kranu Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Nie będę kopiował, lepiej podam link do artykułu źródłowego: http://www.pspd.org.pl/pagesnews/zrob-sobie-klona-grand-championa Jako laik mam 2 pytanka do tej zwycięskiej receptury: 1. Piwo belgijskie na suchych drożdżach S-33? W wielu miejscach czytałem na tym forum, że suche nie nadają się zbytnio do belgijskich stylów, a już na pewno nie S-33. EDIT: teraz już tematu nie mogę usunąć, a dopiero doczytałem, że fermentacja cicha była prowadzona na jakichś innych drożdżach 2. Nagazowanie przy użyciu glukozy w ilości 3,3 g/l Serio może wystarczyć tak mało surowca? Myślałem, że tak z 2 gramy na butelkę to już minimum. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez kranu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Doczytaj dokładnie, były stosowane dwa szczepy drożdży. Kultury lambikowe lubią przegazowywac piwo (nie wiem jak ta konkretna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Szkoda, że nie ma informacji o tym, ile czasu minęło od zabutelkowania do konkursu. Bretty i bakterie mogą powoli dojadać cukry i dogazować podczas leżakowania w butelkach tak jak pisał bart3q. Poza tym flanders red ma mieć nagazowanie niskie do średniego, a oud bruin praktycznie brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Całość produkcji podobno trwała około 6 miesięcy, więc poodejmuj sobie czas cichej i jakoś do tego dojdziesz Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 W tym filmiku niby jest wszystko o GCh: http://blog.kopyra.com/index.php/2015/06/23/autowywiad-krzysztof-lechowski-prezes-pspd-czesc-12/ Nie wiem nie oglądałem nie polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Undeath Twój GCh z VI CKPDBP to warka 140? Edytowane 23 Czerwca 2015 przez DonBeer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Undeath Twój GCh z VI CKPDBP to warka 140? Tak. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Czy browar Zamkowy może zlecić wykonanie tego piwa innemu browarowi? Np specjalizującemu się w takich piwach browarowi w Belgii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kranu Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 A są w ogóle plany komercyjnego uwarzenia tego piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Czy browar Zamkowy może zlecić wykonanie tego piwa innemu browarowi? Np specjalizującemu się w takich piwach browarowi w Belgii? A niby dlaczego miałby tak zrobić? Czy BZ powinno zależeć na tym czy GCH będzie uwarzony czy nie? Albo uwarzą sami albo wcale. Podobno autorzy tego piwa warzyli je w styczniu, więc miało 5 miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się