Przem0 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Czas na wspólne chmielenie, zacieranie, mierzenie temperatury i niekończące się rozmowy nad wspólnym garem w Krakowie! 18 stycznie grupa Krakowscy Piwowarzy Domowi zaprasza na pokazowe warzenie piwa w formie warsztatowej - każdy będzie mógł zamieszać i dorzucić swoją szyszkę, albo trzy grosze do piwnych dyskusji Startujemy o godzinie 15:00 w pubie Multi Qlti Tap Bar. W planie warzenie następujących stylów piwa: Double IPA Robust Porter Black IPA Gorąco zapraszamy! Ideą spotkania jest wspólne eksperymentowanie z różnymi domowymi sposobami warzenia piwa. Każde z trzech piw będzie warzone, zecierane innym sposobem. Na przykład: jedno z piw będzie zacierane i filtrowane w lodówce turystycznej, drugie warzone w garze elektrycznym, inne na palniku gazowym. Ponadto, każde z nich będzie chmielone innymi chmielami i fermentowane innymi drożdżami. Sugestie mile widziane! Zapraszamy początkujących i zaawansowanych, starych wyjadaczy i tych zupełnie zielonych! Wstęp na warsztaty jest wolny i ograniczony jedynie pojemnością lokalu Do zobaczenia! FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Będę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Można wiedzieć kto warzy poszczególne piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja się zabieram za Robust Portera:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nymons Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja za black IPA / CDA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A ja imperiala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 a ja przyjdę paczeć jak to robią zawodowcy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 a ja przyjdę paczeć jasne, każdy pewnie może patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 a ja przyjdę paczeć jasne, każdy pewnie może patrzeć. A podobno bywasz w Krakowie ... Przyjdź na warzenie - startujemy o czeciej Sławek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A podobno bywasz w Krakowie bywam, ale tylko ras f roku, a to jusz było a wincy nie wiem czy mi sie kce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 To juz jutro Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dzięki za przybycie! Mam nadzieje ze wszyscy wynieśli cos z naszego spotkania. Ja na pewno będę potrzebowal nowej lyzki piwowarskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 To ile wynieśli okaże się jak chłopaki ogarną sprzęt w domu a załoga MQ chłodnie oczywiście żart:) bardzo fajne spotkanie a i miejsce sprzyja takowym. Czekam na następne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Dostałem od kogoś wędzone black IPA podczas warsztatów, miał napisać PW ale nie napisał Piwo ma tylko jakąś minimalną siarkę w aromacie w stylu skunksa (prześwietlone) lub liści czarnej porzeczki (catty) i może trochę zbyt długą goryczkę ale jest naprawdę bardzo dobre, dużo żywicy, owoców tropikalnych, ładnie złamane czekoladą i lekka wędzonką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się