anteks Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Podsumowując Stara Pipa stoi dla Was otworem Odważna propozycja Wajcha 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Podsumowując Stara Pipa stoi dla Was otworem Odważna propozycja Ciekawe czy będzie dobrze zdezynfekowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 realiści już wiedzą co to za otwór.. (oczywiście gębowy, co to by go piwem wypełnić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Czy trzeba zabrać swój kufel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Nie, kufli i otwieraczy Ci u nas dostatek. Natomiast nie wiem jak z piwem bo u mnie trochę monotonii posezonowej się wdarło. To znaczy została mi beczka alta i skrzynka Risa i Portera, wiec może być ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Nie, kufli i otwieraczy Ci u nas dostatek. Natomiast nie wiem jak z piwem bo u mnie trochę monotonii posezonowej się wdarło. To znaczy została mi beczka alta i skrzynka Risa i Portera, wiec może być ciężko Sklep obok :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) Nie pamiętam kiedy ostatni raz tam piwo kupowałem Jestem samowystarczalny. Edytowane 13 Października 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Kupię po drodze zgrzewkę Lecha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Kupię po drodze zgrzewkę Lecha. he he o to mi właśnie chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Kupię po drodze zgrzewkę Lecha. Kuzyn, Ty zawsze na łatwiznę idziesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 szybciej się goście zmyją i będzie można wyciągnąć delicje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Dobrze kombinujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Kupię po drodze zgrzewkę Lecha. Będzie się działo. A możes siedziało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Widzę ruch w browarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Porządki chyba. Josefik wygląda jakby nie wiedział za co się pierwsze zabrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Cosik Josef się dzisiaj krząta, ale nic nie mówi co tam dzisiaj miesza w garze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Cosik Josef się dzisiaj krząta, ale nic nie mówi co tam dzisiaj miesza w garze Przed południem widziałem go chodzącego z siekierą w ręce. Dość groźnie wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 To jest lepsze niż reality show Josef w akcji. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Cosik Josef się dzisiaj krząta' date=' ale nic nie mówi co tam dzisiaj miesza w garze [/quote']Przed południem widziałem go chodzącego z siekierą w ręce. Dość groźnie wyglądał Może odpędzał miejscowych żuli albo rąbał drewno na warkę :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Big Brothera sobie zrobiliście? Josef, zasłoń firanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Dziś cały dzień na szmacie Usiłowałem namówić żonę żeby mi pomogła stąd ta siekierka Nic dzisiaj nie uwarzyłem, zabiorę się do tego jutro, raz z racji tego że porządki, dwa ze saszetka nie napuchła. Ale dzięki uprzejmości i współpracy dobrosąsiedzkiej mam suche w odwodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 (edytowane) warka 142 żurawinowe ale skład pilzneński - 9kg monachijski - 4kg mild - 2kg cara - 1,78kg żytni - 0,5kg carabelge - 1 kg specjal B - 0,32kg czekoladowy - 0,22kg płatki ryżowe - 1kg płatki żytnie 0,4kg Zacieranie zasyp 62°C przerwa 58C° 15 min. 68°C - 30 min. 73°C - 20 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki Hallertau Spalter- 50g 75 min. Hallertau Spalter- 50g 45 min. Hallertau Spalter- 50g 20 min. Hallertau Spalter- 30g 2 min. żurawina świeża - 7kg ksylitol - 2kg drożdże t-58 wyeast 1098 Edytowane 18 Czerwca 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Zasyp nie z tej ziemi powodzenia,piwo i żurawina która leczy fajne połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 zmodyfikowałem jeszcze przepis uwzględniając konieczność dosłodzenia ksylitolem no i tradycyjne czyszczenie magazynu z resztek z zeszłego sezonu. Poniżej fotki jak rozkładają się temperatury w garze podczas zacierania i podgrzewania. Czyli ogólnie mieszadło daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Idealnie nie ma wielkiej różnicy rozkład temperatury bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się