wassyl Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 http://www.brewdog.com/blog-article.php?id=214 raczej jako ciekawostka piwowarska - metoda schładzania i dekantacji przypomina receptury uzyskiwania samogonu przez wczesnych Słowian Ciekawe jak w smaku wyszło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A jak to jest możliwe? Da się przefermentować coś do 32%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 A już wiem, wymrażali piwo tyle razy tak by uzyskać 32%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jak stwierdziła moja żona - to musi dobra wódka być, tylko będzie piwem zalatywała Makaron - zdaje się, że będziesz miał największą szansę spróbować tego specjału -( to tylko 260 km od Ciebie - a do stolicy Szkocji pewnie dotrze ). Jeśli się tak zdarzy to podziel się, proszę, wrażeniami. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ma kosztować 35 funtów, czyli 160 złotych. Nie ma szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 http://gadzetomania.pl/2009/11/30/najmocniejsze-piwo-na-swiecie/ link do stronki, w której gość opisuje piwo mające 32 % alko. Czy to dalej jest piwo? dla mnie to profanacja nazwy. To tak jakby do normalnej wódki dolać 1/4 piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Było niedawno http://www.piwo.org/forum/t2110-Tactical-Nuclear-Penguin--piwo-32%25.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Było niedawno http://www.piwo.org/forum/t2110-Tactical-Nuclear-Penguin--piwo-32%25.html sorry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 (edytowane) Jak stwierdziła moja żona - to musi dobra wódka być, tylko będzie piwem zalatywała Makaron - zdaje się, że będziesz miał największą szansę spróbować tego specjału -( to tylko 260 km od Ciebie - a do stolicy Szkocji pewnie dotrze ). Jeśli się tak zdarzy to podziel się, proszę, wrażeniami. pzdr To ja sobie zrobie porterówkę - też będzie zalatywała piwem i będzie miała na pewno wiecej % niż 32 Edytowane 1 Grudnia 2009 przez keda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 No to Amsterdamski Bulldog ( 25%) został pokonany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dziś na onecie też wzmianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 @Makaron: ło matko - dopiero teraz zerknąłem na cenę 35 funciaków i to za 330ml :o normalnie opad szczęki... @keda - no tak tylko, że porterówkę robisz dodając alkohol a oni to piwo robili "odejmując" wode A tak na serio to korci mnie taki eksperyment ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 @Makaron: ło matko - dopiero teraz zerknąłem na cenę 35 funciaków i to za 330ml :o normalnie opad szczęki... Bo to jest bardzo kosztowna technologia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Na stronie www piszą, że piwo zamrażali w komorze w lokalnej wytwórni lodów. Więc może tu chodzić o pozycjonowanie cenowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Na stronie www piszą, że piwo zamrażali w komorze w lokalnej wytwórni lodów. Więc może tu chodzić o pozycjonowanie cenowe . No nie powiedziałbym. Pomyśl ile im wyjdzie piwa 32% z 1hl imperial stouta 10%. Myślę, że mało, bo technologia jest mocno ekstensywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Myślę, i wychodzi mi 31,25 litra. Pewnie trzeba doliczyć jakieś straty. Chyba nie wierzysz w to, że zaproponowana przez nich cena zależy tylko od kosztów technologii :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Myślę, i wychodzi mi 31,25 litra. Pewnie trzeba doliczyć jakieś straty.Chyba nie wierzysz w to, że zaproponowana przez nich cena zależy tylko od kosztów technologii :rolleyes: Pewnie nie, ale ta technologia, jak już było pisane (w innym wątku) jest mocno ekstensywna, więc sądzę, że straty są spore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 I niech ktoś powie , że nie warto robić mocnych piw. Jakby ktoś zrobił najpyszniejszego na świecie pilsa 12 Blg, to zauważą to tylko piwosze. A tu zrobili piwo 32%, smakuje pewnie jak pół litra wódki wlane do litra kawy zbożowej i cały świat huczy tylko o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Ponieważ stracili rekord - to postanowili sie poprawić. Teraz 41%!?!? http://www.brewdog.com/sink_the_bismark.php pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 i piszą że tylko 4 razy wymrażane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibosz Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Coś mi się wydaje, że ten pingwin by mnie zmroził. Ciekawe jaki będzie kolejny voltaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się