wena Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Dear friends, The 3-th International Homebrew Competition -Bulgaria 2015 ,will be held at 25 April 2015 .The place and other detailed information will be provided later. In categories: 1.Europian lager. Including categories 2,3 and 4 regarding BJCP 2.English Ale, Category 8,BJCP 3.Stout,Category 13,BJCP 4.American IPA, Category 14B,BJCP 5.Weizen/Weiss, Category 15A,BJCP 6.Belgian Strong Ale, Category 18,BJCP The entrants must specify exact category and subcategory entered! Mamy zaproszenie do udziału w kolejnym konkursie w Bułgarii. Szczegóły niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 będą jakieś doprecyzowania co do styli? coś wiadomo? bo jak spojrzałem 13 to stouty od dry do risa, więc rozstrzał spory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) To jest chyba konkurs wg zasad BJCP czyli wysyłasz dowolnego stouta deklarując w jakim stylu jest, oceniany jest do stylu deklarowanego, opis obowiązuje BJCP. Edytowane 10 Lutego 2015 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Dokładnie jak pisze KANTOR. Wszystkie stouty mogą być, tak sami z lagerami. Oceny będą wg deklarowanego stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 dzięki za wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 To znaczy, że do na kategorię AIPA można wysłać Rye IPA, a na Belgian Strong Ale Quadruppla i Golden Strong? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Jak dla mnie Rye IPA nie należy do 14B ("Versions with a noticeable Rye character (“RyePA”) should be entered in the Specialty category"), Belgian Dark Strong Ale i Belgian Golden Strong Ale należą do 18 czyli można wysłać i to i to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Powoli się zbliża termin, czy znane są już jakieś szczegóły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Znalazłem info na stronie http://homebrewers-bg.org/. Piwo należy dostarczyć do 20.04 (przesyłka) lub 24.04 (osobiście). Pytanie, czy wysyłać, czy będzie organizowany przerzut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Podano wyniki na stronce FB konkursu: https://www.facebook.com/events/1426165524345555/permalink/1435112090117565/ Z polski z tego co widzę bardzo mało piw i raczej nie w czołówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 bez szaleństw, 25pkt za RISa zresztą nie spodziewałem się cudów bo na konkurs wjechał prosto z walizki więc pewnie z osadem, no i 2 miesiące w butelce też raczej nie sprzyjało degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 bez szaleństw, 25pkt za RISa zresztą nie spodziewałem się cudów bo na konkurs wjechał prosto z walizki więc pewnie z osadem, no i 2 miesiące w butelce też raczej nie sprzyjało degustacji. Widać dość wysoki poziom był w kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 może wyjdę na ignoranta, ale niestety nie znam skali ocen na międzynarodowych, podobna jak w PSPD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 może wyjdę na ignoranta, ale niestety nie znam skali ocen na międzynarodowych, podobna jak w PSPD? Tak oni się też kierują wytycznymi z BJCP z tego co gadałem z Temelko Pampovem w zeszłym roku w Żywcu więc punktacja taka sama jak u nas powinna być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 czyli nie mam też co się wstydzić ciekawi mnie tylko ocena tak młodego RISa, czy "młody wiek" i transport miał jakiś wpływ na ocenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 czyli nie mam też co się wstydzić ciekawi mnie tylko ocena tak młodego RISa, czy "młody wiek" i transport miał jakiś wpływ na ocenę. Raczej metryczki nie dostaniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 nawet gdybym dostał to niewiele bym zrozumiał wystarczy przy rejestrowaniu rozkminiałem tłumaczenia googla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) cholera - kompletnie zapomniałem o Bułgarii. a mogłem jeszcze raz tego samego risa posłać edit: kruwa - akurat w moje imieniny -.- Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi