bart3q Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Wiem że prowokacja ale co mi tam... Oczywiście że monachijskie może być bez monachijskiego. Czytałeś opis stylu na wiki? http://www.wiki.piwo.org/Munich_Helles Albo zwycięskie receptury z innych konkursów? http://www.wiki.piwo.org/Munich_Helles,_Czes%C5%82aw_Dzie%C5%82ak_%28Dagome%29 http://www.wiki.piwo.org/Munich_Helles,_Jan_Krysiak_%28wena%29 Widzisz tu gdzieś słód monachijski? Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Pamiętajmy, że niezależnie od konkursu czy od stylów konkursowych istnieje możliwość oszustwa, począwszy od przekłamania w blg, Z tym też jest ciekawie bo może ktoś sądzić że wyśle mocniejsze piwo to będzie miał większe szansę na wygraną, a to niekoniecznie tak jest, wystarczy popatrzeć np. na blg GCh i GP Czesława, one były raczej w dolnych granicach stylu Wyślesz piwo za mocne będzie miało inne cechy sensoryczne niż styl, za słabe to samo, to nawet nie ma potrzeby mierzenia tego blg czy coś w tym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZZabioreCiButy Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Eh, aż żal czytać. Już każdy by chciał kombinować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszm Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 A ja mam chyba pytanie konstruktywne. Co z surowcami niesłodowymi w kategorii SMASH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Jak masz mieć "Single malt" to single malt a nie single malt plus cośtam... Edytowane 31 Maja 2015 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 spójrz na zwycięski American Wheat z Żywca 2014 O co chodzi z tym piwem? Już w kilku miejsach się spotkałem z tego typu opinią, natomiast nie udało mi się nigdzie doczytać szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Po upublicznieniu przepisu wielu miało problem ze to piwo było przechmielone, chociaż wg tych którzy je pili wcale takie nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bary Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Uwaga, Uwaga!! Podajemy adres do wysyłki piw na I Opolski Konkurs Piw Domowych: Bartosz Wodeckiul. Zajączka 7/145-050 Opole Piwa należy dostarczyć do dnia 07.10.2015r Przed wysyłką prosimy o dokładne zapoznanie się z regulaminem konkursu : https://docs.google.com/…/1cNBD8a548iWn0nNhDGs5xk8iTRD…/edit Formularz zgłoszeniowy (proszę pobrać plik): https://drive.google.com/file/d/0B57tWuslgOXFUjIwUTRQVVF1eWM/view Pojawiają się nowi sponsorzy, szykują się ciekawe nagrody. Szczegóły podamy niebawem. Edytowane 21 Września 2015 przez bary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebien Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Witam. Chciałem podesłać na konkurs swój stout wędzony, ale mam wątpliwość czy mieści się w ramach zgłoszonego stylu. Z jednej strony other smoked beer bez żadnch barier + foreign extra stout, który ma ściśle określone parametry. Jak rozumiem FES wyznacza techniczne parametry, których nie można przekroczyć? Proszę o rozwiązanie wątpliwości Czy mój stout 19,8 BLG się nada? Pozdrawiam :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Nie odbierz mnie źle ale balinga na konkursach nikt nie sprawdza. Skup się na innych aspektach zgodności że stylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Czy mój stout 19,8 BLG się nada? CRYSTAL BALL MODE ON: się nada bo przyrząd pomiarowy może więcej kłamać CRYSTAL BALL MODE OFF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Są przecieki, że Jankesi z opolskiego Polarisa zasadzają się na smasha, zobaczymy jak im pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Są przecieki, że Jankesi z opolskiego Polarisa zasadzają się na smasha, zobaczymy jak im pójdzie. Ciekawe, czy użyją Polarisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Wypadałoby, co nie? Ale to niemiecki, więc raczej nie. Edytowane 6 Września 2015 przez Magneto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Uwaga, Uwaga!! Podajemy adres do wysyłki piw na I Opolski Konkurs Piw Domowych: Bartosz Wodecki ul. Zajączka 7/1 45-050 Opole Piwa należy dostarczyć do dnia 07.10.2015r Witam, w regulaminie widnieje nieprzekraczalna data 02.10.2015. Która z dat jest prawdziwa? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) Druga, przedłużyliśmy termin wysyłania. Postanowiliśmy zastosować tą wytyczną: ZASADY DOBREJ PRAKTYKI DLA KONKURSÓW PIWA 1. Piwo zgłoszone do konkursu powinno się znaleźć w posiadaniu organizatorów nie później niż 3 doby przed oceną konkursową. Edytowane 27 Września 2015 przez Magneto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Druga, przedłużyliśmy termin wysyłania. Postanowiliśmy zastosować tą wytyczną: ZASADY DOBREJ PRAKTYKI DLA KONKURSÓW PIWA 1. Piwo zgłoszone do konkursu powinno się znaleźć w posiadaniu organizatorów nie później niż 3 doby przed oceną konkursową. A co z ewentualnymi eliminacjami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Eliminacje w sobotę. Ewentualny finał w niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian666 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Chciałbym dostarczyć piwo osobiście Jak mogę umówić się na odbiór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 W tygodniu można w godz 9-16 na ten sam adres jak do wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Eliminacje w sobotę. Ewentualny finał w niedzielę. Czyli że może się zakończyć na eliminacjach? Hagen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 No tak. Ewentualne eliminacje w sobotę. Lub też jeśli nie będą konieczne opędzimy daną konkurencję w ten sam dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 czy będą wysłane powiadomienia o dotarciu przesyłki czy trzeba czekać na listę startową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Listę startową podamy jutro. Poinformuję w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Wstępnie mogę podać, że w kategorii smash jest 29 piw, w fesie 27 i 10 w hellesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi