nikitechi Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Prawdopodobnie podczas wlewania startera do brzeczki wpadł mi również rdzeń magnetyczny. Czy może być problemem dla piwa jeśli poleży w nim ten rdzeń 2-3 tygodnie? Nie wiem jakieś smaki, związki rakotwórcze cokolwiek? Przelać piwo do innego fermentora czy porostu poczekać, aż piwo przefermentuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Poczekaj. Nic się nie stanie. nikitechi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jeśli potrzebujesz rdzeń do innego startera wystarczy podnieść fermentor i innym magnesem wyciągnąć na zewnątrz po ściance. nikitechi, Krzysztof i br.an.tr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 genialne!!! dzieki panowie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 ... i dokładnie w ten sam sposób przelewać cały starter do brzeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jeśli potrzebujesz rdzeń do innego startera wystarczy podnieść fermentor i innym magnesem wyciągnąć na zewnątrz po ściance. Najlepiej mocnym z dysku twardego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 miałem to samo i piwo wyszło- wypiłem i żyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzeju Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A o związki rakotwórcze się nie martw, rdeń jest pokryty teflonem, który jest jednym z najbezpieczniejszych tworzyw sztucznych do użytku spożywczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ja w takiej sytuacji nakleiłem na fermentor kartkę z informacją, że rdzeń jest w środku. Po dwóch tygodniach nie pamiętałbym, że on tam jest, a w efekcie mógłby wylądować np. w kanale przy okazji wylewania resztek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się