litany Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 j/w próbował ktoś;> ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Po pierwsze robisz pomiar. Przeglądnij swoje wcześniejsze posty - masz tam odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 bez ironi... zadałem tyko pytanie, czy ktos taki eksperyment probowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Pożywka to nie eliksir życia. Jak drożdże są padnięte to trzeba dodać nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 dodałem ze 3gramy pozywki i rurka ozyla jak szalona juz po 15 minutach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 dodałem ze 3gramy pozywki i rurka ozyla jak szalona juz po 15 minutach;) Cud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Wmawiaj sobie że to dzięki pożywce Pewnie dokładniej domknąłeś pokrywę i bulkadełko się naprawiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 moze i cud, ale ruszylo uszczelnione nawet folia spozywcza mam pokrywke moze po prostu do zestawow z brewkitow trza dodawac pozywke... albo jakas lipna glukoze mialem;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 no i sam wiesz już najlepiej co trzeba zrobić po co więc to pytanie...??? Na przyszłość podaj trochę więcej informacji co do sytuacji, o którą pytasz bo niby skąd mamy wiedzieć o co Ci tak dokładnie chodzi? GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 2 x w tygodniu dodaj po szklane cukru, to dopiero czad w bulkadełku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Panowie to było pytanie dotyczace tego czy takie eksperymenty moga popsuc piffko P.S. Bulkanie ustało po 12h od dodania pożywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Co to niby jest "piffko"? PS Przepraszam za ewentualne błędy, Tapatalkuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Co to niby jest "piffko"? Czepiasz się... w ogóle w tym temacie co drugi używa ironii a reszta się czepia. Nie chcesz- nie wypowiadaj się w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Tak, czepiam się. Bo jak się nie czepiać i nie ironizować skoro to kolejny temat o bulkaniu bulkadełka w ostatnim czasie, a autor pisze po polskawemu... PS Przepraszam za ewentualne błędy, Tapatalkuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Każdy poczatkujący ma prawo zadać pytanie i to od Ciebie zalezy czy zechcesz odpowiedzieć czy nie, jeśli nie masz nic do powiedzenia- nie wypowaidaj się. Ty po polsko angielskiemu "tapatalkujesz" co tyle znaczy dla mnie co piffko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 rurka i jej bulkanie jest wyznacznikiem niczego. Obserwowanie jak coś komuś bulka jest błędem i nalezy się tego jak najszybciej oduczyć. Na tym forum szanujemy piwo i wszelkie formy typu: piffko, pivko itp są niedopuszczalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 ok,poprawie sie:) czyli jedynym słusznym wyznacznikiem jest skala BLG?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Tak, należy się kierować wyłącznie odczytanym poziomem odfermentowania cukrów w procesie fermentacji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Mocne zdrowe drożdże w zbyt wysokiej temperaturze fermentacji potrafią zjeść wszystkie cukry 1 - 2 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 raczej nie przekraczam 25 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 25°C to i tak sporo. Optymalnie było by utrzymać w okolicach 20°C. Jednak jak już pisałem wyżej. Podaj co za piwo, jakie drożdże, jakie blg wyjściowe... itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litany Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Black Rock DRY LAGER z brewkitu poczatkowe blg bylo 12 drozdze z zestawu Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez litany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się