bielok Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Cześć Widzę BIELOK, że jesteś gotów na wszelkie poświęcenia. Wena, koźlaki lubię bardzoooooooooo ........... a nie kupić takiego rarytasu Jestem nemal pewien że gdy 2 miesiaće temu patrzyłem na mapę z placówkami sklepóe Alma, widziałem że w B-B była projektowana placówka - na dziś dzień nie ma po niej sladu na stronie Almy bedzie trzeba gdzieś jechać po piwko niestety ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Myślę że Ty Bielok masz szczęście, bo zawsze można kupić parę piwek dla znajomych - dla mnie to nie przeszkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Cześć Dzięki Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymin72 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Kurde ale fajnie...mam nadzieje, że nie zabraknie tego wspaniałego trunku w mojej Almie. Koniecznie muszę skosztować to cudo. Wielkie gratulacje dla autora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Ja do Almy mam 60 km,ale w na pewno tam się zjawię skosztuje koźlaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Zibi, jestem pewien, że będziesz pamiętał o kilku dodatkowych butelkach dla mnie... ... jednak publiczne zobligowanie Cię, zapewni mi spokojniejszy sen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Zibi, jestem pewien, że będziesz pamiętał o kilku dodatkowych butelkach dla mnie...... jednak publiczne zobligowanie Cię, zapewni mi spokojniejszy sen Spoko w każdy piatek jestem na Bielanach:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Mnie choć mam Alme niedaleko dane raczej nie będzie spróbować w tym czasie niestety na obczyźnie będę .Ach szkoda wielka ale cóż Edytowane 23 Października 2009 przez zico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 No i powoli zbliża się finał. Dzisiaj zaczęła się filtracja doppelbocka. hehe, to nie wszystkim posmakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 No i powoli zbliża się finał. Dzisiaj zaczęła się filtracja doppelbocka. hehe, to nie wszystkim posmakuje Nie powiedziane, ale raczej na pewno piwo na tym straci, a nie zyska. Co nie oznacza, że mimo tego może być bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 taki mały żarcik był piwsko na pewno będzie rewelacyjne, mam nadzieję że będę miał okazję spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 taki mały żarcik był Wiem, wiem, ale uderzyłeś w stół, to nożyce się odezwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Swoją drogą będzie jedna z niecodziennych okazji porównać smak piwa Weny przed i po filtracji przy warzeniu w profesjonalnym browarze - zobaczymy czy filtracja i pasteryzacja to takie "zło" czy raczej składniki z którym normalnie warzą browary swoje "tyskacze" są tak nędzne. A kto nie próbował prosto z tanku w Cieszynie niech żałuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Swoją drogą będzie jedna z niecodziennych okazji porównać smak piwa Weny przed i po filtracji przy warzeniu w profesjonalnym browarze - zobaczymy czy filtracja i pasteryzacja to takie "zło" W tym przypadku konieczność, bez filtracji doppelbock dojrzałby dopiero gdzieś po 6 miesiącach najmarniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 przypuszczam iż to będą dwa różne piwa. Ta sam receptura nie jest gwarantem iż smaki się powtórzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 przypuszczam iż to będą dwa różne piwa. Ta sam receptura nie jest gwarantem iż smaki się powtórzą Ale admiro próbował właśnie tego doppelbocka, którego będą filtrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 przypuszczam iż to będą dwa różne piwa. Ta sam receptura nie jest gwarantem iż smaki się powtórzą Przecież to wiadomo już dawno. Powtórz piwo tym samym sposobem , domowym sposobem. Jak by nie było piwo jest znakomite, choć filtrowanego nie piłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Teraz już wiem dlaczego mój doppelbock wygrał. Dostałem z Niemiec Salvadora czyli doppelbocka Paulanera. Mój jest minimalnie jaśniejszy, niemiecki ma taki zapach jakby skarmelizowany cukier. Najważniejsza sprawa to smak i jest w moim odczuciu identyczny. Mam jeszcze próbki więc porównam jeszcze tego trzeciego z Cieszyna. Z tego co już mogę powiedzieć to Bracki kolor ma identyczny z Paulanerem. Smak się okaże po filtracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 No i powoli zbliża się finał. Dzisiaj (przyp. 21.10.br.) zaczęła się filtracja doppelbocka. W piątek zostanie rozlany do butelek 0,33 litra. Etykieta już sie drukuje, kapsle też. Dalsze informacje w przyszłym tygodniu. Podobno rozlew ma być 30.10.br.? Na półkach Almy pojawi się najprawdopodobniej 06.12.br. (jak już wspominała Dori). Cena oczywiście nie jest jeszcze upubliczniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Cześć Na półkach Almy pojawi się najprawdopodobniej 06.12.br. (jak już wspominała Dori).Cena oczywiście nie jest jeszcze upubliczniana. to chyba po to żeby uniknąc larma : dlaczego tak drogo? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 to chyba po to żeby uniknąc larma : dlaczego tak drogo? ;-) Nie bój, lament będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 To ile obstawiacie? Dychacz pęknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Dychacz pęknie? Za 0,33? W zwykłej butelce? Obstawiam, że nie pęknie. Ale wiecie co? Może lepiej nie obstawiajmy. Po co podpowiadać. Edytowane 26 Października 2009 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Stawiam na 16,99zł za 3 szt. jak będą ze szklanką. Bez ok 12zł/3 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Doppelbock już w butelkach. Dzisiaj został rozlany do butelek. Ok 19,00 otrzymałem kilka butelek. Wygląda rewelacyjnie. Jak smakuje jeszcze nie wiem bo się chłodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi