GB... Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Wczoraj dostałem piwo Warka 0.65l, z Biedronki butelka. W składzie pierwszy raz przeczytałem na etykiecie z tyłu 'zawiera słód jęczmienny i jęczmień' (!) . Mam sporo etykiet i różne składniki są wpisywane a tu taka fajna notka - JĘCZMIEŃ. Zapraszam do komentowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Rozumiem, ale czy to naprawdę wymaga komentowania? Tak z ciekawości, dlaczego zdecydowałeś się napisao tym na forum o 4:36 na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 A co tu komentować? Grupa Żywiec jako surowca niesłodowanego używa jęczmienia. Wiadomo to od dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 KP wybrało syrop g/f, Carlsberg nie wiem co, ale nie jęczmień, bo by musieli napisać (choć słodownia w Sierpcu produkuje jęczmień obłuszczony). Każdy orze jak może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 To może być piwo według starej sumeryjskiej receptury składające się tylko ze słodu jęczmiennego i jęczmienia, dlatego tak napisali, żeby się tym pochwalić. Tak ja to widzę. Ray 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Jęczmień + enzymy = słod jęczmienny (prawie)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Wczoraj piwko wypiłem a dziś rano (prawie noc) przy kawie wyklepałem ze smartfonu temat. Jechaliśmy o 6h na pielgrzymkę- wycieczkę do Wadowic, Kalwarii i Krakowa i trzeba było wstać w środku nocy . Chodziło mi oto, że nie ma składnika 'jęczmień' na etykietach a mam ich dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 jęczmień jest często dodawany do zacieru, obok słodu, w celu obniżenia kosztów. To nic strasznego. Problemem jest (być może) jego procentowa zawartość w zacierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 W wicie nie ma problemu z 50 % pszenicy to dlaczego ma być problem z jęczmieniem w biedronce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Czytając historię działalności AleBrowaru, zapamiętałem, że piwo może mieć do 50% dodatków niesłodowych. Przekroczenie tego progu, według UC to już nie jest piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi