DonBeer Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Szczep drożdży górnej fermentacji dedykowany dla piw jasnych pszenicznych o bogatym profilu owocowo-estrowym. W dolnej granicy temperatury fermentacji można użyć tego szczepu do piw typu "Kölsch" · Temperatura fermentacji 20-32 ºC, · Temperatura optymalna 22-24 ºC. · Tolerancja na alkohol do 6,9% źródło: Gozdawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A jakieś wnioski wynikające z praktyki, czy tylko cytaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szagi Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Witam, Czy ktoś finalnie ma jakieś doświadczenia z tymi drożdżami? Bo trochę omyłkowo zamówiłem je pod zestaw na Witbiera (jako zapasowe jeżeli gęstwa z Białych walonków się nie nada). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szagi Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Zadane dziś w 21 stopniach do witbiera z ekstraktów z partial mash (były rezerwą dla gęstwy drożdżowej z FM20, która okazała się nie do użytku ;( ). Jak tylko coś z tego wyjdzie to zedytuję o wyniki eksperymentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek_1986 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) Czy te drożdże nadają się do Belgian Pale Ale czy lepiej użyć BFSAY? PS. W zasadzie do jakich piw konkretnie nadają się te drożdże? Edytowane 13 Maja 2021 przez franek_1986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Drożdże Gozdawy najlepiej nadają się do piw "dla gości". Jak chcesz dobre, dla siebie, to wybierz innego dostawcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 W dniu 2.10.2020 o 10:09, Szagi napisał: Zadane dziś w 21 stopniach do witbiera z ekstraktów z partial mash (były rezerwą dla gęstwy drożdżowej z FM20, która okazała się nie do użytku ;( ). Jak tylko coś z tego wyjdzie to zedytuję o wyniki eksperymentu. Wyszło coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się