Skocz do zawartości

[Blog Kopyra] Achtung Granaten – John Cherry może wybuchnąć


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Natomiast wzmożone nagazowanie, które skutkowało rozsadzeniem butelki, wynika z tego ze szczep US-05 w wyższych temperaturach zajął się przerabianiem cukrów z soku owocowego.

o.O - czy tylko ja tu widzę informację dość ... dziwną?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak to jest jak sie browar zabiera za mikroby a chce szybko tanki oprozniac i zarabiac.

Co jak co, ale Saksa amatorem nazwać nie można. Technologie chłopak ma w małym palcu u nogi. Problem w tym, że teoria nie zawsze pokrywa się z praktyką i jak widać nawet najlepsi mają drobne wpadki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Natomiast wzmożone nagazowanie, które skutkowało rozsadzeniem butelki, wynika z tego ze szczep US-05 w wyższych temperaturach zajął się przerabianiem cukrów z soku owocowego.

o.O - czy tylko ja tu widzę informację dość ... dziwną?

Po prostu w warunkach chłodniczych było ok a wyższych, sklepowych zaczął się problem ;)

Ja mam przeczucie że Brettów albo bakterii nie ubili w czasie pasteryzacji, pewnie potrzebne były ostrzejsze warunki. Mogliby posiew zrobić z ciekawości.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.