Vami Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Jak wiemy, aromat goździkowy w hefeweizenie powoduje 4-winylo-gwajakol, czyli winylowa pochodna gwajakolu. Ten sam gwajakol używany jest do produkcji syropów wyksztuśnych (np. Guajazyl, Robitussin). Czy ktoś kiedyś przeprowadzał testy/badania na temat takiego działania picia hefeweizenów? Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Vami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertJ Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Badań nie przeprowadzałem, ale szczerze wątpię ze to ma jakiś wpływ na zdrowie człowieka. Zapewne w syropkach jest duuuużo większe stężenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ja przeprowadzałem inny test. Dodałem takiego syropu do Tyskiego i otrzymałem hefeweizena. Igorrodz, sebpa, anteks i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radegast Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ahh to poświęcenie dla dobra ludzkości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ja piwo jako lek na gardło znam w innym wydaniu. A działa to tak: jeśli czujesz, że zaczyna się coś z gardłem dziać należy wypić fest zimne piwo. Zazwyczaj następnego dnia gardło jak nowe. Działa jedynie pierwszego dnia, jeśli gardło chore od kilku dni to zimne piwo już nie pomoże a jedynie może zaszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jeśli stan utrzymuje się dłużej to wtedy tylko grzane piwko z miodem i goździkami. :-) Wysłane z Nokii 3210 za pomocą kodów SMSowych Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Albo wódka z pieprzem. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Albo mleka z gipsem, gusła ... Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Dawno, dawno temu, jak jeszcze byłem młody , większe ilości wypitego piwa (nie pamiętam jakiego, ale z pewnością nie był to Hefeweizen) wywołało u mnie reakcję podobną do leku Apomorfina. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 ja próbowałem ,po 12 butelkach gardło bolało dalej ,a jedyne działanie podobne to środka farmakologicznego to działanie nasenne a tak serio kiedyś po 2 piwach gardło mnie przestało boleć ,ale to raczej dlatego że było prawie zamrożone i chyba wymroziło zarazę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zimne jedzenie i picie działa znieczulająco na gardło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alechanted Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jeżeli ilości 4-winylo-gwajakolu są za małe... To może to homeopatia? Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jeżeli ilości 4-winylo-gwajakolu są za małe... To może to homeopatia? lub trzeba pić Weizenbocka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi