Pun kOmora Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Nie ma z tym problemu i odpisuje bardzo szybko na pytania/zamówieniato fakt - składam zamówienie a po 3 minutach już dzwoni telefon ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Będzie SSL, jednak home.pl na razie nie ogarnia tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 SSL powinno już działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiux Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Muszę pochwalić ekipę z Piwnego Kraftu za szybką realizację zamówienia. Złożyłem w poniedziałek wieczorem a w czwartek było już u mnie w Katowicach. Zaznaczyłem, że zależy mi na tym, żeby dotarło przed weekendem, bo jutro planuję warzenie i udało się. Inpost: Pudło dotarło dość sfatygowane, jednak zawartość nietknięta. Gdybym zamawił coś szklanego powątpiewałbym czy przetrwało, ale słody i drożdże dały radę Dzięki panowie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) W grudniu w dni powszednie sklep czynny dłużej (10.00-20.00) w soboty bez zmian (10:00-14:00).Proszę również o wcześniejsze zamawianie śrutowania słodów (poprzez stronę, telefon, maila). Niestety przy śrutowaniu w sklepie "od ręki" trzeba liczyć się z długim czasem oczekiwania. Pierwszeństwo mają zamówienia złożone wcześniej. Edytowane 27 Listopada 2015 przez Piwny Kraft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pojawiło się trochę nowości, m.in.: chmiele ze zbioru 2015. Australia: Ella, Enigma, Vic Secret. Nowa Zelandia: Waimea, Rakau, Pacifica, Sticklebract. Polska: Magnum, Marynka (szyszka i granulat), Lubelski (szyszka i granulat). Są także drożdże Mangrove Jacks oraz Mauribrew. Sa słody BestMalz i podstawowe słody z Castle Malting. Pojawiły się również chłodnice zanurzeniowe z nierdzewki i brewkity Coopersa. Są zestawy konesera piwa z Krosna, w sam raz na prezent pod choinkę. I jak na razie nie ma problemu z terminowością zamówień:, czyli max 48 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajuto Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Witam Jestem mega początkujący w temacie warzenia, ale miałem przyjemność ze 3 razy razy kupować w sklepie na miejscu. Było fachowo, miło i ceny ok. Jak dla mnie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Od stycznia powrót do wcześniejszych godzin otwarcia: poniedziałek 10:00-18:00 wtorek 10:00-18:00 środa 10:00-18:00 czwartek 12:00-20:00 piątek 12:00-20:00 sobota 10:00-14:00 niedziela Zamknięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witam, Wiadomo kiedy będzie dostawa świeżych chmieli z ameryki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas95 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witam, Wiadomo kiedy będzie dostawa świeżych chmieli z ameryki? Miała być w połowie stycznia, bo na razie tylko centennial został, a chmielu potrzeba, ale jak ostatnio byłem to się nie zapowiadało na dostawę. Zawsze jest Nowa Zelandia i Australia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Niestety chmieli jak nie było tak nie ma. Pojawią się na pewno mniej więcej w tym samym czasie co w innych sklepach. Jak na razie chyba nikt nie ma świeżych chmieli z USA. Podejrzewam, że dostawa będzie za tydzień lub dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Są pierwsze chmiele z USA (2015): Citra, Cascade, Warrior, Willamette: https://www.piwnykraft.pl/pl/c/USA/30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 chmiel jest pakowany próżniowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielczi Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Od jakiegoś czasu jest pakowany próżniowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 ale niektóre puszczają. pewnie ta folia jest jeszcze do zmiany. i pewnie nie jest barierowa (czy jak to się zowie), co oznacza, że po woli puszcza przez ścianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Super sprawa ten sklep Słody ekstra "zmielone", praktycznie następnego dnia mogłem odebrać, podzielone na dwa worki 3,5kg, worki ze słodem zgrzane i mogą dlużej postać Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Od jakiegoś czasu jest pakowany próżniowo ale niektóre puszczają. zgadzam się z jednym i drugim Edytowane 1 Lutego 2016 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Kotarski Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Super sprawa ten sklep Słody ekstra "zmielone", praktycznie następnego dnia mogłem odebrać, podzielone na dwa worki 3,5kg, worki ze słodem zgrzane i mogą dlużej postać Polecam Tak i jeszcze co najważniejsze - w środku są świetne warunki do przechowywania słodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Co do pakowania próżniowego, rzeczywiście niektóre woreczki łapią powietrze, ale pracuję nad tym. Być może to wina konkretnej folii. Co do nowych rzeczy pojawiły się kolejne chmiele z USA ze zbioru 2015: https://www.piwnykraft.pl/pl/c/USA/30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Od jakiegoś czasu jest pakowany próżniowo ale niektóre puszczają. zgadzam się z jednym i drugim Przy pakowaniu próżniowym niestety może się zdarzyć, że np. na załamaniu folii zostanie lekko przepuszczone powietrze. Nie ma co przesadzać - nawet pakowarki po kilkanaście tyś. PLN potrafią słabo zapakować - ze 2-3 razy dostałem chmiele z dużych sklepów piwowarskich i niektóre niestety puściły. Sam mam pakowarkę "strunową" i kiedyś wysyłałem coś znajomemu, a doszło rozszczelnione - najprawdopodobniej gdzieś po drodze zostało mocniej uderzone i stało się - przy pakowaniu do kartonu na 100% było dobrze. Wracając do tematu sklepu PK - ja ze swojej strony polecam. Kupiłem ostatnio kilka kg chmielu i jestem zadowolony z obsługi. W sklepie jest zamrażarka, chmiele są pakowane od razu próżniowo więc przechowywanie jest wzorowe. Co fajne dla mnie - na miejscu jest dużo różnych słodów i jak jest się osobiście to można porównać np. ten sam rodzaj słodu z różnych słodowni (czasami można się zdziwić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Przy pakowaniu próżniowym niestety może się zdarzyć, że np. na załamaniu folii zostanie lekko przepuszczone powietrze. Nie ma co przesadzać - nawet pakowarki po kilkanaście tyś. PLN potrafią słabo zapakować - ze 2-3 razy dostałem chmiele z dużych sklepów piwowarskich i niektóre niestety puściły. Sam mam pakowarkę "strunową" i kiedyś wysyłałem coś znajomemu, a doszło rozszczelnione - najprawdopodobniej gdzieś po drodze zostało mocniej uderzone i stało się - przy pakowaniu do kartonu na 100% było dobrze. Wracając do tematu sklepu PK - ja ze swojej strony polecam. Kupiłem ostatnio kilka kg chmielu i jestem zadowolony z obsługi. W sklepie jest zamrażarka, chmiele są pakowane od razu próżniowo więc przechowywanie jest wzorowe. Co fajne dla mnie - na miejscu jest dużo różnych słodów i jak jest się osobiście to można porównać np. ten sam rodzaj słodu z różnych słodowni (czasami można się zdziwić). tak. przechowywanie jest wzorowe, co można zobaczyć i się bardzo chwali. co do rozszczelnienia - tu zdecydowanie występuje to częściej i to na terenie sklepu. w moim doświadczeniu jeden na trzy-cztery woreczki jest rozszczelniony. tak więc trzeba to poprawiać. Być może to wina konkretnej folii A jaką folię używasz? ma jakiś określony poziom bariery? Pytam, bo mam w planie zakup większych zapasów (tak jak Łukasz) i nie jestem do końca przekonany co do tych woreczków. Folie metalizowane bardziej mnie przekonują (ale to tylko wyczucie, a nie wiedza :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 tak. przechowywanie jest wzorowe, co można zobaczyć i się bardzo chwali. co do rozszczelnienia - tu zdecydowanie występuje to częściej i to na terenie sklepu. w moim doświadczeniu jeden na trzy-cztery woreczki jest rozszczelniony. tak więc trzeba to poprawiać. Ja odebrałem wczoraj ponad 40 paczuszek 100g z czego 2 nie to, że są rozszczelnione, ale jakby dosłownie trochę niezbyt dobrze odessane przez pakowarkę. Cała reszta idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 wiadomo nie ma co panikować dobrze sprawują się torebki takie papierowe z zamknięciem strunowym co mają też możliwość zgrzewania sporo chmieli w nich kupiłem i nigdy nie był problemu ,dwa że jak się całego nie użyje to wygodnie zamknąć je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Ja odebrałem wczoraj ponad 40 paczuszek 100g z czego 2 nie to, że są rozszczelnione, ale jakby dosłownie trochę niezbyt dobrze odessane przez pakowarkę. Cała reszta idealna.sprawdziłem właśnie zamrażarkę - na 5 torebek, które jeszcze nie ruszałem, 2 rozszczelnione. przy Tobie to ja jestem po prostu pechowcem wiadomo nie ma co panikować dobrze sprawują się torebki takie papierowe z zamknięciem strunowym co mają też możliwość zgrzewania sporo chmieli w nich kupiłem i nigdy nie był problemu ,dwa że jak się całego nie użyje to wygodnie zamknąć jeoczywiście, że nie ma co panikować, ale jak się kupuje zapas na blisko rok, to dobiera się te najlepiej zapakowane. dla mnie ideałem był TB sprzed pół roku. nie dość, że w foli metalizowanej to jeszcze z zamknięciem strunowym. ale widoczenie za drogie były, bo ze strun już zrezygnował :-( Edytowane 3 Lutego 2016 przez Pun kOmora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwny Kraft Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Co do zgrzewania z czasem na pewno uda się wyeliminować nieszczelności. Na razie nie wiem, czy problemem jest folia, czy zgrzewarka. Nawet zgrzewarki z wyższej półki nie zawsze zgrzeją prawidłowo. Chmiel i tak jest cały czas w zamrażarce, więc nieszczelność szczególnie nie szkodzi. Większość nowych 5 kg paczek od producenta, czy dystrybutora chmielu również jest zapakowana "z powietrzem", ale tak jak mówię będę chciał wyeliminować problem. PS. Przyznać się kto z piwo.org doradził 1,5 kg żytniego karmelowego i 1,5 kg czekoladowego na 20 litrową warkę? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi