Cezary Daniluk Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Hej. Czy ktoś kapslował butelki z gwintem ? czy dobrze to się kapsluje ? czy może nawet ich nie myć tylko od razu na stłuczkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Jak masz, to spróbuj - nalej wody gazowanej i zakapsluj - od razu wyjdzie ew. nieszczelność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Jak masz kapslownicę stołową to nie ma problemu, kapslują się, są szczelne. Nawet odkręcać się dają Kapslownicą ręczną pewnie też się da, ale nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Spróbuję posiadaną gretą. Wieczorem napiszę czy to się da czy od razu na stłuczkę - dostałem parę sztuk od koleżanki z pracy, więc darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Greta ma problem z zakapslowaniem takich butelek, trzeba mocno dociskać ramiona kapslownicy co może spowodować albo jej uszkodzenie albo odłamanie szyjki. Kapslownice stołowe radzą sobie z kapslowaniem butelek zakręcanych bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) W takich butelkach jest bardzo krótki kołnierz i greta go zrywa przy butelkowaniu. Żeby się dało je zabutelkować potrzeba dwóch osób: jedna przyciska (z wyczuciem) ramiona kapslownicy a druga dociska mocno gretę w środku. Przetestowane dawno temu. Dało się, ale pieprzenia dużo a części butelek i tak się ukruszył kołnierz. Edit: ja kapslowałem w butelki 0,3 po tyskim - może w dużych po carslberg będzie ok? Edytowane 6 Maja 2014 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Eterna kapsluje bez problemu takie butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Na Grifo HD bez problemu, przerobiłem kilka skrzynek takich butelek (jak zamawiali znajomi na wesele) i nawet się odkręcają kapsle normalnie, tylko w kilku był gwint ukruszony od zewnętrznej części, ale na upartego to nie ma z nimi najmniejszego kłopotu Ja osobiście zrezygnowałem z tych butelek, wrzuć sobie normalną butelkę i tą zieloną z Calsberga na wagę, różnica jest dość spora, bałbym się czy jak nie przesadzę z nagazowaniem to czy nie będą strzelać Pomijając zabezpieczenia zielonych butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaGdynia Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 ja kapsluję Gretą, ale wykorzystuje kapsle Carlsberga gdyż są juz idealnie "pozaginane". Po nalaniu piwka do butelki, zakręcam ją i jeszcze dociskam Gretą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Sprawdziłem. Nie zakapsluję tego gretą, chyba ona tego nie wytrzyma. Mam tylko 4 więc nie ma to najmniejszego znaczenia albo kosz, albo do szafki i poczekają na inne czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Do ręcznych najlepsze są po piwie Łomża, Pinta (itp) oraz bączki. Gwintowane powinny być wycofane z obiegu bo na potrzeby domowego piwowarstwa są kiepskie i jest ryzyko rozszczelnienia (chyba każdy piwowar domowy odzyskuje szkło). Moja opinia, nie cytować Cezary Daniluk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Do ręcznych najlepsze są po piwie Łomża, Pinta (itp) oraz bączki. Gwintowane powinny być wycofane z obiegu bo na potrzeby domowego piwowarstwa są kiepskie i jest ryzyko rozszczelnienia (chyba każdy piwowar domowy odzyskuje szkło). Moja opinia, nie cytować Do ręcznych najlepsze są po piwie Łomża, Pinta (itp) oraz bączki. Gwintowane powinny być wycofane z obiegu bo na potrzeby domowego piwowarstwa są kiepskie i jest ryzyko rozszczelnienia (chyba każdy piwowar domowy odzyskuje szkło). Moja opinia, nie cytować Ano odzysk 1sza klasa poszedłem wczoraj spacerkiem przez park bródnowski i przyniosłem całą reklamówkę szkła ze 12 sztuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Udało Ci się wyprzedzić zbieraczy? Dobry refleks! Ja ostatnio potrzebowałem transporterów, ale nie chcieli mi pustych sprzedać w skupie, więc wziąłem dwa z butelkami - 12zł/szt. (transporter + 20 butelek). Koleś nawrzucał mi jakichś flaszek z Karpackiego i Śląskiego Mocnego Ale muszę przyznać, że nawet fajnie wyglądają (smukłe, wysokie), mają wysoki kołnierz i genialnie się kapslują Gretą! Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Takie jedno miejsce za parkanem, można tam iść i nazbierać po śmietnikach, bo wieczorami młodzieży spożywa na tym terenie sporo zupy chmielowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek80 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Idź do zaprzyjaźnionej knajpy i dostaniesz, ile chcesz (butelek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Muszę przejść dzisiaj w 3 miejsca najbardziej odpowiednie wydają mi się alkohole 24 po drugiej stronie ulicy z ogromniastym śmietnikiem obok sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Kapslowałem Gretą bez problemu, chociaż raz ucieło mi szyjkę w butelce zaktęcamej po Lechu 0.33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Ja bym tym zakręcanym nie wierzył. Kiedyś na wyjeżdzie kupiliśmi z kolegami takiego Calsberga i z niewiedzy powrzucaliśmy je do byle jak do luków bagażowych, i z połowy piwo po prostu wyciekło były do góry nogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi