafiłem tu przez przypadek i chyba mi się podoba wszystko pięknie tylko czemu śnieżne kotły są zimą a potem po podejściu do barierki mam lato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi