CóreczkaTatusia Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam wszystkich : ) Niedawno jak wiadomo był Dzień Ojca. Mój tata zażyczył sobie ode mnie jakiegoś ciekawego, oryginalnego piwa, którego nie da się kupić w zwykłym sklepie "za rogiem". Kompletnie nie znam się na piwach, więc jest to dla mnie trudne zadanie. Czy ktoś jest w stanie mi polecić jakieś marki, które dostanę w Polsce w jakichś sklepach specjalistycznych (najlepiej w Warszawie, ewentualnie w Łodzi)? Nie wiem czy to coś pomoże, ale mój tata jest raczej normalnym, 50-cio letnim panem, uwielbia sport, jest mistrzem grilla, typowy tata Mogę dodać, że pływa na statkach, jest oficerem, może są jakieś piwa których targetem są marynarze? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frodulec Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Najlepiej pójść do sklepu specjalistycznego i porozmawiać ze sprzedawcą W Warszawie: Cech Piwny Polna 13 Piwomaniak Al Jana Pawła 61 Piwonia Al KEN 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Mogę dodać, że pływa na statkach, jest oficerem, może są jakieś piwa których targetem są marynarze? Z morskim tematem kojarzy mi się tylko Anchor Brewing do kupienia w dobrych sklepach piwnych Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Bzdzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Albo zawsze zostaje Lildl i piwa z tygodnia Angielskiego, oferta dosyć spora i przekrój piwek ciekawych, których w każdym sklepie nie kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Raczej trudno coś polecić nie wiedząc jakie "smaki" preferuje tata. Ja również polecałbym wycieczkę do sklepu specjalistycznego i chwilę rozmowy z obsługą. Lidl z jednej strony spoko, ale z drugiej strony może to być odebrane jako "piwa z promocji w pobliskim dyskoncie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Może piwo dedykowane dla braci Hansen, marynarzy z zachodniego wybrzeża: Captain Sig's Northwestern Ale z Rogue http://www.rogue.com/roguebeers/ Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Ja również polecałbym wycieczkę do sklepu specjalistycznego i chwilę rozmowy z obsługą. Plus wiedza, jakie to piwo ma być. Czy mocno chmielone, a może bardziej słodowe? Czy sesyjne, czy z dużą zaw. alkoholu? Target "dla marynarzy" będzie tak samo nieprecyzyjny jak piwo "dla kobiet". Jak mam strzelać to bym wybrał jakieś dobre Double IPA albo RISa. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez MichalW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Będąc konsekwentny, polecam barley wine`a z Anchor brewing, myślę, że dla niedoświadczonego konsumenta piwa będzie to bardzo ciekawa propozycja, nieprzegięta w żadną stronę Sam bardzo chętnie sięgam po to piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A może coś z Podróży Kormorana - mojemu podeszła AIPA i Waizenbock. Można znaleźć w kolekcjonerskim opakowaniu ze szklanka. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Najlepsze będzie American Pale Ale. APA ma niezły smak i aromat, ale nie jest tak gorzka jak AIPA, dzięki czemu jest to dobre piwo dla osób, które piły koncerniaki, a chcą spróbować czegoś lepszego. Przykłady : Lwówek Jankes, Rio Bravo z Faktorii. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Patrickll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Ale dzień Ojca już był Jak prezent to najlepiej coś ze szkłem, może cos z Belgii, piwa Trapistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 najlepiej zapytaj taty jakie by chciał by było ,bo barley wine jest specyficznym piwem ,a bardziej winem może wiosłującego jacka ? jeszcze jest sklep w warszawie Rodzinka Bis kup kilka całkiem różnych gatunków niech próbuje ,w sklepie Ci doradzą bo pisząc AIPA,APA i tak pewnie nie wiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 A może bittery jakieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Kup mu zestaw startowy OroTanque 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Kup mu zestaw startowy punkcik poleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 jeden z lepszych zestawów startowy jak by co http://facet.interia.pl/zadbany-mezczyzna/gadzety/news-ten-zestaw-to-marzenie-kazdego-piwosza,nId,620527 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CóreczkaTatusia Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Pytałam się taty jakie on właściwie lubi piwa, ale jak to on (nie słynie z wylewności xD) odpowiedział mi po prostu "jakie kupisz, takie wypije" Pospisuję polecane przez was marki i zrobie sobie jutro rajd po wspomnianych przez frodulca sklepach. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Jestem wdzięczna, że zechcieliście wspomóc biedną niewiastę w kłopocie Oby nigdy nie zabrakło wam piwa w lodówce : D PS. Zestaw startowy dobrym pomysłem na 50-te urodziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Mam lepszy pomysł. Zlokalizuj na mapie piwowara ze swojej okolicy i zagadaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 koledzy tutaj są tak uczynni że nie jeden by ci w tym rajdzie towarzyszył oczywiście że by służyć dobrą radą bo w sklepach czasem nie zawsze wiedzą co sprzedają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Mam lepszy pomysł. Zlokalizuj na mapie piwowara ze swojej okolicy i zagadaj:) Dokładnie... jak Tata posmakuje "zupełnie" coś innego niż dostępne w sklepie za rogiem, to może sam w wolnej chwili zacznie warzyć. A tak na marginesie... z braku własnej produkcji i kilku butelek, które dostałem od kolegi, udałem się "za róg" po płyn dopingowy do Mundialu - ehhhmmm... chyba muszę zajechać do rodziców do piwniczki, bo odwykłem od "standardów" A Tacie faktycznie zdobądź coś od piwowara domowego, a jak zdobędzie się z zapałem to i pierwszą puchę uwarzy w ciągu miesiąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi