Gość franc Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dostałem taką recepturę na Altbier-a czy w niej jest wszystko ok? Pytam jako początkujący. Altbier 12,0 Blg Skład: Zestaw surowców na 20 litrów piwa. Słód monachijski 3,5 kg Słód karmelowy 150 0,25 kg Słód barwiący 0,05 kg Chmiel goryczkowy Iunga 15 g Chmiel aromatyczny Tradition 45 g Drożdże SABREW S-33 Fermentis Warzenie: Woda 15 litrów Zasyp 65C - słód barwiący dodam przy temperaturze 72C 62-63C przerwa 30 minut 72-73C przerwa 30 minut lub do negatywnej próby jodowej 72 wrzucam słód barwiący 76 filtracja Wysładzam wodą w temperaturze 76 do uzyskania 23 litrów 10,5Blg Chmielenie: Gotuję 60 minut dodając: Chmiel Iunga 15 g na 60 minut Chmiel Tradition 30 g na 30 minut Chmiel Tradition 15 g na 15 minut Drożdże dodaję po schłodzeniu do 18-25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Dostałem taką recepturę na Altbier-a czy w niej jest wszystko ok? Nie dostałeś tylko skopiowałeś Feee.... A w temacie to jest OK. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dostał w sklepie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dostał w sklepie Slkepy gratis nie rozdają, więc raczej może kupił. Tylko pytanie , dlaczego teraz pyta jak już zapłacił Jakoś tego nie rozumiem, ale ja się nie znam, ja tylko lubię dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szekspiro Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Kto sponsoruje ten temat? Właściciel linkowanego sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Kto sponsoruje ten temat? Właściciel linkowanego sklepu? Tak jak piszesz... Temat zawiera lokowanie produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Temat zawiera lokowanie produktu. jak najbardziej ... MOJEGO i nie czuję się winnym BTW. Panowie jeśli macie jakieś problemy w tym temacie to proszę pisać do mnie osobiście. Uprzedzając nowe wpisy informuję. że sklep PIWOWIN darzę jednakowym szacunkiem i poważaniem, jednak w tym temacie nie ja kopiowałem we wpisie skład zestawu i nie ja zakładałem ten wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
advisorylyrics Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Odkopie po 3 latach, może akurat ktoś zauważy. Jutro chcę warzyc również Albier-a z zestawu: - Strzegom słód Monachijski Typ I - 2,3 kg - Strzegom słód karmelowy 300 - 0,1kg - chmiel Chmiel Hallertau Spalt Select (DE) - granulat 20g Na stronie sklepu jest również propozycja zacierania w kilku temperaturach. 53c, 63c, 73c Jeśli zrobię to jednotemperaturowo, przykładowo w 72C to wpłynie to na zmianę smaku czy cokolwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Niższe odfermentowanie, pełniejszy, "słodki" odbiór piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi