josefik Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) Witam wszystkich Chętnych do zobaczenia na żywo warzenia i innych czynności łączne z garażowymi imprezami zapraszam tutaj będzie miało to taki charakter "piwnego Big brother'a" kamera będzie włączona 24h na dobę ale oczywiście muszę uwzględnić to że to garaż i jeszcze tam nie mieszkam a może więc ogólnie to w momencie kiedy tam nie będę urzędował światło będzie zgaszone natomiast praktycznie każdy weekend od jesieni do późnej wiosny coś się dziać będzie - czym będę informował w tym wątku. edit 2012-09-30 Ustawienie kamer na razie w wersji roboczej.Tu podaje linki, można sprawdzić czy działa. kamera1 , kamera2 , kamera3 lub http://piwo.org/jozek.html Mam jeszcze aplikacje pod mobilne urządzenia na Androidzie, a do pozostałych opartą na javie. Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę przesłać. Nazwy użytkownieków i hasła user, user1, user2, user3, user4, user5 hasło takie samo jak login. Edytowane 6 Lipca 2014 przez josefik danol148 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) co do ustawień i parametrów przeglądarki to na pewno działa i chyba tylko na wyłączność Internet explorer /firefox i safari - nie, opery i chrome nie spradzałem/. edit 2011-03-27 Jest możliwość oglądania poprzez Firefoxa edit 2011-10-26 Ponownie wracamy do wyłączności na oglądanie przez IE, powodem jest brak dźwięku w pozostałych przeglądarkach oraz konieczność używania formatu mjpeg który ogranicza funkcjonalność kamery. koniecznie trzeba ustawić parametry formantów activX podam ustawienia na których działa wchodzimy w menu narzędzia >> opcje internetowe >> zabezpieczenia >> poziom niestandardowy >> formanty active x i dodatki plug-in automatyczne monitowanie dla formantów ActiveX . wyłącz inicjowanie i wykonywanie skryptów formantów ... . wyłącz pobieranie niepodpisanych formatów ActivX bardzo istotne . monituj pobieranie podpisanych formantów ... . monituj uruchamianie formantów ActivX i dodatków plugin . włącz wykonuj skrypty formantów ActiveX zaznaczonych jako bezp. ... . włącz wyświetl wideo i animacje . wyłącz zachowania elementów binarnych i skryptów . włącz zezwalaj na korzystanie z formantów ... . włącz potem zatwierdzamy zmiany odświeżamy stronę F5 instalujemy niepodpisany sterownik ActiveX i to wszystko chyba kamera jest obrotowa 180 stopni można się pobawić nazwy i hasła do zalogowania 1. nazwa user hasło user 2. nazwa user1 hasło user1 3. nazwa user3 hasło user3 Edytowane 30 Września 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Jakość całkiem fajna Obrotowość super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamankfc Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 działa plus 1 dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 super , czekam na warzenie [+] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Też się muszę dołożyć do pochwał, jestem pod wrażeniem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to warka 78 - stout będzie robiona /online/ w sobotę od 8.00 AM oczywiście przy okazji będę testował sterownik od bolka i nowo zamontowane grzałki mam nadzieję że wszystko wypali kontakt podczas warzenia przez GG i PW tego forum Edytowane 28 Października 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 No to sobie pooglądamy józka w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) warka 78 STOUT Zacieranie 42C 5 min 67C 50 min dodano słody carafa i Jeczmień palony podgrzanie do 78C Edytowane 31 Października 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Witaj, z jakiego programu ten zrzut? dojrzałem - z beertoolsa? pzdr flood Edytowane 31 Października 2009 przez flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Jak czas pozwoli to jutro warka 79 pszeniczne i również testy sterownika Bolka start ok 10.00 Edytowane 4 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) warka 79 Pszeniczne Zacieranie 36C 5 min 42C 10 min 52C 10 min 63C 40 min 67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej 72C 30 min podgrzanie do 78C Edytowane 4 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jak wypadł test sterownika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 bardzo pozytywnie grzałki nie przypalone, temperatura jest kontrolowana przez sterownik wręcz idealnie, zacieranie bezstresowe programuję i siadam do kompa żeby forum poprzeglądać, nie ma co robić. no i Bolek czuwa na GG gdyby coś. Kusi mnie jeszcze żeby iść na całość zrobić jeszcze portera 22°Blg i chyba tak zrobię pewnie około następnego wtorku, środy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 W taki razie chyba nie będę się dłużej zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 bardzo pozytywnie grzałki nie przypalone, temperatura jest kontrolowana przez sterownik wręcz idealnie, zacieranie bezstresowe programuję i siadam do kompa żeby forum poprzeglądać, nie ma co robić. no i Bolek czuwa na GG gdyby coś. Kusi mnie jeszcze żeby iść na całość zrobić jeszcze portera 22°Blg i chyba tak zrobię pewnie około następnego wtorku, środy. Elektronika pierwsza klasa. To powtarzalność warki przy tych samych surowcach będzie w 100%. Jeszcze tylko fermantacja w sterowanych warunkach. Życzę powodzenia z porterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) warka 79Pszeniczne 67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej Hmm zawsze mi się wydawało, że próbę jodową przeprowadzamy na koniec przerwy dekstrynującej, coś źle myślę? Edytowane 4 Listopada 2009 przez admiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 warka 79Pszeniczne 67C 7 min przerwa wymuszona brakiem negatywnej próby jodowej Hmm zawsze mi się wydawało' date=' że próbę jodową przeprowadzamy na koniec przerwy dekstrynującej, coś źle myślę?[/quote'] a ja kilka razy, a ostatni raz pod koniec ostatniej przerwy przed podgrzaniem /czasem kończę szybciej/ a w tym przypadku mimo przerwy 40 min. scukrzającej, próba wykazała jeszcze bardzo dużą zawartość skrobi więc zdecydowałem się dodatkowo na postój w temp. 68 Używałem dziś nowego słodu jęczmiennego od lokalnego producenta, być może tutaj tkwi przyczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Elektronika pierwsza klasa. To powtarzalność warki przy tych samych surowcach będzie w 100%. Jeszcze tylko fermantacja w sterowanych warunkach. Życzę powodzenia z porterem Dzięki. Co do fermentacji w sterowanych warunkach to też by się przydała. nie mam piwniczki i o stabilną, stałą temperaturą jest trudno, ale coś tam mi świta w głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 dziś warzymy piwo żytnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) warka 80 Roggenbier Zacieranie 36C 5 min 42C 10 min 52C 10 min 63C 30 min 72C 30 min podgrzanie do 78C Edytowane 12 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 czym ocieplałeś tego kega zaciernego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 karimatą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 drugi raz robię Żytnie i drugi raz filtracja ponad 3h pszeniczne to pikuś ale za to jaki clear :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 karimatą z folią aluminiową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się