Forest Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Witajcie mam pytanie gdyż zamówiłem sobie już resztę sprzętu do zacierania. Ale po ostatnim incydencie z warzeniem w kuchni {[wykipiało przez co musiałem parę razy myć kuchnie ( ]} stwierdziłem że przenoszę się do garażu bo ewentualne rozlania i zachlapania można zmyć szlaufem I tu pytanie czy taki palnik (http://www.ceneo.pl/24097682;02315.htm#tab=spec) Wystarczy do warzenia piwa ?? Wytrzyma obciążenie do 20kg Czy macie jakieś sprawdzone palniki przenośne ?? Wady i zalety takiego palnika i lub warzenia w garażu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 W garażu jest najlepiej! Cisza i spokój. Za słaba moc tej kuchenki. Kup lepiej taboret gazowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol23 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Słowo klucz to taboret gazowy nie palnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Bezsensowny wydatek. Małe to to, niewygodne. Na znanym portalu aukcyjnym kupisz normalny taboret gazowy plus waż i reduktor za jakieś 120 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Oo dzięki wielkie. Własnie nie wiedziałem jak nazwać taki palnik ale teraz już wiem poszukam sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Znalazłem coś takiego http://www.dobryklimat.net.pl/taborety-gazowe/darmowa-dostawa-taboret-gazowy-4p-02-zestaw-podlaczeniowy-p-471 Ale teraz pytanie jaką moc musi mieć taki taboretgazowy żeby dał radę podgrzać taką ilość brzeczki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Spokojnie da radę. Wiadomo czym mocniejszy tym szybciej zanotujesz. Ale tylko tyle bo potem w zasadzie tylko utrzymanie wrzenia. Mam taki i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 proponuję ci taki ma potrójny palnik więc lepsza regulacja temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Będę budował taboret na bazie palnika gazowego z podgrzewacza wody moc 19kw. Ale ja jednorazowo 40l. Jak zrobię to pokaże zdjęcia. Będzie z zapalarką i regulacją mocy. Warze na tzw. świeżym powietrzu, ale pod dachem i żonce nie przeszkadzam a i sprzątania mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
windows13 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 http://allegro.pl/taboret-gazowy-zeliwny-9-2kw-obnizamy-ceny-24h-i4782307374.html Ja na takim pichce i mogę polecić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Szlauchem! Nie ma czegoś takiego jak szlauf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Szlauf spolszczona wersja niemieckiego szlauchem. Przynajmniej tak mi się wydaje w sumie nie wiem jak się to pisze więc mógł być kruczek Ważne że wiadomo o co chodzi I dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Szlauchem! Nie ma czegoś takiego jak szlauf No to co jam mam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzoryk Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ja polecam chyba najtańszą opcje;) daje sobie rade;) http://allegro.pl/taboret-gazowy-40x40-moc-7-5kw-waz-reduktor-opaski-i4733417002.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Dokładnie. Nic tylko kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Cześć. Będę budował taboret na bazie palnika gazowego z podgrzewacza wody moc 19kw. Ale ja jednorazowo 40l. Jak zrobię to pokaże zdjęcia. Będzie z zapalarką i regulacją mocy. Warze na tzw. świeżym powietrzu, ale pod dachem i żonce nie przeszkadzam a i sprzątania mało. Będziesz miał problem z wysokością płomienia. Te palniki dają płomień o wysokości ok 15 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 To ten palnik polecany przez "Scyzoryk" nie jest dobrym rozwiązaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Cześć. To ten palnik polecany przez "Scyzoryk" nie jest dobrym rozwiązaniem ? Forest popatrz na jaki post odpowiedziałem wcześniej. Ten z allegro będzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 To ten palnik polecany przez "Scyzoryk" nie jest dobrym rozwiązaniem ? Mam taki taboret. Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. To jest chińszczyzna. Są momenty, że boję się tego używać Nie wiem jak te droższe z termoparą i zapalarką. Ja powiem tak: chciałem zaoszczędzić a teraz żałuje. Od biedy da się tego używać, pięć warek uwarzyłem. Jakbym miał kupować jeszcze raz wziąłbym inny, ale wiadomo twój wybór. Fajnie jakbyś mógł go zobaczyć zanim kupisz i sam zdecydować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 No to może taki ?? http://allegro.pl/taboret-gazowy-zeliwny-9-2kw-obnizamy-ceny-24h-i4782307640.html niemal 2x droższy ale może lepiej raz dać więcej pieniędzy niż potem żałować zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 On ma dość blisko środka zawory, jak duzy garnek się postawi to może zakryć zawory ;-) Żeliwne, ale takie trójnożne są bardzo dobre. Mam, użuwam z garami 50 i 70l i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biervorkoster Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Ja mysle o kupnie tego: http://allegro.pl/ta...4809251212.html Lub tego: http://allegro.pl/ta...4753278293.html Albo, albo: http://allegro.pl/taboret-palnik-gazowy-9-2-kv-palnik-100-kg-zeliwo-i4816979806.html Jak beda problemy z konstrukcja to zawsze mozna go wzmocnic. A cena jest wazna bo zaczynajac warzenie trzeba na poczatek wydac sporo kasy. Edytowane 21 Listopada 2014 przez biervorkoster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Oba to chińczyki mimo opisów. Kiepskie wykonanie, zawory nieszczelne, śmierdząca odpadająca farba. Ten http://allegro.pl/ta...4727500557.html wygląda lepiej, ale to tylko mogę powiedzieć po zdjęciach nie miałem go w rękach. Ja kupiłem tanio i żałuje. Teraz myślę, że mogłem dołożyć. W sumie wszystko chyba to samo, jak patrzę na Allegro. Lepiej wziąć żeliwny. Jeszcze znalazłem takie coś http://allegro.pl/taboret-gazowy-foker-4-kw-profesjonalne-wykonanie-i4812606029.html Jest dużo droższy, ale jakie wykonanie. Podana moc 4kW, a te za 50zł mają niby 7,5kW Edytowane 21 Listopada 2014 przez keisan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Odpadająca farba? To ma być palnik czy mebel ozdobny? Co to znaczy kiepskie wykonanie? Mój od roku trzyma sie kupy. Zawór szczelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Odpadająca farba? To ma być palnik czy mebel ozdobny? Co to znaczy kiepskie wykonanie? Mój od roku trzyma sie kupy. Zawór szczelny. Ładny nie musi być, ale farba brudzi przypala się i śmierdzi. No i widocznie miałem pecha, bo pierwszy zawór był nieszczelny, gaz ulatniał się za spod nakrętki przed pokrętłem. Raz nawet poszedł tamtędy ogień. Po wymianie zawora póki co jest ok. Kiepskie wykonanie - co to znaczy? Np. brak gwintu lub nie dostateczny gwint to wkręcenia śrub trzymających palnik, musiałem gwintować, a nie każdy ma gwintownik w domu. Ja nie miałem musiałem pożyczać.. Kolejny minus po 4 użyciach kilka dysz nie pali, bo w jakiś dziwnych się zapchały (pewnie farbą). Stelaż też nie jest idealny, bo 2 letnie dziecko chciało przesunąć do po podłodze i jedna nogą się zgięła (tak wiem to nie jest do suwania) Mój póki też trzyma się kupy, cały czas w użyciu, ale szczyt marzeń to to nie jest. I na pewno nie ma 7,5kW. Foto pożyczone z netu. Edytowane 22 Listopada 2014 przez keisan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi