Makaron Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Ja w sprawie formalnej. Obawiam się, że forma co miesiąc może być dla nas wielu zbyt często. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Mozna by uzyc takiej sondy: http://snappoll.com/poll/315506.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Mozna by uzyc takiej sondy:http://snappoll.com/poll/315506.php Sondę, jak będzie trzeba umieści się na głównej stronie. Zresztą i tak tam napiszę o akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 pszeniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybysh Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Żytnie:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Polskie ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Koźlak tradycyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Polskie ale kiedy zaczynamy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 co to jest Polskie Ale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Ale? eeee, idzie zima, czas na dolną fermentację Ewentualnie zawsze pyszne pszeniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 co to jest Polskie Ale ? http://www.piwo.org/forum/t512-Polish-Ale.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Mam rozumieć, że już jest po głosowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie ma co gadać tylko do roboty. Jutro stawiam to piwko (warzenie tradycyjne), przy okazji będę wprowadzał "młodego " w tajniki piwowarstwa. zasyp 2 kg słodu pilźnieńskiego sklepowego 2 kg słodu pilźnieńskiego -produkcja własna 0,5 kg płatków jęczmiennych godzina gotowania 35g magnum w 0' 50 g lubelski w 60' postawię na s-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Mam rozumieć, że już jest po głosowaniu? Za dużo demokracji też nie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Hmm, pomysł ciekawy, ale nie wiem - niech wypowie się więcej osób Natchnęło mnie dzięki temu, że może zrobimy w któryś weekend coś w stylu "dzień warzenia", gdzie każdy zabierze się do pracy, a po jednym zdjęciu z piwowarem w roli głównej prześle do mnie. Połączę wszystkie zdjęcia w jedno duże a do każdego dopiszę nick i miasto Taka mała akcja zapoznawcza forumowiczów ps: może to temat na osobny wątek - w razie czego wydzielę. Zastanawiałem się nad Twoją propozycją fotki i jestem Bardzo ZA! Widzę to tak że można by w galerii znaleźć jakieś miejsce na nasze fotki, a potem skleić to w całość i pociąć w html-u tak aby po kliknięciu na kogoś w pojawiało się większe okno z nickiem, imieniem i miastem. Przyznam że jestem strasznym sklerotykiem co do imion i w Żywcu miałem problemy zwracać się do kogoś po imieniu. Taka akcja ułatwiła by życie. Kto jest za? Jeśli można to proszę o wydzielenie wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Mam rozumieć, że już jest po głosowaniu? No właśnie, to mam robić sondę, tudzież wysyłamy do dori zgłoszenia ? Do do styli - wiem samolubnie, bo takie mam plany warzelnicze, ale dodałbym: IPA, Weizen, Schwarzbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Ja bym proponował (niech Elroy zadecyduje twardą ręką - po konsultacji z Dori ) by piwo Listopad-Grudzień było Polskie Ale. Da nam to czas na zorganizowanie się z sondą czy podsyłaniu propozycji do Dori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Tzn. decydujemy się po prostu na to konkretne piwo, na ten przełom miesięcy ? Chyba się zagubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 co ty Makaron ferement wprowadzasz, piwo miesiąca Listopad-Grudzień - nie ma takiego miesiąca na grudzień będzie inne piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 No na okres Lisopad-Grudznień proponuje styl polskie ale z opisem z tego wątku http://www.piwo.org/forum/p30404-Wczoraj-17-19-48.html#p30404. A może warto założyć wątek dedykowany? Da nam to czas na zorganizowanie listy na kolejne miesiące, dopracowanie zasad zabawy itd. Proponuje by każdy uczestnik musi wrzucić minimum 3 zdjęcia do każdego piwa. Zacieranie-Warzenie, Fermentacja, prezentacja gotowego piwa. Do tego po tym okresie można zorganizować konferencję na skype dedykowaną do danego stylu miesiąca i podzielić się doświadczeniami. To są oczywiście propozycje z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Makaronie, to ma być piwo miesiąca a nie okresu Dodam do twej propozycji możliwość wysyłki piwska takiego do np Infama gdzie grono doświadczonych ludzi będzie mogło zapoznać się i porównać nasze piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) co ty Makaron ferement wprowadzasz, piwo miesiąca Listopad-Grudzień - nie ma takiego miesiąca na grudzień będzie inne piwko Już bawię się w coś podobnego ze SCB i okres miesiąca jest zbyt często. Teraz zmieniliśmy czas na okres dwumiesięczny. Dlatego taka propozycja . Czas na zorganizowanie odpowiednich drożdży, leżakowania zdobycia żadkich surowców pieniędzy (w szczególności w okresie świąteczno noworocznym) etc, może niektórych zniechęcić do reguralnej zabawy. Edytowane 16 Listopada 2009 przez Makaron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Szczeguly tej zabawy wyobrazam sobie tak: ok dwa tygodniem przed rozpoczeciem miesiaca Elroy wstawia nam sonde do glosowania na glownej stronie piwo.org, albo da nam mozliwosc robienia sondy na forum. Mamy do wyboru ok. 4 style piwa. Piwo ktore wygra glosowanie bedzie usuniete z "obiegu" na kilka miesiecy. Zakladamy osobny temat na ten miesiac (np: "Piwo Miesiaca, Grudzien 2009: Pilsner Czeski"), aby mozna np. po kilku miesiacach powrocic i podzielic sie spostrzezeniami np. na temat lezakowania w butelkach itp. I to wszystko, bawimy sie dobrze. Teraz trzeba tylko poczekac az Elroy zrobi nam sonde... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 [quote name=Makaronna grudzień będzie inne piwko okres miesiąca jest zbyt często. Teraz zmieniliśmy czas na okres dwumiesięczny. Dlatego taka propozycja . Czas na zorganizowanie odpowiednich drożdży, leżakowania zdobycia żadkich surowców myśle że to dobra propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Teraz trzeba tylko poczekac az Elroy zrobi nam sonde... No tak, ale w sondzie są opcje a,b,c itd a ja nie wiem co wstawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi