Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Hej. Chciał bym do Belgian Pale Ale wsypać pieprz. Z tego co się orientuję to najlepiej wrzucić pod koniec gotowania, pytanie ile na 25 L wsypać żeby nie przedobrzyć ale żeby było coś czuć? no i mielony czy nie mielony? z góry dziękuję za odpowiedzi w stylu " to zależy od Ciebie ile wsypiesz" bo chyba jasne że nie od Ciebie... Spodziewał bym się raczej " wsypałem 10g ziarna na 15min i było git..." z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich piwowarzycieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) wsypałem 1 kg na 60 min dla mnie było git ,ile ty wsypiesz zależy od ciebie bo przecież nie ode mnie aaa tytuł może było dać "pieprzne BPA" Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Czytałeś? Rzuć okiem na to co zwraca BeerTools czy BrewToad. Gdzieś był cały wątek o przyprawach, ale nie potrafię znaleźć. Fantastyczny Pan Lis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Cześć . Dawałem 20g pieprzu do zacierania i drugie 20g do chmielenia na warkę 30l. Pieprzu w smaku piwa nie stwierdziłem. Musiałem się uciec do ekstraktacji pieprzu w alkoholu i dodawania przy butelkowaniu. Rada jest taka żebyś kosztował brzeczkę i podejmował decyzje w czasie chmielenia. Fantastyczny Pan Lis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedzi... ej ale tytuł wątku był inny ciągła inwigilacja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się