Lusterko87 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Kolba bardzo ładna i solidnie przyszła zapakowana Powoli sie myję i zaraz odpalam na niej starter Foto wrzucę wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Powoli sie myję Weź prysznic, będzie szybciej i oszczędniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) polecam sklep http://sklep-chemlan...goria&gdzie=114 Nie lobię przepłacać Dla porównania kolba litrowa za 13,7 kolba litrowa za 25 Zawsze można zamówić 2 szt + rdzeń mieszadła Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez tomasznet Wajcha 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ot i moja kolba kupiona u dori : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Kolby firmy Chemland można kupować w Katowicach po cenach producenta bez dopłat za przesyłkę. W razie potrzeby proszę o wiadomość na PW. Edytowane 8 Maja 2014 przez PawelH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bychawa Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Albo słabo szukam albo jest teraz niedobór kolb 3000ml z szeroką szyją... Dlatego nasunęło mi się pytanie: Czy do mieszadła zda egzamin słoik o takiej pojemności z płaskim dnem? Problem ze zrywającym rdzeniem raczej nie wystąpi, natomiast interesuje mnie czy walec zamiast stożka wpłynie istotnie na tworzenie się wiru? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Używamy z powodzeniem zlewki szklanej o pojemności 2 l. Łatwiej myć, nalewać. Naszą zlewkę kupiliśmy za ok 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Witam! mam pytanie, jak myjecie, dezynfekujecie kolby ? ja kupiłem ze szkła boro 3.3. i miałem tylko raz... chciałem wygotować po użyciu i pękła na gazówce.. zastanawiam się nad sensem używania kolby zamiast po prostu zwykłego słoika.Pomijając starter na mieszadle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 A to ciekawe, musiała być wadliwa. Kolby stosujemy właśnie dlatego, że można w niej gotować na palniku. Ja swoją myję w zmywarce, a jak robię starter to wsypuję ekstrakt, dolewam wody, wrzucam rdzeń, zakrywam folią i gotuję kilkanaście minut. Po ostudzieniu wlewam drożdże i wrzucam na karuzelę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) A to ciekawe, musiała być wadliwa. Kolby stosujemy właśnie dlatego, że można w niej gotować na palniku. Ja swoją myję w zmywarce, a jak robię starter to wsypuję ekstrakt, dolewam wody, wrzucam rdzeń, zakrywam folią i gotuję kilkanaście minut. Po ostudzieniu wlewam drożdże i wrzucam na karuzelę. No właśnie a reklamacji nie uznają... Z tą myślą własnie kupiłem. Czyli gotujesz na gazówce? Bezpośrednio na palniku czy na tej kratce ,ramce czy jak to nazwać? a dno kolby płaskie czy lekko wklęsłe, może tu był problem? Chce jednak kupić druga ale już się boję że się powtórzy, a słoiki używać? trochę nieprofesjonalne Edytowane 23 Marca 2016 przez pingwin71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Stawiam na gazówce jak garnek Dno kolby mam wypukłe, co niektórzy odradzają, ale ja nie mam problemu ze złapaniem rdzenia przez magnes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Czy można też w ten sposób "parzyć" pustą kolbę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 A po co chcesz pustą kolbę grzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 W celu sterylizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 To nalej wody do środka i problem rozwiązany (o ile występuje). Luqas van Dred 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 W celu sterylizacji. Przecież i tak brzeczkę na starter przed zadaniem drożdży musisz pogotować, to się wysterylizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Podsumowując, można gotować w kolbie, "suchej " nie wolno. A jak z chłodzenie po gotowaniu, można od razu do zimnej wody np. czy raczej żeby samo stygło powoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się