josefik Opublikowano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) W miedzy czasie powstała warka 194 witbier, receptura do uzupełnienia. warka 195 AIPA skład pale ale - 15kg monachijski I - 2,3kg pszeniczny - 2,3kg karmelowy 350 0,4kg carapils - 1kg płatki jęczmienne- 0,4kg płatki owsiane- 0,4kg Zacieranie 53°C - 10 min. 66°C - 45 min. 72°C - 10min. podgrzanie do 78°C chmielenie/dodatki 50 g (6,0%) Chinook (11,5%) - added during boil, boiled 60 m 50 g (6,0%) Zeus (15,5%) - added during boil, boiled 30 m 50 g (6,0%) Simcoe® (13,0%) - added during boil, boiled 20 m 50 g (6,0%) Citra™ (12,0%) - added during boil, boiled 15,0 m 50 g (6,0%) Centennial (10,0%) - added during boil, boiled 10 m 50 g (6,0%) Dr Rudi (6,0%) - added during boil, boiled 5 m 50 g (6,0%) Amarillo® (8,5%) - added during boil, boiled 0 m 50 g (6,0%) Simcoe® (13,0%) - added during boil, boiled 0 m drożdże us-05 blg początkowe Edytowane 24 Października 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beredinn Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) Przez Pana, Panie Josefik, zacząłem nakłaniać moją narzeczoną do kupna, jakże potrzebnego w domu, zestawu do warzenia piwa. Na razie się nie zgadza, twierdzi, że nowa lodówka ważniejsza, ale myślę, że na początku przyszłego roku zacznę zabawę i dołączę do Waszego grona Edytowane 29 Października 2013 przez Beredinn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Przez Pana, Panie Josefik, zacząłem nakłaniać moją narzeczoną do kupna, jakże potrzebnego w domu, zestawu do warzenia piwa. Na razie się nie zgadza, twierdzi, że nowa lodówka ważniejsza, ale myślę, że na początku przyszłego roku zacznę zabawę i dołączę do Waszego grona Idź na kompromis i kup od razu 2 lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Nowa lodówka to bardzo dobry pomysł - by było potem gdzie trzymać gęstwy, chmiel, gotowe piwo, a nie że potem miejsca na jedzenie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Idź na kompromis i kup od razu 2 lodówki. To jest bardzo dobra rada!!! Wiem coś o tym, jako posiadacz jednej półki w chłodziarce i szuflady w zamrażarce. Jest to powodem ciągłych zgrzytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Najlepiej kup jedną podwójną chłodziarkę i jedną większą zamrażalkę. W sezonie letnim to i świnię uwędzoną zmieścić. A jak się znudzi to przerobisz na większy nalewak wyszynkowy, gdzie zmieścisz parę kegów pepsi i wszystko na raz podłączone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Mój docelowy zestaw to 2 lodówki i 2 zamrażarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beredinn Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Jakbym miał miejsce tobym kupił Teraz mam małe mieszkanie, ale już w projekcie domu przewidziałem pomieszczenie browarnicze:D Za kilka lat to i RIMSa zbuduję, teraz trzeba wytrzymać z ciasnotą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 koniec Czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Remont? Bo chyba nie zawieszenie działalności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Koniec starego, bo idzie nowe :okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Koniec starego, bo idzie nowe :okey: Tak najprościej można to ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 No to na Mikołaja piękny prezent sobie sprawiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 A jakieś "strzegóły"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ale klimat tam był, trochę szkoda. Bedę musiał przyjechać na warzenie w nowym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 czyżby przeprowadzka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Po dłuższej przerwie wracamy [media] [/media] Cichus i Fidel 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 ooo, super, super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolarz Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Super bo już myślałem, ze Ci sie znudziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 No to czekamy teraz na wznowienie produkcji Czy na nowym miejscu będą też kamerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Super bo już myślałem, ze Ci sie znudziło Nie powiem, czasem wątroba mówi NIE. No to czekamy teraz na wznowienie produkcji Czy na nowym miejscu będą też kamerki? Kamer na razie nie planuje, browar nie jest już garażowy tylko domowy, trochę inaczej już to wygląda od strony prywatności / w gaciach nie chcę sie pokazywać ;)/, ale może wrócę kiedyś do tych stacjonarnych - jak je dobrze wykadruję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 No ładnie, ładnie Panie Ino takie mam spostrzeżenia. Tariler nie buduje napięcia i mam pytanie. Czy beczka zamiast kibla to ułatwienie postępowania "infekcja -> poszło w kanał"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Co do wątroby to moja się boi twoich piw. Najlepszości w nowym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 To kiedy impreza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi