Wiktor Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 widać że sporo zainwestowałeś w nierdzewkę. Gdzie kupowałeś i ile płaciłeś za zawory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 A najbardziej się cieszę że pompa zadziałała, bo to cyrkulacyjna ale na szczęście dużo mocniejsza od UP15-14B i w dodatku z korpusem z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 widać że sporo zainwestowałeś w nierdzewkę. Gdzie kupowałeś i ile płaciłeś za zawory? No tylko obieg brzeczki jest z kwasówki ale to i tak była "kosmiczna" inwestycja jeśli chodzi o cenę. Ale rozkręcając stare rury stwierdziłem że nie będę co 2 lata wymieniał żeby pozbyć się "apteki". Tutaj będę miał obieg zamknięty podczas dezynfekcji i płukania instalacji. Link do firmy dostałem od Grzesia - Bieloka http://www.heco.pl/ ceny konkurencyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 A najbardziej się cieszę że pompa zadziałała, bo to cyrkulacyjna ale na szczęście dużo mocniejsza od UP15-14Bi w dodatku z korpusem z nierdzewki. Co to za pompa ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Zapewnie C.W.U. Grundfos UP 20-30, przynajmniej ja takiej uzywam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Dokładnie TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 elo Link do firmy dostałem od Grzesia - Bieloka http://www.heco.pl/ ceny konkurencyjne. Cieszę się że mogłem pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Taka kasa za pompkę ? http://ranterm.es24.pl/opis/964291/pompa-cyrkulacyjna-cwu-z-korpusem-ze-stali-nierdzewnej-grundfos-up-20-30-n-230-v.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Raczej taka http://allegro.pl/pompa-c-w-u-grundfos-up-20-30-mocniejszaod-15-14b-i1806017329.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Raczej taka http://allegro.pl/pompa-c-w-u-grundfos-up-20-30-mocniejszaod-15-14b-i1806017329.html Ale to używka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Raczej taka http://allegro.pl/pompa-c-w-u-grundfos-up-20-30-mocniejszaod-15-14b-i1806017329.html Ale to używka A w czym problem, rozkręcasz na częsci, wrzucasz do słabego kwasu, odkamieniacza, czy innego odczynnika wykorzystywanego do czyszczenia wymienników ciepła i masz pompę jak nówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Przecież nie wydam 1500 na pompę :rolleyes: , to samo źródło. Pompa śmiga aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Mam fajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Wow ale monstrum pewnie szybko grzeje gratulacje ja mam standardowy taboret,ile kosztowało to bydle. Widzę w browarze zmiany w wyposażeniu,co to za kotły. Edytowane 26 Września 2011 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 co to za kotły. Kocioł z prawej wygląda jak kanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 To garnki 100l z cienkiej blachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 a garnki będziesz miał ocieplane ? Przy takiej budowie podstawy miałem problem z cyrkulacją spalin, nierównomiernie ogrzewały mi garnek i przypalały farbę podstawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Wczoraj robiłem test na większym palniku 15Kw i nie wypadł on korzystnie, przez ponad dwie godziny. nie udało mi się zagotować wody. Spróbuję.obniżyć palniki bo jęzorki wychodzą poza dno kotła. Ocieplenie w planach ale musi trochę poczekać bo armatura z kwasówki mnie nieco nadwyrężyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 proponuję też zrobić coś a'la ruszt, żeby spaliny ogrzewały cały garnek, bo aktualnie odbijają ci się od podstawy i uciakają zdrowo poza obrys gara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 proponuję też zrobić coś a'la ruszt, żeby spaliny ogrzewały cały garnek, bo aktualnie odbijają ci się od podstawy i uciakają zdrowo poza obrys gara. Gdzie ten ruszt osadzić na poziomie podstawy - dna kotła czy niżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 chodzi o coś takiego, żeby gar miał oparcie tylko w kilku punktach, miejscowo. Czyli na podstawie powinny być zrobione nóżki na których będzie stał garnek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Przy tym ciężarze i z racji tego że garnki są z cienkiej blachy może to być kłopotliwe, spróbuje na początek obniżyć palniki. Jeśli nie da to zamierzonego efektu, zrobimy ruszt Dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Może spróbuj jeszcze zastosować miedzy garnkiem a palnikiem płytkę krzemową http://allegro.pl/plytka-na-palnik-gazowy-krzemowa-20cm-producent-pl-i1808138402.html , podobno równomiernie rozprowadza ciepło po dnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 U Konicka dospawany jest do 1/3 wysokości kotła dodatkowy fartuch, który zbiera spaliny, i z niego są odprowadzane kominem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi