Dr2 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Śliczniutkie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Jak łączycie wał silniczka z wałem mieszadła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 A choćby tak: w wałku silnika jest wyfrezowany wpust. Cały wałek wchodzi w rurkę, do której są przyspawane łopatkomieszacze . W górnej części, w którą wchodzi wał silnika jest wkręcona śruba, której część wystaje w środku i blokuje się we wpuście moment obrotowy sprawnie przenosząc. Plusem tego rozwiązania jest szybkość montażu i demontażu całego systemu, bo wystarczy włożyć końcówkę wałka w mieszadło, przykręcić napęd dwiema śrubami do kega i gotowe :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furagina Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Mam jeszcze pewne pytanie do tego wątku - dokładniej odnośnie silnika do wycieraczek. Posiadam takowy jak na zdjęciu z fiata punto II , silnik wycieraczki tylnej. Mój problem polega na tym, że po podłączeniu zasilania trzpień od silnika robi ruchy w prawo i lewo (po około 120 stopni) - czyli dokładnie tak jak działają wycieraczki :'). Chciałbym żeby byl to ruch jednostajny w jednym kierunku , da się coś takiego osiągnąć ? Może znaczenie ma tu podpięcie kabli czarnego i zielonego ? Albo nie podpięcie czerwonego ? VID_20220315_093248.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Silnik od tylnich wycieraczek się nie nadaje właśnie przez te ruchy. Musi być od przednich.Prawie wszystkie modele przednich się nadają. Ja na przykład kupiłem od Volvo bo był najtańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Czy ktoś używa silnika od wycieraczek na 24V? Widziałem jeden od autobusu, ale wielkość mnie przeraziła. Zastanawiam się czy są dostępne silniki porównywalnej wielkości do tych od osobówek,ale na 24V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 U mnie chodził 42V z podajnika drutu od spawarki na zasilaczu 12 voltowym plus regulacja obrotów. Piszę chodził gdyż kosz zacierny plus pompka i mieszadło u mnie się nie sprawdziło. Zaleta tego silnika była taka że był bardzo ekonomiczny jeżeli chodzi o zapotrzebowanie na prąd. Brało to coś ok. 1,5-2A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi