pawgin Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Wyśle butelkę do oceny. Bo nie wiem czy to piwo ma takie być. Proszę kogoś doswiadczonego o kontakt. Wydaję mi się to piwo jakieś kwaśne ale nie wiem czy takie ma być. Prosze również o podanie gdzie mogę kupić Dry Stuot i marke. Może sam sobie porownam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 najszybciej kupisz Guinnes'a, bedzie to jakieś odniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szinek Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Sean z Wąsosza? Dopiero przymierzam się do niego, więc nie wiem na ile jest stylowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Zobacz czy nie masz piwowara w okolicy: http://www.piwo.org/membermap/ Z stoutów to kupisz Ohara, Ortodox z Ale browaru (ale nie wiem czy jeszcze dostępny), do tego najpopularniejsze to Guinnes i Murphy. Ogólnie Dry Stout jest lekko kwaskowaty przez słody palone i wytrawność tego piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Najłatwiej dostać guiness draught, a co do smaku to zdefiniuj kwaśne. Chodzi mi o to czy kwas taki, że ciężko wypić czy zostawia taki posmak itp. Możesz też porównać z tym co tu pisze: http://www.wiki.piwo.org/Dry_Stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawgin Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Moje piwo jest idealnie opisane w ostatnim linku podanym przez kol. PATRICKII i bardzo mnie to uspokoiło. Choć rodzinie raczej nie podchodzi to jednak zrobienie "książkowego" piwa jest sukcesem. I koledzy pomogą wypić. Jednakże mi smakuje oczywiście. A myślałem że pójdzie na "rurki" Jedno pytanie tylko jeszcze. Ile może sobie lezakowac takie piwo w piwnicy 12ºC temp. stała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Bardzo długo Nawet do 2 lat, ale dry stouta lepiej spijać kiedy jest smaczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się