karkan Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Aby nie otwierać nowego tematu. Mój termometr z IKEII Wczoraj działał normalnie. Rano pokazywał HI. Dziś pokazuje 120 stopni w temperaturze pokojowej. Miał ktoś taką sytuację? Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez karkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Karolu musiała Ci się do niego dostać woda dlatego zaczął przekłamywać. Musisz go rozebrać osuszyć i złożyć z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ale co rozebrać. Kapilara jest zaciśnięta na przewodzie. Chyba że można jakoś ją ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Możesz spróbować ją wyciągnąć mnie się kiedys udało gorzej było z włożeniem. Jak już miałem sondę wyciągnięto to ją osuszyłem nad płomieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1856 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Miał ktoś taką sytuację? W stopniach Fahrenheita - bardzo często. jsakic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mateusz będę próbował. Andy pudło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Próbuj, mnie się raz udało:) A dzisiaj jakiś pech co do termometrów mój na DS18B20 dzisiaj tez zamókł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Miał ktoś taką sytuację? Ściśnij tą rurkę, będziesz mógł ze środka wyjąć to co tam jest. Wysusz starannie, włóż z powrotem, nałóż wężyk termokurczliwy i dokładnie zgrzej. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ale co rozebrać. Kapilara jest zaciśnięta na przewodzie. Chyba że można jakoś ją ściągnąć. mi się udało osuszyć bez wyjmowania - położyłem ją na kuchence elektrycznej zaciśnij koszulkę termokurczliwą na przewodzie aż po wlot kapilary - najlepiej taką szczelną z klejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszU Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Panowie, a żeby odczyt był prawidłowy to gdzie najlepiej umieścić sondę, w środku gara przy dnie czy gdzieś w połowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dziękuję za wszystkie rady. Sonda pokazuje już temperaturę jak się należy. W środku kapilary była jakby pasta podobna jak na procesorach. Może przy okazji warto ją wymienić/uzupełnić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Jak CI się uda to na pewno nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Panowie, a żeby odczyt był prawidłowy to gdzie najlepiej umieścić sondę, w środku gara przy dnie czy gdzieś w połowie ? W środku geometrycznym garnka po dokładnym wymieszaniu. Przynajmniej ja tak robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszU Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dziękuję Wajcha 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolsport Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Moj termometr z ikei tez zwariowal. Po co rozbierac. Przeciez na to jest 2 lata gwarancji!! Trzeba isc i wymienic. Jak to kosztuje 25zl to nikt nie bedzie tego naprawial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Szczególnie że do IKEI ma 70km. Zaraz wyruszam bo rano mam warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi