dziedzicpruski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Haha, będzie ogólnonarodowy bul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe1 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Przybędzie piwowarów domowych i egzotycznych nazw warek typu: CiemnyBul, SłabyKopacz, ZemstaSzczurka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie wiem czy jest powód do dramatyzowania. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale cena alkoholu (prawie na pewno piwa, nie wiem czy wszystkich) realnie spadała na przestrzeni ostatnich 20 lat. Realnie czyli po uwzględnieniu inflacji. Podniesienie ceny piwa do 4zł zbliżyłoby nas pewnie do poziomu z połowy lat 90'tych (strzelam & szacuję). Gdyby to zrobić z głową i sensownie rozłożyć ten proces w czasie to może nie jest to taki zły pomysł. Nie jestem zwolennikiem prohibicji, ale jak alkohol robi się zbyt tani i dostępny to też chyba nie jest zbyt dobrze. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez adamsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperaczz Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Pojawią się butelki kolekcjonerskie, coś jak dopalacze. Niby nie do użytku, a wiadomo że piwo i tak będzie do wypicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 denaturat zdobędzie nową rzeszę smakoszy, nie wspominając o czarnym rynku, pewnie pochłonie całą płynną rozpałkę do grilla, która będą przerabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Nie wiem czy jest powód do dramatyzowania. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale cena alkoholu (prawie na pewno piwa, nie wiem czy wszystkich) realnie spadała na przestrzeni ostatnich 20 lat. Realnie czyli po uwzględnieniu inflacji. Podniesienie ceny piwa do 4zł zbliżyłoby nas pewnie do poziomu z połowy lat 90'tych (strzelam & szacuję). Gdyby to zrobić z głową i sensownie rozłożyć ten proces w czasie to może nie jest to taki zły pomysł. Nie jestem zwolennikiem prohibicji, ale jak alkohol robi się zbyt tani i dostępny to też chyba nie jest zbyt dobrze. Mysle ze jesliby odpowiednio podniesc ceny benzyny to udaloby nam sie tez ograniczyc ilosc wypadkow!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 bo w TVN`ie oho jake jak by ktoś nie czytał Znajdują się tutaj trzy ważne informacje: ograniczenie ilości punktów sprzedaży alkoholu do 1 na 1000 mieszkańców, wprowadzenie minimalnej ceny opartej na jednostkach alkoholu: 2pln za 10g czystego alkoholu, absolutny zakaz reklamowania alkoholu, w tym piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) oho jake Naklonował się jak dziki Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 raczej jak prosiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 raczej jak prosiak czyli "prawie" jak prosiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 wyczuwam spisek tu jakiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 wyczuwam spisek prosiaków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 trolli wędrownych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi