keda Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Nr 65 Milk stout Pale Ale 4.0 kg Karmelowy jasny 0,2 kg Karmelowy ciemny Strzegom 0,2 kg jęczmineń palony 0,3 carafa I - 0,1 kg czekoladowy 0,1 kg Zacieranie: - 67°C 60in - 72° C 10 min Gotowanie 60 min Marynka 30 g - 60 min Laktoza 0,5 kg - 10 min Safale S-04 Wyszło 22L 14 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Nr 66 Pszeniczny 2.2 kg Pilzneński 1.8 kg Karmelowy jasny 0,2 kg Zacieranie: - 44°C 10 min - 52°C 10 min - 67°C 30 min - 72° C 20 min Gotowanie 60 min Lubelski 20 g - 60 min WB-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nr 67 Pilzneński 4.5 kg Zacieranie: - slód wsypany do wody 40°C i podgrzanie do 62 - 62°C 15 min - 72°C 45 min Gotowanie 90 min Marynka 30 g - 90 min Cascade - 20 g - 45 min Cascade 20 g - 10 min S-04 22 litry 13 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) Nr 68 kopia poprzedniego pszeniczniaka- od wczoraj już w butelkach Pszeniczny 2.2 kg Pilzneński 1.8 kg Karmelowy jasny 0,2 kg Zacieranie: - 44°C 10 min - 52°C 10 min - 67°C 30 min - 72° C 20 min Gotowanie 60 min Lubelski 20 g - 60 min WB-06 Edytowane 13 Listopada 2012 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Nr 69 belg Pilzneński 5 kg Monachijski 0,8 kg Karmelowy jasny 0,3 kg Zacieranie: - 62°C 40 min - 72° C 30 min Gotowanie 60 min Marynka 25 g - 60 min Lubelski 10 g - 10 min Cascade 10g - 10 min Kolendra 10g - 10 min THG Wyszło 21 l - 18 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Nr 70 Dubbel Dubbel Poprzedni dubbel się zakaził - kolejne podejście do tematu Pilzneński 3.5 kg Monachijski 1 kg Caramunich 0,3 kg Carabelge 0,1 kg Karmelowy jasny 0,2 kg Carafa II - 50 g Cukier 0,5 kg Zacieranie: słody wsypane do 17l wody o temp 50° C i podgrzane do 67 67° C - 1 godz - 75' dodanie Carafa II - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min Sybilla 30 g - 60 min Sybilla - 20 g - 10 min Chłodzenie do rana na balkonie (awaria wodociągu ) THG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Nr 71 Pilzneński 5,1 kg Monachijski 0,6 kg Carahell 0,3 kg Cukier 0,8 kg Zacieranie: 62° C - 40 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min Marynka 30 g - 60 min Lubelski - 20 g - 10 min cukier 80 dag - 10 min THG wyszło 22l - 19 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Nr 72 Pilzneński 6,0 kg Cukier kandyzowany własnej produkcji 1,0 kg Zacieranie: 62° C - 40 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min Marynka 30 g - 60 min Lubelski - 20 g - 10 min cukier - 10 min THG wyszło 23l - 19 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Nr 73 Pilzneński 4,0 kg Carahell 0,3 kg Zacieranie: 62° C - 15 min 72 - 45 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min Magnum szyszka 30 g - 60 min Saaz - 20 g - 10 min Urquell lager wyszło 23l - 12 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Nr 74 Pilzneński 3,0 kg Monachijski 1.6 kg Carahell 0,35 kg Caraaroma 0.15 kg Zacieranie: 50° C- wsypanie słodów i pogrzanie do 62 62° C - 20 min 72 - 45 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min perle 25 g - 60 min marynka 15g - 60 min lubelski - 25 g - 10 min Urquell lager wyszło 23l - 15 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Nr 75 Pilzneński 3,5 kg Monachijski 0.5 kg Carared 0,2 kg Zacieranie: 50° C- wsypanie słodów i pogrzanie do 62 62° C - 30 min 72 - 30 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min magnum szyszka 30g - 60 min saaz - 20g - 10 min Urquell lager wyszło 23l - 12 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Nr 76 Pilzneński 2.0 kg Wiedeński 2.2 kg Carapils 0,15 kg Karmelowy jasny 0.3 kg Zacieranie: 62° C - 30 min 72 - 30 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min sybilla 35g - 70 min lubelski - 20g - 10 min Urquell lager wyszło 23l - 13 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Nr 77 Pilzneński 3.0 k Monachijski 1.0 kg Carahell 0,3 kg Zacieranie: 62° C - 40 min 72 - 30 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 70 min hellerhau tradition 50g -70 min saaz -20g -10 min Urquell lager 22l - 13blg Edytowane 28 Lutego 2013 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Nr 78 Pilzneński 3.5 kg Monachijski 0.5 kg Carahell 0,35 kg Zacieranie: 62° C - 40 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min hellerhau tradition 30g -60 min lubelski -20g -10 min Urquell lager 21l - 12blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Nr 79 Pszeniczne Pilzneński 1.9 kg Pszeniczny 2.2 kg Carahell 0,30 kg Zacieranie: 45° C- 15 min 52° C-10 min 62° C - 30 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min lubelski -20g -60 min WB-06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) Nr 80 Witbier Pilzneński 2.1 kg Pszeniczny 0.7 kg Płatki pszenne 0.8 kg płatki owsiane 0.4 kg mąka pszenna 0,2 kg Zacieranie: Płatki skleikowane dadane słody 66° C - 80 min 72 - 15 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 70 min hellerhau tradition 25g -70 min lubelski 5 g -70 min kolendra 15 g - 10 min skórka z pomarańczy - 10 min THG wyszło 22 l 12blg Edytowane 27 Maja 2013 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Nr 81 Tripel Pilzneński 5.0 kg monachijsk i 0.5 kg carabelge 0.2 kg cukier kandyzowany 0,75 kg Zacieranie: 65° C - 60 min 72 - 15 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 70 min marynka 25g -70 min lubelski 20 g -10 min cukier kand. 10 min THG wyszło 23 l 19blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Nr 82 Pale ale 2,5 kg Pilzneński 3.0 kg monachijsk i 0.5 kg abbey 0.2 kg karmelowy jasny 0,2 kg caraaroma 0,35 kg cukier kandyzowany 0,5 kg Zacieranie: 64-65° C - 25 min 72 - 30 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min sybilla 25g -60 min sybilla 20 g -10 min cukier kand. 10 min THG wyszło 23 l 19blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nr 83 Pszeniczne Pilzneński 1.8 kg Pszeniczny 2.2 kg Carahell 0,30 kg Zacieranie: 45° C- 15 min 52° C-10 min 62° C - 30 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min lubelski -10g -60 min marynka 15g -60min WB-06 25l - 11 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Nr 84 Pszeniczne Pilzneński 1.9 kg Pszeniczny 2.4 kg Carahell 0,30 kg Zacieranie: 45° C- 15 min 52° C-10 min 62° C - 30 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 80 min marynka 15g -60min WB-06 24l - 11 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Nr 85 ze starych zapasów Pilzneński 3.0 kg Pszenica niesłodowana 0.5 kg Carahell 0,30 kg monachijski 0.7 kg Zacieranie: pszenica skleikowana 30 min dodane słody od 65 do 62° C - 40 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min magnum szyszka 30g -60min cascade - 20 g -10 min s-05 24l - 14 blg nie ruszyły po 24 godz dane s-33 - dwa lata w lodówce - zobaczymy czy ruszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Nr 86 Pilzneński 2,7 kg monachijski 1.3 kg abbey -0.3 kg carabelge 0,2 kg Zacieranie: 62° C - 20 min 72 - 50 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 70 min marynka 20g -60min sybilla - 20 g -10 min THG 21l - 13 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Nr 87 Pilzneński 6,0 kg Cukier 1,0 kg Zacieranie: 62° C - 40 min 72 - 20 min - 75' - 10 min i filtracja Gotowanie 60 min Marynka 30 g - 60 min saaz - 25 g - 10 min cukier - 10 min THG wyszło 22l - 20 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Tak z ciekawości to co wyjdzie z tej ostatniej warki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Tak z ciekawości to co wyjdzie z tej ostatniej warki? Jak na moje to Belgian Golden Strong Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się