majkelina Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam, ktoś chętny do spróbowania mojej pierwszej warki Pilsnera z Coopersa? Puszka? chciałbym wiedziec czy wspiąłem sie chociaż na jakieś przecietne progi? Warka gotowa za 2 tyg. Czeka w refermentacji w butlelkach, jeżeli jest jakiś dział/ temat gdzie mozna sie tak oferować, dajcie link/tag. Nowy jestem na forum nie ogarniam pozdrowienia i oby każda następna warka była lepsza od poprzedniej pozdrawiam Majkelina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Pilsnera ... Warka gotowa za 2 tyg. Czeka w refermentacji w butlelkach, Sory Winnetou, ale tu się coś nie zgadza. Pils tak szybko? Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 http://www.piwo.org/topic/10008-piwny-depozyt-wroclaw/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelina Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 tak miałem, w instrukcji napisane. Minimum 2 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) tak miałem, w instrukcji napisane. Minimum 2 tyg. Aha, OK... Poczytaj trochę, pliiizz... Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jaki jest sens degustować piwo z brewkita? To tak jakby proponować kucharzowi degustacje zupki w proszku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 bzdury gadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jaki jest sens degustować piwo z brewkita? żeby sprawdzić jak poszła fermentacja, jak poszła dezynfekcja, tego puszka nie zrobi za Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Piłem dobre piwa z brewkita, niekiedy lepsze od piw zacieranych Majkelina przyjdź na jakieś spotkanie WIP-ów https://www.facebook.com/Wroclawscy.Piwowarzy lub http://piwowarzy.wroclaw.pl/ działamy prężnie na terenie Wrocka, nie trzeba się zapisywać wystarczy przyjść na jakieś spotkanie Teraz będzie można nas spotkać na Wrocławskim szlaku piwnym w ten weekend, w którymś z barów A tak to obserwuj stronę niedługo damy jakieś informacje na temat spotkania najbliższego Obczaj sobie też mapę piwowarów: http://www.piwo.org/membermap/ może ktoś mieszka w twoim sąsiedztwie, możesz do niego napisać i wymienić się zawsze piwem... No i trzecia opcja jest otwarty we Wrocławiu w Piwnicy depozyt: http://www.piwo.org/topic/10008-piwny-depozyt-wroclaw/ Wymieniamy tam się butelka za butelkę, przy okazji możesz spróbować piwka innych piwowarów i je ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procent1968 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 amorph i temu podobni jak na przykład Antoni_M (nie mylić z Jarosławem_K) są specjalistami od fermentacji ale tej zbędnej przy warzeniu piwa. Głównie chodzi im o ferment a nie o fermentację Nie zrażaj się człowieku i próbuj warzyć piwo z puchy... Potem być może staniesz się specjalistą broń boże takim jak Antoni_M lub amorph którzy zajmuja się mieszaniem... ale bez dodawania cukrów a jak wiadomo herbata robi się słodsza po dosypaniu cukru a nie od samego mieszania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariucha Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Co nie zmienia faktu, że pilsner po dwóch tygodniach od zabutelkowania będzie bardzo przeciętnym piwem, z czego by nie był robiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Przecież "pilsner" Coopersa to i tak nie jest pils tylko górniak, więc co za różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się