camilos Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 ja tam nie wiem, ja tam staram się trzymać z dala od potomstwa, a kot to niechętnie pija, no chyba że whisky, ale to temu że to na myszach pędzonych, to się nie liczy ;-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Bogi dobrze radzi. Miód i tylko miód. W ostateczności coś jak starka - tylko, że z tym większy problem. Starki będzie mniej, ale im mniej, tym jeszcze lepsza. Można połączyć przyjemne z pożytecznym i robić tak jak ja, do beczki która przyjęła miód, lać nierektyfikowany spirytus żytni i tak na zmianę. Czemu by nie kontynuować tej wspaniałej tradycji? Jak na razie uzbierało mi się 9 różnych starek, więc jakaś kontynuacja jest Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZZabioreCiButy Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Napewno piwa nie chmiel na zimno, aromat uleci, a jak cos zostanie, to tylko negatywne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Pewnie, że warto wykonać test. Kolega wyżej polecił butle po bąbelkowcach i to ma sens. Po rozlewie połóż butlę jakiś czas poziomo, zjedzą całe powietrze drożdże. Też mam zamiar coś zostawić na przyszłość, butle mam i czekam na natchnienie. Wczoraj natchnienie jednak dzięki temu tematowi (+) naszło i dwie gazowankoszampanówki 0.75 zostały napełnione i opisane. Poleżą poziomo ze dwa tygodnie a potem do szafki z zabytkowymi winami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Na tak długi okres leżakowania możnaby uwarzyć piwo jopejskie. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez wizi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Tylko trzeba wiedzieć jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Wskazówek warto poszukać w Piwowarze, numer Lato 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi