takijiro Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 1332 - Northwest Ale? One of the classic ale strains from a Northwest U.S. Brewery. Produces malty and mildly fruity ale with good depth and complexity. Origin: Flocculation: high Attenuation: 67-71% Temperature Range: 65-75° F (18-24° C) Alcohol Tolerance: approximately 10% ABV Styles: American Amber Ale American Barleywine American Brown Ale American IPA American Pale Ale American Stout Blonde Ale Classic American Pilsner Fruit Beer Imperial IPA Spice, Herb, or Vegetable Beer Jeden z klasycznych szczepów typu ale z Northwest U.S. Brewery. Daje słodowe i średnio-owocowe ale z głębią i kompleksowością. Pochodzenie: Flokulacja: wysoka Odfermentowanie: 67%-71% Zakres temperatur: 65-75 F, 18-24 C Tolerancja na alkohol: około 10% Style: American Amber Ale American Barleywine American Brown Ale American IPA American Pale Ale American Stout Blonde Ale Classic American Pilsner Fruit Beer Imperial IPA Spice, Herb, or Vegetable Beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym drożdżami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tak w 5 piwach je użyłem, w miarę dobre drożdże w Stoutcie najlepiej się prezentowały, W AIPA, Amber Ale, NZIPA, single Hop Simcoe, nie dały szczególnie dużo owoców jak w opisie, więcej dają słodowości i równoważą ładnie goryczkę chmielową. Nic szczególnego jakoś się nie wyróżniają super od US-05 czy Nottinghamów, choć minimalnie dają więcej treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Osiadają znacznie lepiej od US-05, nie są aż tak neutralne, ale również nie jakoś szczególnie owocowe. Jestem z nich bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 a USA na forach narzekają na silną i dla niektórych nie akceptowalną cierpkość - czy ktoś kto ich używał ma też takie zdanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Nic z tych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Tyle tylko, że są bardzo czułe na skład wody, a warunki fermentacji muszą być wzorowe, bo nie dofermentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się