mpolak154 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 2 godziny temu, nike21 napisał: przy szerokości wewnętrznej 48 cm zmieścisz 2 kegi pod warunkiem że uskok na dnie lodówki na agregat nie zajmuje całej szerokości tylko jakoś do połowy. Lodówka wygląda tak: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7194550115 Może być problem? Z tego co na zdjęciu widać to jest chyba pełna szuflada. Pisałem do sprzedającego żeby podesłał więcej zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 raczej nie wejdzie, pisałem na poprzedniej stronie z jaką zabudową agregatu szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 2 godziny temu, nike21 napisał: raczej nie wejdzie, pisałem na poprzedniej stronie z jaką zabudową agregatu szukać. Ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darinho Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Na lato chcę zrobić kegerator z lodówko zamrażarki Amica, którą mam na zbyciu. Generalnie wszystko ok, ale czy da się zrobić tak żeby chodziła sama lodówka a zamrażalnik na dole nie? Chodzi mi o jakiś prosty i niezbyt inwazyjny sposób. Jak będzie ten zamrażalnik chodził, to nie ma problemu, ale wolałbym jednak samą lodówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 jak masz 2 agregaty to da rade, jak jeden to zawsze będą działać oba urządzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Hej, Byłem pod wielkim wrażeniem z efektów pracy kolegów. Świetna i piękna robota, która zainspirowała mnie do zrobienia własnego kegeratora. Dlatego kupiłem amice evks 16162 i zastanawiam się jak to wszystko posklejać... 1) Czy ktoś mógłby mi poradzić jak ją przyciąć, żeby niczego nie zepsuć? 2) Czy można również zamówić gdzieś przez internet zabudowę? 3) Znacie jakiś dobry i optymalny cenowo sklep do zakupu nalewaków? Właśnie robię mojego pierwszego Hefeweizena na FM41 i chciałbym go skosztować z własnego kegeratora Pozdrawiam serdecznie, Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Hej, Byłem pod wielkim wrażeniem z efektów pracy kolegów. Świetna i piękna robota, która zainspirowała mnie do zrobienia własnego kegeratora. Dlatego kupiłem amice evks 16162 i zastanawiam się jak to wszystko posklejać... 1) Czy ktoś mógłby mi poradzić jak ją przyciąć, żeby niczego nie zepsuć? 2) Czy można również zamówić gdzieś przez internet zabudowę? 3) Znacie jakiś dobry i optymalny cenowo sklep do zakupu nalewaków? Właśnie robię mojego pierwszego Hefeweizena na FM41 i chciałbym go skosztować z własnego kegeratora Pozdrawiam serdecznie, RadekNa Olx jest gość ktory sprzedaje nalewaki za 60 zł (71 z wysyłka) za chwile zedytuje i wstawię linka. EDIT: Kran do piwa, nalewakhttps://www.olx.pl/oferta/kran-do-piwa-nalewak-CID628-IDq7cdh.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Na Olx jest gość ktory sprzedaje nalewaki za 60 zł (71 z wysyłka) za chwile zedytuje i wstawię linka. EDIT: Kran do piwa, nalewakhttps://www.olx.pl/oferta/kran-do-piwa-nalewak-CID628-IDq7cdh.htmlJa również zakupiłem u tego sprzedawcy kran i również polecam ale koledze chyba chodziło bardziej o kolumnę a nie sam kran.Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Ja również zakupiłem u tego sprzedawcy kran i również polecam ale koledze chyba chodziło bardziej o kolumnę a nie sam kran.Wysłane z mojego C6903 przy użyciu TapatalkaZ tego co pamietam to ma tez jakaś kolumnę w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Dzięki wielkie A jak rozwiązaliście problem z zabudowaniem? Można gdzieś zamówić te ścianki do przywiercenia/przyklejenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon75 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 U mnie był stolarz sąsiad z drzwi obok w klatce. Za materiał z robotą 200zł zapłaciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Ok. Dzięki. A z Waszego doświadczenia, czy piwo przez ciagle podłączenie z kranem szybciej traci walory smakowe? Edytowane 2 Marca 2018 przez vision34 nietrafne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon75 Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Obiecałem kiedyś fotkę .Dwa kegi w środku bez ingerencji w ściany lodówki.Drzwi powycinane jak widać pokryte ekranem zagrzejnikowym sam nie wiem po co tak zrobiłem . Z tyłu butla Co2, akurat z jednym reduktorem ale podwójny się mieści mam dwa na stanie. Wąż podpięty pod jeden keg ale mam wyjście na dwa. Piwo w kegach z jednej warki 40 litrowej. Więc akurat podpięty tylko jeden keg bo taki sam płyn . Ps. U mnie nic nie traci na walorach często spijam i po sprawie. luki161 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greczek Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Piękna robota, ja dzisiaj byłem się zaopatrzyć w komisie sprzętu AGD w chłodziarkę. Polecam rozejrzeć się u siebie w mieście czy takowe się znajdują, ja pojechałem z dwoma kegami i mierzyłem, znalazłem bez problemu i nawet nie muszę nic przerabiać. Napewno pewniejsze to niż zamawianie z internetów (sam nad tym myślałem), no chyba że ktoś nie ma wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Świetnie wygląda! Mam nadzieję, że po 10 zbliżę się wynikiem do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpolak154 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Stosujecie do lodówek do kegeratora termoregulator jak stc-1000 albo rt-2c czy standardowy termostat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Panowie , doszła do mnie lodówka evks 16162. Wiecie może czy coś znajduje się wewnątrz tej półeczki na dole - czy można ja swobodnie wyciąć, by 2 kegi corneliusa i 6l CO2 się zmieściło? Edytowane 9 Marca 2018 przez vision34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ta polka nie jest tam bez powodu. Nie wycinaj jej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 W tej półce jest chociażby agregat, a jakiekolwiek modyfikacje mogą skończyć się tak że lodówka przestanie być szczelna. Jeśli chciałeś zmieścić 2 kegi to powinieneś szukać lodówki ze stopniem na połowę jej szerokości, no i mniejszej butli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Versaar Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Do wyszynku polecam butle 1,5kg, wtedy chyba zmieścisz 2 kegi (jakie wymiary lodówki na szerokość?) a na półeczce butle z reduktorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vision34 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Dziękuję bardzo za szybka pomoc to jak koledzy wcześniej lepiej wyciąć te koślawe plastiki przednie czy boki?. Szkoda że niepotrzebnie kupiłem tą wielką butle CO2... W szerokości się nie mieści -47,5cm... Edytowane 9 Marca 2018 przez vision34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-sik0r- Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Witam chciałem się pochwalić kegatorem z lodówki Liebherr KT 1740 którą kupiłem w opłakanym stanie ale na chodzie. Zabudowa oraz blat zrobiony u zaprzyjaźnionego stolarza za przysłowiowe piwko. W zabudowie schowana butla co2. 2kg oraz reduktor cornelius z trzema zegarami. Docelowo będą dwa kegi i krany. Coby lagera przepić stoutem lub odwrotnie. Okleina orzech jasny. Na foto trochę kupowato wygląda ale na żywo jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Apropo butli CO2. W sobotę skończyła mi się pierwsza butla - kupiłem na Allegro już nabitą. Policzyłem mniej więcej ile udało mi się kegów nagazować i wypić z tej butli i wyszło że: - nabiłem 10 kegów 19L z czego 2 stoją pełne i czekają jeszcze na wyszynk - nabiłem i rozlałem 8 kegów 9L Na tej butli jeszcze rozlewałem w butelki wcześniej nagazowany cydr który dość mocno się pienił, wylatywał z butelek, więc obstawiam że sporo CO2 na tym straciłem. Koszt nabicia tej butelki 1,5kg to 9zł - SUPON w Przeźmierowie. Dzisiaj właśnie jadę ją nabić, wczoraj dzwoniłem do nich w tej sprawie Dla mnie większa butla niepotrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Polecam SUPON, korzystam z ich usług. Nabijają od ręki Jakby co to nie jest ten budynek mieszkalny po lewej stronie tylko garaże po prawej w głębi działki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ansyn Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Co myślicie o tej lodówce? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7204514983Interesuje mnie docelowe umieszczenie dwóch keg. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi